Imake, de fabrikant van de T500 en de Grainfather komt bij jou op bezoek (als je dat wilt)

Geupdate op 9 oktober 2018 in Stookforum
80 op 15 maart 2017

Op 4 April krijgen we bezoek van Imake, dat is het moederbedrijf dat onder andere de merken Still Spirits en Grainfather voert. Zij willen naast een bezoek aan Stookwinkel ook graag mensen ontmoeten die thuis stoken. Dit hoeft niet met hun aparatuur te zijn! Ze willen inzicht krijgen hoe mensen nu stoken, waarom ze bepaalde dingen op hun manier doen enz.. Zij willen zo inzicht krijgen in de behoeftes en daar hun product ontwikkeling op aanpassen. Neem bijvoorbeeld de Gin Basket die nu in ontwikkeling is, dat is oa een idee geweest dat Munckerik heeft aangedragen! Goede ideeen worden zeer serieus genomen.

Mocht je het leuk vinden, ze zijn van 4 tot en met 7 April in Nederland. Dit mag dus gewoon bij jou thuis, maar als je dat liever niet hebt kan het ook gewoon in een cafe!

Vind je het leuk om je steentje bij te dragen aan perfecte productontwikkeling? Geeft het aan mij door en ik breng je in contact voor een afspraak! 

 
 • Geliked door
Antwoord
2 op 15 maart 2017

Stokers uit Belgie mogen zich natuurlijk ook aanmelden! Ze schrijven net dat ze eigenlijk zo veel mogelijk mensen willen ontmoeten in de tijd dat ze hier zijn.

Forum Lid
op 15 maart 2017

Stokers uit Belgie mogen zich natuurlijk ook aanmelden! Ze schrijven net dat ze eigenlijk zo veel mogelijk mensen willen ontmoeten in de tijd dat ze hier zijn.

Van Stookforum

 zijn er hier mss veel op dit forum ?(heb er nog weinig tegen gekomen) en van mij kunnen ze niet veel leren,ik heb gewoon een snel kookpot.mijn grote ketel gebruik ik niet omdat ik eerst een rok nog moet bouwen. en een gasleiding rondde ketel,omdat ik niet meer wil verwarmen onderaan.

mvg, gerdy

Admin
op 16 maart 2017

Hoi Gerdy, Ik weet niet precies hoeveel Belgen er op het forum zijn. Dumo en John Doe zijn sowieso flink actief op het forum en beiden van Belgie. En wat klanten betreft gaan we steeds meer naar de 50% Nederland en 50% Belgie. als je dat vertaald naar aantal inwoners dan is Belgie eigenlijk beter vertegenwoordigd dan Nederland! Dus ik denk dat er op het forum ook meer Belgen aanwezig zijn dan we denken.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 15 maart 2017

Wat leuk dat Erik het idee van de GIN Basket heeft aangedragen.

Ik had het ook wel leuk gevonden om te horen dat ik de T500 op dit forum heb geintroduceerd en alle voordelen en mogelijkheden heb uitgelegd, net als naderhand de Grainfather.

Admin
op 15 maart 2017

Hoi Betweter, dat is ook zeker zo! Ik dacht dat dat al wel eens ter sprake was gekomen. Maar dat staat los van de productontwikkeling. Trouwens, ze willen ook in duitsland mensen bezoeken, tot noorwegen aan toe toe! Dus mocht je het leuk vinden dan wil ik je het mailadres wel even geven!

 

 

Brouwmaat
op 15 maart 2017

Klopt Rob, nav jouw promotie ben ik tot aanschaf van een T500 overgegaan.

 

Ik zou het best leuk vinden om de mensen van Imake te ontmoeten maar mijn huidige (werk/werkeloos) situatie is zo onduidelijk dat ik niet weet of ik al dan niet tijd kan vrijmaken. Ik houd de ontwikkelingen hier in de gaten en zodra eea duidelijk is probeer ik aan te haken (als dat dan nog mogelijk is)

Admin
op 15 maart 2017

Dat is zeker goed! Ze maken een reis door europa, en proberen zoveel mogelijk mensen te bezoeken. Tegen de tijd dat ze hier zijn gaan ze kijken wat de beste volgorde is voor het bezoek en worden de data’s en tijdstippen gepland. 

Mocht blijken dat er heel veel mensen mee willen doen dan wordt het bezoek gewoon verlengd. Ze hechten zeer veel waarde aan de meningen van de gebruikers. 

Dus iedereen mag meedoen, ook mensen die zelf een ketel hebben gebouwd. Kun jij ze bijvoorbeeld overtuigen waarom jij een thumper gebruikt? Wellicht dat er zoiets ook ontwikkeld gaat worden.

Forum Lid
op 15 maart 2017

Wat mag je van zo’n bezoek van “imake”verwachten en met hoeveel personen komen ze bij je thuis? Wordt er gefilmd, etc. ?

Ik woon in een klein dorpje in Duitsland waar mensen graag alles van je willen weten. Sinds kort weet men dat ik mijn bier zelf brouw wat ook in Duitsland is toegestaan, mits je het bij de autoriteiten aanmeld.

Omdat ik bij bezoeken van Duitse kennissen en/of buren ook mijn likeuren presenteer, heb ik ze  verteld dat ik mijn alcohol meestal in de Hauptstrasse koop.

 

Admin
op 15 maart 2017

Saskia Thornton, een jonge meid die hoofd is van marketing en product ontwikkeling komt samen met de oprichter van Imake bij je op bezoek. een informeel praatje waarbij je laat zien wat je doet. Er komt geen camera aan te pas. En wat ze al aangeven, het mag ook bij een cafe bij je in de buurt als dat prettiger voelt maar het leukste is natuurlijk als je ook wat kunt laten zien.

Ik zal zo de mail even posten, dan kun je er beter een beeld bij vormen

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 15 maart 2017

Hi Jan,

Very nice to meet you!

The purpose of the visit is to really just looking to meet with people to speak about the products and trends in your market so that it helps us ensure our products are relevant (rather than a sales call). At Imake we do a lot of research and development which feeds into our new product development process. We are also very interested in meeting with Dutch distillers to understand who they are and how they are using products so we can identify new product and market opportunities.

If you have any customers that wouldn’t mind speaking with us we would very much appreciate your help getting in contact with them. Would just be a causal 1 hour meeting where we ask all about distilling. Ideally we like to meet people in their homes (so we get some context to the hobby and how they use products), but are happy to meet at a café nearby if that is more comfortable.

We are going to be in Holland so if you are around during the 4th, 5th, 6th, or 7th of April please let me know if you have time to meet with us.

Best regards,

Forum Lid
op 15 maart 2017

Jan, zet mij maar op de lijst, je hebt, als het goed is, mijn adres.

 

Admin
op 15 maart 2017

Top! Ik ga het doorgeven!

Forum Lid
op 7 april 2017
Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 16 maart 2017

Ik zou graag de mensen van T 500 en Grainfather hier in Heerenveen willen uitnodigen om zo meer inzicht te kunnen krijgen hoe ik tot (nog) betere producten kan geraken.

Vriendelijke groeten,

Mac Saor.

 

Forum Lid
op 16 maart 2017

Hallo Mac Saor, ik bezit zowel de T500 als ook de Grainfather en beide ketels hebben voor mij geen geheimen meer.

Het heeft dus voor mij persoonlijk geen zin om af te reizen naar Heerenveen.

Mocht je bij mij willen gaan kijken, dan kan dat. Stuur dan wel even een pb-tje om verder te communiseren.

 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 16 maart 2017

Hoi Mac Saor, Leuk dat je mee wil doen! Wat heb je zelf voor aparatuur staan?

Stuur mij ook maar even een PB, dan breng ik je met ze in contact!

@betweter, leuk dat je persoonlijke hulp aanbiedt! Top!!

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 21 maart 2017

Hoi allemaal, we hebben nu 2 mensen die echt meedoen, Betweter en Shawn. zijn er nog meer? ChrisV, vind jij het niet leuk om te laten zien hoe jij stookt?

Nogmaals, het maakt niet uit waar je mee stookt. Je hoeft ook niet in nederland te wonen. Voor hun zjn we 1 groot land 🙂

Maar ze willen de route gaan uitstippelen dus als er nog mensen bijkomen dan kan dat nu nog, nadat ze de route hebben uitgestippeld wordt het moeilijker.

Iedereen heel erg bedankt voor het meedenken.

 

Forum Lid
op 8 april 2017

Stookforum bij mij is alles mogenlijk als ze interesse heben zijn ze van harte welkom,mijn tel nr,staat ergens op de site,gr.?Chris.V

Admin
op 8 april 2017

Hoi Chris, dat zal dan voor de volgende keer worden. Volgens mij zouden ze vandaag naar Engeland vertrekken om het Europesche magazijn te bezoeken 🙂

 

 

Forum Lid
op 8 april 2017

Ok ik had het te laat gezien,heb het erg druk gehad,maar op de site staat ergens mijn nr.als je me ergens voor nodig hebt mag je mij gerust bellen als je het nr niet vind dan zet ik het er op nieuw op.gr ?Chris.V.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
7 op 21 maart 2017

Ik woon een 20-tal kilometer ten zuiden van Antwerpen. Indien ze willen langskomen heb ik er een dag verlof voor over. By the way ik gebruik een grainfather met de copper dome voor de eerste destillatie en een whiskyketel van 10 l voor de fijndestillatie. Voor de speciale heb ik ook nog een keteltje met kolom van 3 l.

Admin
op 21 maart 2017

DDM, vind je het goed als ik uw gegevens doorstuur? naam, emailadres en woonplaats. Ze nemen dan eerdaags contact met je op!

Forum Lid
op 21 maart 2017

Geen probleem, ik stuur alles door met een mailtje.

Admin
op 21 maart 2017

Ik heb je gegevens, thx

Forum Lid
op 21 maart 2017

Ok, dat is dan ook in orde.

Forum Lid
op 22 maart 2017

Hoy,

Als ze bij jou langskomen, laat dan iets weten, als je wilt, dat kan zijn dat ik dan eens tot bij U kom de dag dat ze daar zijn als ik het kan inplannen, als jij daar geen bezwaar tegen hebt, ik denk dat wij nog niet te ver van elkaar wonen.

Voor mee te doen heb ik het veel te druk voor de moment, en ik ben de Engelse taal niet zo machtig, lezen wel ( van al die handleidingen te analyseren) maar spreken en schrijven dat is een andere zaak.

Groetjes

Forum Lid
op 23 maart 2017

Gisteren heb ik – als alles goed gegaan is tenminste – je een PB bericht gestuurd.

Is dit goed aangekomen?

Forum Lid
op 23 maart 2017

Ja,

Ik heb het ontvangen, bedankt daarvoor.

Ik heb de tijd nog niet genomen voor te antwoorden, als ik het niet vergeet zal ik dat deze avond doen.

Groetjes

 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 21 maart 2017

In totaal zijn er nu 4 deelnemers en dat is voldoende. Saskia vliegt vandaag vanuit Nieuw Zeeland naar Europa. eenmaal aangekomen gaat ze de planning maken en neemt ze per email contact op met de deelnemers voor een afspraak.

Bedankt allemaal voor het enthousiasme! Heel leuk!!

Forum Lid
op 21 maart 2017

Jan, heb je aan Saskia mijn adres + telefoonnummer nog doorgegeven?

Omdat jij het ook zou doorgeven, heb ik het niet gedaan.

Mocht je nog ontbrekende gegevens nodig hebben, dan geef ik je ze p/e-mail wel door

Admin
op 21 maart 2017

Naam, mailadres en woonplaats heb ik doorgegeven. Ze neemt contact met jou op. 

Europa is voor haar 24 uur vliegen en ze vertrekt vandaag, dus het kan nog even duren voor je de mail hebt denk ik 🙂 

Heel leuk dat je meedoet!

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
7 op 30 maart 2017

Rob en Shawn, hebben jullie de mail van Saskia gezien? Ze heeft nog geen antwoord.

Shawn (Kapisjon) wil ze graag Woensdag rond 12.00 bezoeken.

Rob (Betweter) Donderdag in de middag.

Misschien is de mail in jullie spambox gekomen ofzo, willen jullie haar anders even [email protected] 

Groetjes,

Jan

Forum Lid
op 30 maart 2017

Hallo Jan, ik ontving op 26 maart Saskia’s berichtje dat ze voornemens is a.s. donderdagmiddag één uurtje te komen. Er staat niet bij dat ze met nog een persoon reist.  Ik wacht het wel af.

Groet Rob

Admin
op 30 maart 2017

Oh ok, stuur maar wel even antwoord, ze denkt nu dat de mail mischien niet is aangekomen.

Groetjes Jan

Forum Lid
op 30 maart 2017

Hallo Jan, ik heb de afspraak met haar bevestigd:

Zie: Hello Saskia,

I hereby confirm our appointment on April 6, 2017.
I’m looking forward to it.

Best regards,  

Rob

Admin
op 30 maart 2017

Top!

We horen wel hoe het geweest is!

Heel leuk!

Forum Lid
op 30 maart 2017

Ik heb nog geen mail kunnen bespeuren. !

Admin
op 30 maart 2017

Hoi Shawn, dan is er bij jou iets misgegaan. Zou je haar een mailtje willen sturen op [email protected] 

Ze willen heel graag bij je op bezoek komen.

Groetjes,

Jan

Forum Lid
op 30 maart 2017

Jan, ik kreeg al snel antwoord van Saskia, lees:

Great thanks Rob! Do you have a cell phone number so that I can let you know the time we will arrive?

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 30 maart 2017

Vrijdag de 7e komen ze naar Fryslán bij mij langs  en ze neemt iemand mee,

Lijkt me echt leuk en zal er verslag van doen.

Oh ja, mocht er nog iemand belang hebben bij een paar leuke boekje , o.a. “het volkomen stookboek,” die heb ik namelijk dubbel.

 

 

 

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 5 april 2017

Vandaag zijn Saskia en Peter op bezoek geweest. Saskia is van productontwikkeling en stelt vragen die zij kunnen gebruiken bij het ontwikkelen van nieuwe spullen of het verbeteren daarvan. We hebben het bijvoorbeeld gehad over dat het misschien makkelijk zou zijn als er een kleine versie van de T500 zou kunnen komen. Misschien is dat voor sommigen een leuk idee. Heel leuk om haar te ontmoeten.

Peter is de eigenaar en oprichter van iMake, de CEO dus. Een super aardige vent waar ik graag een paar biertjes mee zou willen drinken als daar de tijd voor was geweest.Hij is het bedrijf in 1989 begonnen en is dus ook echt de bedenker van de T500 en de Grainfather en alle andere merken die iMake voert. echt een top ondernemer!

Naar wat ik begrepen heb gaan ze morgen naar Rob in Duitsland en zijn ze vanmorgen bij Dirk in Belgie geweest. Vrijdag naar Henk, dat combineren ze weer met een bezoek aan Jubbega waar ze ook Grainfathers verkopen.

Het was echt een heel leuk bezoek!

Rob en Henk, veel plezier met het bezoek!

 

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 5 april 2017

Deze morgen om 08u30 al bezoek gehad van Saskia en Peter.

Peter lijkt me inderdaad een vent waar je uren mee aan de bar kan doorbrengen tijdens het nuttigen van enkele biertjes en/of borrels. Hij vroeg zich af waarom ik naast de grainfather met alambiek ook nog een 10 liter whiskyketel en een 3 liter ketel met kolom gebruik. Hij was ook aangenaam verrast dat ik zelf ook bier brouw.

Dit komt omdat ik de grainfather te groot vind voor de fijnstook. De kleine kolomketel gebruik om te experimenteren met kruiden. iMake heeft dit opgevangen door een kleinere stookketel op de markt te brengen (beschikbaar in NZ) en door het ontwikkelen van de gin basket (is vanaf het najaar te verkrijgen).

Saskia stelde meer vragen richting marketing. Ze vroeg zich af waarom ik (nog) geen T500 gebruikte en wat me zou kunnen overhalen om er op termijn toch één aan te schaffen. Het antwoord is heel simpel. Voorlopig heb ik nog geen budget. Indien ik toch een T500 zou aanschaffen zal dit vooral zijn voor de tijdswinst (nu doe ik er in twee runs een 16-tal uur over om 5 liter 85% alcohol te fabriceren).

Tot slot heb ik hen laten kennismaken met mijn brouwsels, o.a.: whisky, lemoncello, gin, obst en een kruidendrankje. Ze waren aangenaam verrast met het resultaat. Gezien het vroeg uur bleef het enkel bij ruiken. Proeven kan dankzij de stalen die ik heb meegegeven later.

Zoals Jan zegt hebben we beiden van dit bezoek geleerd.

Deze middag heb ik nog over een idee om de alambiek te combineren met een kolom. Iets dergelijks wordt in Schotland gebruikt bij Loch Lomond Distillers, in België ook bij Filiers in Deinze en in de States ondertussen ook bij verschillende Craft-distilleries. In één run kan je met behoud van aroma’s komen tot een alcoholconcentratie van 65%.

Het geheel zou er zoals de afbeelding hieronder kunnen uitzien. In combinatie met de ginbasket en de parrot zou dit tot mooie resultaten kunnen leiden. Ik stuur het idee ook nog door via een PB naar Saskia.

Forum Lid
op 7 april 2017

Hier ben ik wel benieuwd naar !!

Forum Lid
op 9 oktober 2018

Is er ivm de doorontwikkeling hiervan nog iets geweten?

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 6 april 2017

Dat ziet er inderdaad uit als een goed idee Dirk! Eigenlijk zijn dit soort ideeen precies waarvoor ze deze bezoekjes afleggen. Top! Ga je dit zelf ook maken?

Ik denk ook dat de Gin Basket een heel welkome aanvulling zal zijn. Al vind ik hem op de tekeningen erg klein er uit zien. Misschien valt dat in het echt heel erg mee.

Rob, zijn Saskia en Peter vandaag bij jou op bezoek geweest?

 

Forum Lid
op 6 april 2017

Jan, Saskia en Peter komen ergens in de middag langs.

Ben benieuwd!

Forum Lid
op 6 april 2017

Zelf maken zit er niet in. Niet handig genoeg met de soldeerbout.

Toen ik nog in de R&D zat ben ik op het werk eens schalen tegengekomen die je op elkaar kon klemmen. Je kon op die manier makkelijk je kolom zelf samenstellen. De afdeling is spijtig genoeg opgedoekt. Aan nieuwe raak is dus niet. Diegene die overblijven zijn vervuild met chemicaliën.

Ik ga wel eens kijken bij aliexpres, misschien dat die iets hebben tegen een schappelijke prijs (ik ben nu nog mijn grainfaither/copper dome nog aan het afkopen bij mijn echtgenote – ik heb het laatste jaar toch wel veel geld uitgegeven aan materiaal, vandaar dat ik voorlopig geen nieuwe hardware kan/mag aankopen).

Peter en Saskia waren wel enthousiast over het idee. De schets zit nu al bij hun ontwerpers. Als het ooit tot een ontwerp komt heeft Peter beloofd dat hij een prototype zou opsturen om te testen. Ik ben benieuwd.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
8 op 6 april 2017

Inmiddels hebben wij Saskia en Peter na 2 gezellige uurtjes weer uitgelaten.

Met ons viertje hebben we eerst gezellig koffie met wat lekkers genomen en daarna gesproken over de grainfather en T500 en wat ik nog meer in de hobbyruimten heb staan.

Ook hebben ze er tussendoor mijn koffie- en vlierbessenlikeur geproefd, die ze heel lekker vonden

Ook de kolomschets van Henk hebben we het over gehad waar ik vroeg of er ook een kijkglas in de kolom gemaakt kon worden.

Tot slot hebben we nog een paar leuke foto’s  genomen, die ik nog op het forum zal zetten.

Al met al een leuke, leerzame en vooral gezellige middag

 

 

Admin
op 6 april 2017

Leuke mensen zijn het he! en ik moet ook zeggen, ook al is Peter de CEO van een heel groot miljoenenconcern, het is een heel gewone leuke vent gebleven. Daar kunnen menig CEO’s een voorbeeld aan nemen!

 

De kolomschets is overigens van Dirk, ze gaan volgens mij morgen naar Henk in Friesland.

 

Leuk dat jullie hier allemaal aan mee hebben gedaan! Rob, ik had ook even vermeld dat jij de de T500 hier voor het eerst genoemd hebt 🙂 Ze vinden het forum heel interessant. jammer voor hen dat alles Nederlands is.

 

Forum Lid
op 6 april 2017

Saskia is van Nederlandse ouders en spreekt ook een aardig mondje Nederlands.

Admin
op 6 april 2017

Het viel mij inderdaad op als ik even naar een engels woord zocht en per ongeluk het nederlandse woord zij, dat ze dan meteen wist wat ik bedoelde. Saskia is overigens de schoondochter van Peter zag ik op facebook 🙂

 

Ik vindt het overigens een geweldig iniatief dat ze een save the Rhino project hebben.  http://www.imakeadifference.co.nz

Forum Lid
op 6 april 2017

Bij mij was het nog wat vroeg om te proeven. Het bleef dus enkel bij koffie, thee en een chocolaatje.

Admin
op 6 april 2017

Hier ook koffie, thee en een stroopwafel 🙂

Forum Lid
op 6 april 2017

Nog iets over het kijkglas. Dit kan mogelijk interessant zijn voor een prototype. Maar op welke plaat ga je het inbouwen? En hoe ga je het afdichten? Is deze permanent? Indien het uiteindelijk tot een ontwerp zou komen zal dit wel sneuvelen omdat het de verkoopprijs enkel de hoogte injaagt.

Forum Lid
op 6 april 2017

Die kijkglazen, welke ongeveer halverwege de kolom geplaatst zou kunnen worden, vindt je plenty op het internet en kosten een paar euro.

Ik denk dat de totaalprijs wel mee zal vallen.

Forum Lid
op 6 april 2017

Indien ik het zelf zou maken zou ik er zelfs op elke schotel een kijkglas plaatsen. Dat zal de kost ook niet maken. Indien het toch op de ‘markt’ zou komen is de verkoopprijs een argument om mogelijke kopers over de streep te trekken. Deze zal dus zo laag als mogelijk moeten zijn. In dit opzicht is een kijkglas wat mij betreft dus overbodig. Maar dat zal iMac dan wel uitmaken zeker?

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
18 op 6 april 2017

Peter en ik. Voor degenen die nog nooit bij mij zijn geweest, zien jullie mij ook eens (ik sta links haha)

Brouwmaat
op 6 april 2017

Leuk om eens een gezicht te zien 😉

Peter had ik al eens op filmpjes gezien.

Jammer dat ik geen tijd had om met hen in gesprek te raken. Maar de reden is voor mij wel prettig, na twee jaar werkeloosheid ben ik weer aan de slag. 

Admin
op 6 april 2017

Dat is ook heel belangrijk Erik, gefeliciteerd met je nieuwe baan! En ik heb zo,n vermoeden dat ze vaker in europa gaan komen nu ze werken nu aan een kantoor in Berlijn. En natuurlijk ieder jaar de Brau Beviale in Nurnberg. Wie weet kunnen we daar eens een samenkomst organiseren. Nurnberg heeft trouwens een geweldig centrum en overal schnapps ?

Brouwmaat
op 6 april 2017

Dank je Jan!

Forum Lid
op 6 april 2017

De Brau Beviale is pas van 13 tot 15 november 2018.

Admin
op 6 april 2017

Is het dit jaar niet? Jammer. Ik was er afgelopen jaar, en voor de bierbrouwers is het echt een walhalla.

Admin
op 6 april 2017

http://www.ntradeshows.com/brau-beviale/ 

13 tot 15 november 2017 zie ik. Neemt niet weg dat het nog even duurt 🙂

Forum Lid
op 6 april 2017

Jan, je hebt gelijk, ik kwam bij het zoeken op die van 2018.

Misschien dat ik er ook heen ga, lijkt me wel bijzonder.

Forum Lid
op 6 april 2017

Lijkt me leuk. Is de beurs toegankelijk als particulier?

Admin
op 6 april 2017

Een kaartje kost 27,00, dan kan iedereen er in. Maar via imake kun je wel kaarten gratis krijgen. Het is wel heel zakelijk gericht, denk aan bierfusten producenten, grote hop kwekerijen etc… vooral gericht op het maken van bier. Maar het is wel een hele leuke ervaring. Uiteindelijk ben ik maar 1 dag gebleven, de rest van de tijd genoten van Nurnberg. Prachtige stad met veel goed eten en drinken ?

Forum Lid
op 7 april 2017

De datum is genoteerd in mijn agenda. Gaan we in groep?

Admin
op 7 april 2017

Wel leuk! Sowieso leuk om eens een keer ergens wat te drinken met wie daar zin in heeft. Het bezoek aan een stokerij is helaas allemaal verwaterd ondanks dat er veel animo voor was.

 

Ik denk als de groep niet te groot is ik de kaartjes wel van iMake kan krijgen. Vorig jaar had ik er 2.

 

Voor de meesten van ons wel een pleuris eind rijden haha maar heb ik er wel voor over hoor.

Forum Lid
op 7 april 2017

Jan, zijn daar ook Nederlandse en Belgische aanverwante bedrijven aanwezig?

Admin
op 7 april 2017

Ja hoor, maar vooral engelse bedrijven heb ik gemerkt. 

 

Het is wel zo dat het merendeel is gericht op de zakelijke brouw industrie. Verwacht dus niet teveel hobby spullen, ook distillatie komt niet heel veel aan bod.

 

Maar het is wel heel gaaf om eens gezien te hebben. Je kunt vele soorten hop ruiken, je kunt als je zelf een mooie drank hebt ontwikkeld je eigen flessen laten maken bijvoorbeeld, en natuurlijk krijg je overal bier. 

 

En na de beurs lekker de stad in met het oude centrum, een overvloed aan goede horeca 🙂

Forum Lid
op 7 april 2017

Het is inderdaad een pokke eind weg, zo’n ruime 1.300 km heen en terug, en dan nog in november.

 

Admin
op 7 april 2017

Misschien beter een keer een meeting in nederland of Belgie organiseren. Op een lekkere warme zomerdag 🙂

Admin
op 7 april 2017

Spreek jullie later weer, ik moet naar Amsterdam 🙂

 

 

Forum Lid
op 7 april 2017

Foto Saskia en Peter

 

 

 

Mailtje van Peter:

Rob and Marie, thanks somuch for sharing Rob’s hobbies with us. It was a wonderful set up.

Enjoy your hobby and I hope to see you again in the future.

Kind Regards, Peter Eastwood

Forum Lid
op 7 april 2017

Auto van de zaak !!! I’m in !
Ik kon helaas deze week de imake mensen niet ontvangen omdat ik in de kost zat !

Maar volgende keer wil ik er wel bij zijn !

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 7 april 2017

Henk, zijn Saskia en Peter vandaag bij jou geweest?

Forum Lid
op 7 april 2017

Ja zekers

en als het goed is dan heb ik net een heel verslag daarvan gepoogt te plaatsen op het Forum

 

 

 

Forum Lid
op 7 april 2017

en , als ik het goed zien dan is het gelukt ook nog.

 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 7 april 2017

Verslagje van het bezoek van Saskia en Peter van Imake uit het Mooie Nieuw Zeeland naar het ook erg mooie Fryske Heitelán.

Vanmorgen precies 09:00 uur stonden ze voor de deur en werd ik hartelijk begroet door twee grote smiles.

Wat een hartelijke begroeting was dat op de vroege morgen zeg, echt op het moment dat de bewolking wegdreef en de zon vrolijk begon te schijnen.

Al snel was het duidelijk dat ze heel erg belangstellend waren naar mijn achtergrond en mezelf als persoon.

We konden gezamenlijk genieten van koffie thee en ander drinken en had ik voor deze gelegenheid gisteren net nog voor sluitingstijd bij de warme bakker echte Fryske oranjekoek kunnen scoren, zodat ze toch een beetje konden proeven van dit heerlijke product.

Ook kwam de Beerenburg en  hoe deze was ontstaan en zo voort ter sprake en was het voor hun ook een best leuk nieuwtje, waar ze nog nooit van hadden gehoord.

ook werd mijn boeken bestand over stoken en wijn maken met warme belangstelling bekeken en maakte peter zelf van het boek “Over drank”van, meneer Wateetons foto’s en Saskia divere aantekeningen.

Dit boek kreeg van hun een dikke plus  en werd goed gewaardeerd.

Hierna werd het tijd om mijn bescheiden zelfgebouwde ketel plus toebehoren te gaan bekijken en kreeg ik verscheidene complimenten  over de wijze van maken en opbouw.

Ook waren ze erg belangstellend naar het hoe en waarom van de koperen spatbol die ik op mijn ketel had en of ik die ook had gevuld met iets.

Dit is dus niet zo.

Na vele foto’s te hebben gemaakt en vragen te hebben kunnen beantwoorden over en weer werd het tijd voor een afscheid waarbij Peter aangaf, dat als ik eens ooit in Nieuw Zeeland zou zijn ik dan zekers langs diende te komen voor een tegenbezoek.

Dit kon ik alleen maar met een nou en of beantwoorden.

Dus al met al een zeer leerzaam en geweldig fijne ervaring die ik zekers aan jullie allen wil adviseren voor een eventuele volgende keer.

Hieruit blijk m.i. eens te meer dat dit forum in een grote behoefte voorziet en het openstaan voor anderen en elkaar om zo te leren van onze prachtige bezigheden, ongeacht wie wat of welke werkwijze dan ook heeft, maar om er samen  te streven naar een nog beter product van deze heerlijke ambachtskunst.

Sláinty!!

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 8 april 2017

Hoi Henk, 

Leuk dat het zo gezellig was. het zijn ook heel leuke mensen! Peter is gewoon een hele goede ondernemer, van een klein winkeltje in een klein nieuw zeelands plaatsje uitgroeien tot een wereldwijd bedrijf, echt veel respect!

Ook Saskia is een heel toegeweid persoon. Ook de contactpersonen waar ik mijn spullen bestel beschrijven Peter als een geweldige man, een betere baas kun je volgens hen niet wensen.

Heel leuk ook dat ze op deze manier een kijkje komen nemen bij een deel van de uiteindelijke doelgroep, de thuisstokers aan de andere kant van de wereld 🙂

 

 

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren