…. Off Grid…. maar wel water…. dus er kan gestookt worden..

Geupdate op 18 april 2018 in Het Café (praathuis)
15 op 16 april 2018

Bij het beantwoorden en reageren op diverse topics in 2017 is mijn voornemen om ‘Off Grid’ te gaan een aantal malen ter sprake gekomen,dit resulteerde destijds tot de vraag of ik over mijn avontuur een topic wilde openen met daarin een verslag van de voortgang. Daarop ben ik destijds niet ingegaan,alles was namelijk nog in heel pril stadium en er moest nog onderhandeld worden met de verkoper. Maar nu dus officieel eigenaar van een boerderijtje met anderhalve hectare landbouwgrond,verdeeld over 8 terrassen met daarbij ook een natuurstenen huisje,wat geheel gerenoveerd gaat worden.De boerderij is al 15 jaar in rust (dus helemaal biodynamisch te ontwikkelen) en aangesloten op kanaal met irrigatie water. Vorig jaar is de grond geschoond van onkruid en open gewerkt. De aarde wallen die de terrassen scheiden zijn grotendeels beplant met braamstruiken die vorig jaar ook zijn gesnoeid, mmwhum heb dus sowieso gigantische hoeveelheid bramen. Op de boerderij slechts drie bomen,bij het huis staat een 170 jaar oude olijfboom,een hele grote vijgenboom bij het bovenste terras en een heel oude pijnboom bij de voormalige graan dors plaats  en ja ik heb al paar pijnboompitten geoogst, is wel echt bewerkelijk, weet nu waarom ze duur zijn. Slechts een paar honderd meter vanaf het huisje bevindt zich een riviertje met mooie zwemplek wat door  regulering een altijd stromende gegarandeerde minimale waterstand heeft, zodoende veel flora en fauna.Urbanisatie is op 7 km, aansluiting op asfaltweg is op ongeveer 500 meter. Het verharde pad naar de boerderij deel ik met twee andere boeren, verder geen doorgaand verkeer.Tussen het land van mijn buurman en mij loopt een geul,deze wordt veelvuldig gebruikt door wild en is grotendeels volgroeid met diverse soorten riet en grassen, op het land heb ik schedels van konijnen, een vos,sporen van ree en wilde zwijnen gevonden. Ook slangen,schorpioenen,dassen,roofvogels,ooievaars,reigers,gieren zijn hier onderdeel van de natuur.Olijven,amandelen,druiven,kersen,perziken worden hier commercieel geteeld.Schapenkudde op de landweg.Heb gezocht en dit gevonden.  Groet DB

 
  • Geliked door
  • evds3
Antwoord
1 op 16 april 2018

Dat is heeeel mooi en je hebt het geluk je kunt het naar eigen smaak aanpassen,ik weet niet of je daar het hele jaar woont.maar anders je eigen kippen varken en groente verbouwen en wat fruitbomen planten.waar wij verblijven is het ook zo mooi,prachtigge natuur geen industrie,en alles wat ik eet bio,zo moet het leven zijn geen stres beetje primitief en de rest komt van zelf.sucses.gr.?Chris.V.

Forum Lid
op 16 april 2018

Ja Chris ik ga daar ‘wonen’ maar alles op zijn tijd.

Fruitbomen komen er en ook de moestuin komt er,Maar prioriteit heeft de verbouwing.

Mini graver,betonmolen,steiger alles al geregeld,zo snel mogelijk over. grt DB

 

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 16 april 2018

Hoort zich geweldig aan DoubleBarrel. Dit is genieten Grts RenéR

Forum Lid
op 16 april 2018

Ja René het heeft even geduurd maar het is allemaal rond. Ben dit jaar al twee keer er naartoe geweest volgende maand vertrek…

 

Forum Lid
op 16 april 2018

DoubleBarrel als mijn zoon klaar is met zijn school ben ik ook vertrokken,tegen die tijd heb ik ook alles klaar.ik ben iemand die van vrijheid houd en de natuur,dat heb ik daar gevonden,ik heb mijn fruitbomen gestuurd zit al blad aan tegen de tijd dat ik vertrek zit er fruit in.ik ben nu 66 maar gelukkig kern gezond als ik de pijp uit ga dan het liefst in vrijheid,hier heb ik ook altijd geleefd hoe ik wil maar daar is het anders,daar kijk ik 20 km van mij af en zie ik alleen natuur.sucses je hebt een goede stap gemaakt.gr.?Chris.V.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 16 april 2018

Klinkt prachtig DB! Welke land ga je heen?

Forum Lid
op 17 april 2018

Noordoosten van Spanje.

Forum Lid
op 17 april 2018

Aha,veel druiven en lekkere grand reserva,en mooi klimaat.het leven kan mooi zijn maar je moet het zelf maken.ik zou ook wat druiven planten.gr.?Chris.V.

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 17 april 2018

Lekker man, stiekem wel een beetje jaloers. Denk dat ik mijn oudere levensjaren ook graag zo zou willen leven.

Forum Lid
op 17 april 2018

Hobbyman moet je vroeg mee beginnen nu op het moment koop je voor een appel en een ei een mooi opknappertje in Hongarijen ,Roemenie etc.het pensioen kun je later vergeten,maar de waarde van die huizen met een flinke plak grond word meer waard,en het voordeel je kunt zelfvoorzienend zijn,welk ook nog op een bio manier kan.kon vorige jaar twee huizen op een halve hectare kopen grotendeels opgeknapt met eigen waterput en stroomvoorziening €15000- gr?Chris.V

 

Forum Lid
op 17 april 2018

Ik weet het Chris, ik heb de schoonheid van het oosten al vaak geproefd. Ik ben pas 23, nog student en heb nog even te gaan voordat ik het rustiger aan kan gaan doen. neemt niet weg dat de gedachte steeds groter wordt om uit nederland te vertrekken. al die regeltjes en gezeik wordt je toch helemaal gestoord van. je kan tegenwoordig geen scheet meer laten of het land vergaat al. we zeuren en zeuren maar en gunnen de ander niks meer, het is te triest voor woorden hoe er in nederland met elkaar om gegaan wordt.

als ik de mogelijkheid krijg ben ik weg

greetz

Forum Lid
op 17 april 2018

dat ben ik met je eens,dus als je de kans krijgt,plannen maken,en als de mogenlijkheid zig voordoet en het geld er is.doen vooruit zien is regeren.gr?Chris.V

 

Forum Lid
op 18 april 2018

@Chris.Spijker op z’n kop. Maar dan wel een beetje onder het door jou genoemde bedrag, incl makelaar,kadaster en gemeentelijke registratie,gemeentelijke belastingen en waterkosten voor dit lopende jaar, daarbij tevens de kosten voor legalisatie van de stal/schuur naar huis alles voldaan, zodat ik vergunning voor verbouwing daarvan kan aanvragen.Met goed zoeken en veel TIJD in het voorwerk steken ben ik een heel eind gekomen dusver.Heb ook het GROTE voordeel dat ik gebruik maak van de ervaringen en  hands on oplossingen van dierbare vrienden die reeds enige jaren in de regio wonen.

Dit huis was eigenlijk stal/schuur, stal op de begane grond en schuur op de verdieping, 2×20 m2 , groot genoeg voor mij,leven gebeurt hier toch buiten, er komt dus een uitgebreide buitenkeuken aan het terras. Grt DB.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 17 april 2018

Klinkt als een mooie toekomst, heel veel geluk daar.

En wie weet daar eens de stokers BBQ 😉

 

Forum Lid
op 18 april 2018

,,,Kan paar maal per jaar drie daagse kampeer vergunning voor derden aanvragen op deze grond….. dus toch maar grote septic tank plaatsen dan.

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren