Babydragon op de grainfather

Geupdate 4 dagen geleden in Mijn installatie
163 op 30 november 2017

Met dit topic wil ik terugkomen op een eerdere topic n.a.v. het bezoek van de mensen van imake vorig jaar: http://www.stookforum.nl/thread/imake-de-fabrikant-van-de-t500-en-de-grainfather-komt-bij-jou-op-bezoek-als-je-dat-wilt/

In dit topic hadden we het o.a. over om een kolom met 4 platen te plaatsen tussen de copperdome en de liebig koeler van de grainfather. Het geheel ziet er uit als volgt:

Iets gelijkaardig wordt gebruikt in Schotland bij Loch Lomond Distilliery, ze noemen het een Lomond-still. Hiermee kan je in één run concentraties halen van ongeveer 65% ABV met behoud van smaakstoffen.

Tot hier mijn inleiding. Nu kwam ik op de site van stilldragon een modulaire kolom tegen die hiervoor zou kunnen dienen. Stilldragon heeft zelfs een adapter om de kolom aan de copperdome en liebigkoeler van de grainfather te koppelen.

Het betreft enkel de glazen kolom met drie platen. Ik zou er wel een vierde bij doen. Enig nadeel: € 400 aankoop.

Voor ik overweeg om dit te kopen had ik graag het oordeel van het forum of deze combinatie wel zou kunnen werken met de 2000 W vermogen van de grainfather.

 
 • Geliked door
Antwoord
0 op 30 november 2017

Ik had gelezen dat 2″ zo’n 2000 Watt nodig heeft en 3″ 3000 Watt.

Wel bewerkelijk deze kolom, als je iets meer uitgeeft heb je een demontabele versie.

Ook mis je nog de dephlegmator.

Ook zou ik bang zijn dat het glas zou breken…

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
10 op 2 december 2017

De kolom is volledig demonteerbaar. Er kan nog makkelijk een extra plaat bij. Ook een deflegmator. Al verwacht ik niet dat dit nodig zal zijn. Met vier platen verwacht ik voldoende scheiding.

Inderdaad spijtig dat de kolom in glas is. Dit oogt natuurlijk mooi maar is fragiel. Ik heb ook nog geen moduleerbare koperen kolom gevonden met slechts één bublecap per plaat. Het minimum dat ik gezien heb is 4.

Forum Lid
op 2 december 2017
Forum Lid
op 2 december 2017

Neen, op de site van stilldragon. Zie ook link in het begin van dit topic. De € 400 is wel de totaalprijs, inclusief de adapters voor de T500.

 

Forum Lid
op 2 december 2017

Cool, adapter voor T500, ik ben nu ook wel geïnteresseerd geraakt…,

maar ik ben geïnteresseerd wat je probleem is want ik snap het niet…

Forum Lid
op 2 december 2017

Gewoon of ik deze kolom kan gebruiken met de 2000 W boiler van mijn grainfather. Volgens je gelezen had is 2000 W voldoende voor een 2 inch kolom en 3000 W voor een 3 inch. Deze is 2.5 inch, maar heeft slechts één bubble cap per plaat.

Ik kan me niet voorstellen dat stilldragon dit aanprijst voor de T500 zonder dat ze zeker zijn dat dit werkt.

Weet je nog waar je dat van de vermogens en de kolomdiameter gelezen hebt? Voor ik € 400 uitgeef wil ik me daar toch serieus in verdiepen.

 

Forum Lid
op 2 december 2017

Op een Amerikaanse site, daar ging de discussie over een 3″ kolom het was een uitgebreide discussie, de conclusie was dat het minimaal 2500 Watt moest zijn maar beter 3000 Watt, anders zou de kolom te veel warmte verliezen, ook werd er gezegd dat je de boel goed kon isoleren dat dat ook weer vermogen scheelt.

Ik zal het eens proberen terug te halen…

Als 2500 watt net mogelijk zou moeten zijn voor 3″, dan zou 2000 watt voor 2.5″ misschien net kunnen, inderdaad is het zo dat ze de adapter niet voor niks aanprijzen…

Je kunt ook de discussie op een Amerikaanse site verder voeren daar zijn heel erg veel mensen met veel ervaring…

Forum Lid
op 2 december 2017

Ik denk dat als de kolom niet hoger is dan die van de T500 er geen probleem zal zijn. Indien het verwarmingsvermogen in functie van de kolomdiameter en lengte te laag is zal het denkelijk wel wat langer duren voor er dampen overkomen. Indien het vermogen veel te laag is, komt de kolomin evenwicht voor dat er dampen overkomen. Het is dus de kunst om te weten te komen waar de grens juist ligt.

Forum Lid
op 2 december 2017

Anders mail je ze even…

Forum Lid
op 2 december 2017

Ik ben juist even gaan kijken op de site van homedistiller naar een discussie over een 2 inch kolom en een 3 inch kolom en de verwarming. De titel van het topic leek alvast interessant. Volgens google dan toch want de site zelf is (voorlopig) onbereikbaar.

Forum Lid
op 3 december 2017

Als je uitgaat van een 2″ kolom die 2000 Watt nodig heeft,

dan kun je berekenen dat een 2″ kolom een oppervlakte heeft van 21,23 cm2

en een 2,5″ kolom 31,17 cm2, dus 50% meer oppervlakte, dus 50% meer vermogen = 3000 Watt.

Maar is voor een 2″ kolom echt 2000 Watt nodig ?, er zijn mensen die met een vermogensregeling de 2000 watt terugdraaien. 

Iemand ervaring hiermee ? (grainfather gebruikers met T500 ???)

Forum Lid
op 3 december 2017

Op hun site:

Just a quick one, how much power do you think the Ace/Baby CD can handle, I run mine for the first time on Sunday, I have a 2-4-2 torpedo, three 2.5″ crystal plates and a 510mm section packed with stainless pot scrubbers, I found that 1.8kw and the RC valve open just under half a turn, give me a nice clean product at 1.2 lt/hr, the vapour temp was a constant 82.5°c throughout the run and I was getting around 92-93% on the parrot, my question is, can I run it harder and increase my output rate without spoiling the product with tails or affecting the ABV%

2kW moet dus kunnen…

 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 3 december 2017

Bedankt Gompie. Ik ga ook nog enkele schoolboeken vanonder het stof moeten halen om me te verdiepen in theoretische platen. Misschien dat ik er met drie bubble caps al toe kom om rond de 65 % ABV uit te komen. Dan wordt het toch weer wat goedkoper.

In zlk geval zal ik toch nog moeten sparen. Mijn wederhelft vindt nu al dat ik te veel geld aan mijn hobby uitgeef.

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 3 december 2017

Zojuist er een kookpuntdiagram van water/ethanol er bijgehaald:

Hieruit blijkt dat als ik start met een mengsel van 8 % ethanol slechts twee destillaties nodig heb om aan ongeveer 80 % ethanol te komen. Dit komt overeen met wat ik nu ongeveer doe in mijn whiskyketel. Na de spiritrun krijg ik een concentratie om en bij de 82% ABV.

Een kolom met twee bubble caps zou dus eigenlijk al voldoende moeten zijn. Maar dat is natuurlijk slechts theorie.

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 3 januari 2018

Deze wil ik ook wel volgen. Is de T500 even zwaar van wattage dan de grainfather?

 

Forum Lid
op 3 januari 2018

Ik vermoed van wel. De grainfather heeft wel het voordeel dat dankzij de meegeleverde sturing het vermogen kan geregeld worden. Bij de T500 boiler is het enkel het volle vermogen of niets.

 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 3 januari 2018

Heel interssant dit. Toch een vraag (ik ben nog niet zo lang bezig..): als ik whiskey stook in de T500 en de copperdome haal ik bij de 2e run in het begin ook een percentage van 75%. Dit loopt dan natuurlijk wel geleidelijk terug maar goed. Wat is het grote voordeel van zo’n kolom? Kun je zo beter je naloop scheiden van t hart?

Forum Lid
op 3 januari 2018

Het voordeel van deze kolom is dat je in één enkele run makkelijk 65 % ABV kunt maken –  waarschijnlijk zelfs meer – en dit met behoud van smaakstoffen. Nu doe ik dat in twee keer. Bij mijn fijnstook haal ik zelfs 82%.

Je wint dus tijd en ook nog energie.

 

Forum Lid
op 3 januari 2018

Dank je DDM. Toch nog een vraagje: als ik boven op de copperdome nu de t500 schroef zonder zadels, krijg ik dan ongeveer hetzelfde effect of is dit heel onzinnig?

 

Forum Lid
op 3 januari 2018

Neen, dan crëeer je een potstill. En dan moet je een ruw- en fijnstook blijven doen.

 

je kan wel de T500 kolom met bijvoorbeeld de helft vullen met zadels en enkel de Liebig-koeler van de T500 gebruiken. Dit zou moeten lukken. Wel steeds de koperen zadels gebruiken.

 

ik heb ooit eens gelezen hoeveel cm pakking overeenkomt met een plaat, ik vind dit echter niet meer terug. In elk geval leuk om te experimenteren.

 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 4 januari 2018

Maar ik krijg de Liebig-koeler van de T500 niet op de kolom geschroefd toch?

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 4 januari 2018

Hoeft ook niet. Bij de T500 zitten al twee koelers. In de kolom zelf een spiraalkoeler en een externe (liebig)koeler. Als je de T500 kolom gebruikt als potstill moet je de spiraalkoeler bijpassen. Zie ook op de afbeelding.

Het darmpje bovenaan vervang je door een slang richting afloop.

Forum Lid
op 4 januari 2018

Maar de ringen in de koker moeten er dan uit zeker? of is dit ook niet nodig?

 

Forum Lid
op 4 januari 2018

Ik las ook ergens dat je de potstill setup niet mag gebruiken met te hoge temperaturen omdat de plastic dan zou smelten?
Ik zou hem zo willen gebruiken voor een stripping run te doen

 

Forum Lid
op 4 januari 2018

Dat dd dichtingen niet tegen hoge temperatiur kunnen lijkt me onwaarschijnlijk. Voor een eerste striprun mogen de zadels er uit. De koperen wel laten zitten.. Je moet daarna nog wel een fijnstook doen.

Forum Lid
op 21 maart 2018

Beste DDM, heb je zelf al een keer gestript met een t500 en hoe ging dit ?

En als potstill, wat doe je met de 2 aansluitingen die je niet gebruikt ?

 

 

Forum Lid
op 21 maart 2018

Ik heb met de T500-refluxkolom nog nooit gestript (ik had de copperdome eerder). Met de twee aansluitingen voor koelwater die niet worden gebruikt gebeurt gewoonweg niets. Gewoon zo laten.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 4 januari 2018

Dus als ik het goed begrijp heb ik alles al in huis met een T

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 4 januari 2018

per ongeluk verzonden..

Dus als ik t goed begrijp heb ik alles al in huis met een T500 kolom? En moet de copperdome dan ook nog tussen de kolom en de boiler?

 

Forum Lid
op 4 januari 2018

In principe kan je met de T500-kolom alle kanten mee uit. Zolang je de koperen zadels laat zitten is de copperdome niet nodig. Experimenteren is de boodschap.

Je moet voor het beste resultaat wel een kolom gebruiken waarvoor ze ontworpen is. Een refluxkolom met pakking om neutrale alcohol te maken en een potstill om in minimaal twee runs een drankje te maken met behoud van smaak. Een kolom met platen zit daar ergens tussen.

Met een 2PK moet je geen formule 1 gaan rijden. Andersom ook niet.

Forum Lid
op 4 januari 2018

Helder dank je.

 

Forum Lid
op 6 januari 2018

@DDM, heb je hier zelf ervaring mee, bijv. hoeveel % haal je naar de eerste run.

Of kun je ons doorverwijzen naar iemand die hier ervaring mee heeft?

 

De kopere zadels , laten zitten geef je aan, maar dan gewoon onderin of kun je die op een speciale manier boven in vast zetten(las in het andere topic dat ze altijd boven in moeten zitten) of is het een kwestie van een uitgekookte RVS schuurspons om ze boven in te houden?

 

Want dit vergroot de mogelijkheden/kosten bijzonder positief 🙂

Forum Lid
op 6 januari 2018

Het koper is nodig om de zwavelverbindingen die ontstaan bij het vergisten te neutraliseren. Of die nu van boven zitten of onderaan speelt geen rol. Als het koper maar contact maakt met de dampen. Een RVS schuurspons of iets dergelijks zal wel nodig zijn om te vermijden dat de zadels in de ketel vallen.

Ik heb nog geen ervaring met het ‘ombouwen’ van de T500-kolom. Voor mij dus onmogelijk te zeggen hoeveel % ABV je uit de kolom haalt na één run (met mijn copperdome in twee runs haal ik makkelijk 82% ABV). Dit is afhankelijk van de de dikte van de laag zadels. Laat je die weg dan heb je gewoon een potstil. Hoe meer zadels hoe hoger de concentratie. Experimenteren is dus de boodschap.

Forum Lid
op 6 januari 2018

Bedankt voor je uitleg , ga ik nog wat verder er in duiken anders wordt het toch de Copperdome 😉

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 6 januari 2018

Na veel lezen uiteindelijk beslist om de kolom aan te kopen. Gezien de kostprijs in verschillende delen. Zojuist mijn eerste bestelling geplaatst bij stilldragon.

Forum Lid
op 6 januari 2018

Houd ons op de hoogte DDM, ik ben erg benieuwd, succes

Forum Lid
op 6 januari 2018

Ik heb al één ‘bubble cap’ besteld, samen met de adapter om op mijn grainfather te plaatsen. Ik hoop dat de koeler van de copperdome daar ook op past. Dan vallen de kosten mee. Later kan ik dan uitbreiden naar een complete hybride kolom.

Forum Lid
op 6 januari 2018

Ik ben gestart met een whiskyketel van 10 liter. Daarna eentje overgekocht van 3 liter voor de experimenten. Nadien heb ik de copperdome gekocht. Als laatste pas de T500-kolom.

Hiermee wil ik zeggen dat je beter investeert in de basis en daarna pas in capaciteit en     de mogelijkheid om zelf zuivere alcohol te maken. Naar range toe ben ik dus compleet.

Dus mijn advies: eerst een potstill of gelijkaardig. Pas daarna iets om zuivere alcohol te maken. Zuivere alcohol kan je kopen in Luxemburg aan € 20 per liter. In het begin destilleerde ik een sugarwash twee keer in mijn potstill tot 85% ABV. Daar kan je ook al weg mee om likeuren te maken

ik zie de babydragon eerder als een uitdaging.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 2 maart 2018

Eindelijk gearriveerd. De baby is wel wat groot uitgevallen. Ik kan opnieuw beginnen spelen.

Forum Lid
op 2 maart 2018

Dat ziet er stoer uit Dirk. Wanneer ga je hem testen?

 

Forum Lid
op 2 maart 2018

Ziet er heel mooi uit, ik ben zeer benieuwd naar je resultaat.

Op welke manier ga je de temperatuur meten, en op welke plaats ?

Forum Lid
op 2 maart 2018

Gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst, zeer benieuwd naar de resultaten die je hier mee gaat behalen 🙂

 

Forum Lid
op 2 maart 2018

Als ik zo naar het rechter plaatje kijk, ben je dan niet bang dat de kolom een beetje te zwaar is voor de deksel ?, het lijkt of hij al een beetje scheef staat.

Forum Lid
op 3 maart 2018

Wanneer mogen we komen proeven 😉
Proficiat en veel plezier ermee!

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 2 maart 2018

ziet er zeer stoer uit , ben benieuwd naar het resultaat

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 3 maart 2018

Allemaal bedankt voor jullie opmerkingen. Hieronder enkele antwoorden op jullie vragen:

 • Ik ga volgend WE een cleaning run doen met azijn. Hopelijk vlak er na een destillatie van een sugarwash (ik ben echt benieuwd naar de concentratie die er uitkomt). Daarna heb ik nog een barel 674 te vergisten.
 • Ik heb twee mogelijkheden om de temperatuur te meten. Een eerste in de koelwaterterugloop van de refluxkoeler en een tweede in de bocht van de kolom bovenaan.
 • De volledige kolom – inclusief de 50 cm gepakte kolom – is inderdaad wat zwaar voor het deksel. Tijdens het destilleren wordt deze ondersteund met een katrolsysteem. De reden waarom hij scheef staat is te wijten aan de productkoeler. De bovenste flens staat een klein beetje scheef. Ik ga hem straks even omdraaien. Hopelijk valt het dan wel mee.
Forum Lid
op 3 maart 2018

Je gebruikt de baby op je grainfather? Is het deksel van de T500 niet sterker?
Ik ben benieuwd naar het resultaat dat je eruit haalt. lijkt mij een erg goede setup om de T500 te hebben met de baby voor de fijnstook en dan een koperen alambiek voor de stripping run.

Forum Lid
op 3 maart 2018

? @ Thurstan …

De deksel die hij gebruikt is naar mijn weten identiek aan de T500.

Lijkt mij omgekeerd, de T500 voor de striprun en de alambiek voor de fijnstook of mis ik hier iets ?

Hij heeft hier een setup voor de grainfather gekocht waar hij zowel mee kan strippen als fijnstook kan doen.

Linkerplaatje fijnstook, rechterplaatje striprun.

 

Forum Lid
op 4 maart 2018

volgens dat ik weet ga je niet met platen werken voor een strip run.
Een alembiek kan je heet stoken en dus snel door je strip run geraken.
De T500 reflux is voor vodka, maar zo een baby met 4 plates zou je meer controle moeten hebben over je cuts.
Ik denk niet dat je plates gebruikt voor een stripping, aangezien een stripping run snel moet gaan.

Het deksel van de T500 is best sterk ik zie die niet direct buigen onder wat kg’s aan kracht, vandaar dat ik veronderstel dat de grainfather dat niet heeft, aangezien die niet gemaakt is om een kolom op te zetten.

 

 

Forum Lid
op 4 maart 2018

De Grainfather heeft standaard een glazen deksel waar je beter niets aan vast kunt maken. Tevens mag je deze ook niet met de klemmen op de ketel vastmaken. Het deksel van de T500 wordt ook geleverd als aanvulling op de Grainfather dus zijn identiek.

 

Forum Lid
op 4 maart 2018

Alles staat gemonteerd op het metalen deksel van de T500-boiler. Dit heb ik apart bijgekocht (hier stond de T500-refluxkolom op).

Stoken met dit systeem (platen) is heel anders dan met een gewone alambiek. Het vermogen moet geregeld worden aan de hand van het vloeistofniveau in de plaatjes. Natuurlijk rekening houdend met het koelwaterdebiet op de refluxkoeler.

Met de linker opstelling verwacht ik in één enkele run whisky te kunnen stoken. Ik zal  geen striprun meer moeten doen. Lukt dit niet, dan kan ik de kolom nog omvormen tot een gewone alambiek.

De rechter opstelling ga ik gebruiken om neutrale alcohol te stoken (rond de 95 %). De buis boven de glazen platen is 50 cm lang en is gevuld met een koperen pakking.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 4 maart 2018

Aha mooi netjes vroeg me al af er nog koperen pakkingen in zaten.

Je zeg dat het vermogen geregeld moet worden aan de hand van het  vloeistofniveau in de plaatjes, Is hier een vast gegeven voor of zal je dit door schade en schande moeten leren.

ziet er allemaal heel spannend uit ben heel benieuwd of het gaat lukken wat je er van had verwacht.

 

Kan je iets meer vertellen over het koelen ik zie dat je op twee plekken kan koelen gebruik je die alle twee ? of lus je die naar elkaar door of worden ze apart voorzien van koud water.en hoe regel je  de hoeveel water toevoer ?

 

 

Forum Lid
op 4 maart 2018

Raymond, dat van het vloeistofniveau op de platen heb ik uit een niet-officiële manual die op het stilldragon-forum circuleert. Vroeger hadden wij op het werk een gelijkaardige destillatiekolom. Deze was wel iets anders uitgevoerd, je kon de platen manueel opvullen. Nu zullen ze moeten gevuld worden tijdens het destilleren zelf. Het wordt dus een hele uitdaging. Hopelijk niet met al teveel kunst- en vliegwerk.

 

Met het koelwater kan ik alle kanten uit. Ik kan beide koelers apart voeden, als het moet zelfs uit twee verschillende vaten. In de setup die ik in gedachten heb ga ik het koelwater van de productkoeler wel doorverbinden naar de refluxkoeler.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 4 maart 2018

Oke mooi en leuk om te lezen , het zal dus een beetje spelen en aanvoelen worden.

ik blijf het volgen en ben heel benieuwd, sterkte met de eerste run.

 

Forum Lid
op 6 maart 2018

DDM, ik heb dezelfde set gekocht zonder de platen kolom, en ben benieuwd naar jouw eerste ervaringen, mijn vraag is welke pakking jij gaat gebruiken en hoe je deze gaat tegenhouden zodat het niet in de ketel valt.

Forum Lid
op 6 maart 2018

Gompie, ik gebruik kopermesh dat ik heb gekocht bij alieexpres.

https://nl.aliexpress.com/store/product/Copper-Mesh-for-distillation-Red-Copper-T2-length-1m-width-10cm-wire-diameter-0-15mm/1661029_32783143268.html?spm=a2g0z.12010612.0.0.2cbfe30ccgoRk2

Met 2m50 kom je toe. Dit valt ook onder de € 23 zodat je geen invoerrechten en btw moet betalen. Alles blijft in de kolom dankzij een filterplaat die ik heb laten meekomen met mijn bestelling bij stilldragon (wel nog een speciale dichting bijbestellen.

https://www.stilldragon.eu/en/33-filter-disks

https://www.stilldragon.eu/en/24-gaskets

Het val dan wel duur uit omdat enkel voor deze items de verzending in verhouding veel te veel kost. Misschien dat je je kan behelpen met een of ander inox draadnet.

Indien niet, dan heb ik nog wel een reserve filterplaat en dichting liggen. Indien gewenst stuur ik deze graag op met de post.

 

Forum Lid
op 6 maart 2018

Super aardig dat je het wil opsturen…

maar ik heb een deel in China gekocht, en ben mij rot geschrokken dat ik de BTW in kilo’s moest betalen, voor een bedrag van 200,- moest ik 100,- bijbetalen.

Ik wil zodoende de rest bij Still Dragon kopen, het lijkt erop dat het materiaal uit dezelfde fabriek komt, ik moet alleen nog de lange kolom hebben en de de Dephlegmator  en wat tri-clamps, ik zag ook de filter en de speciale siliconen ring, maar wist niet of dit gebruikt kon worden voor de pakking, goed om te weten dat dat hiervoor geschikt is.

Ik wil een stuk koper mash gebruiken en de rest RVS zadels zoals in de T500.

Bedankt voor je info, ik hoop dat ik binnenkort ook zover ben…

Als je nog tips hebt, hoor ik dat graag.

Forum Lid
op 7 maart 2018

Ik heb dat ook één keer voorgehad met de bestelling van microspookpreparaten voor mijn zoon. Zonder het te weten moest ik nog extra BTW en invoerrechten betalen. Daarbij ook nog € 30 behandelingskosten door de post. Dit was meer dan het dubbele van het oorspronkelijke bedrag. Dat was ook even schrikken! Sindsdien probeer ik mij te beperken tot bedragen onder de € 23. Dan valt alles weg.

 

De ‘filter’ is eigenlijk voorzien om onderaan in de kolom kruiden te kunnen stoppen. Ik hoop dat ik met het gebruik van de filter toch nog voldoende terugloop heb om de platen te vullen. Indien niet, dan zullen er snel enkele grotere gaten in gemaakt worden.

 

Er is toch een beetje verschil tussen het materiaal van Alieexpress en dat van Stilldragon. Ik had in China een bochtstuk besteld met thermowell. Dit past wel op het materiaal van Stilldragon, maar is blijkbaar toch niet echt 90 ° (ondanks een controle met een winkelhaak). Dat is de reden waarom mijn productkoeler een beetje scheef staat (en niet de flens van de koeler zelf zoals ik eerst had gedacht.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 11 maart 2018

Deze morgen een cleaning-run met azijn uitgevoerd. Alles verliep naar wens: https://youtu.be/qhCZ7qpF_-M

Wel zonder koperen pakking. Die gaat er in bij de voilgende run met proper water.

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren