rietsuiker melasse behoefte

Geupdate 1 dag geleden in Vraag en aanbod
9 op 27 mei 2017

PIno ik heb je gemaild. Sorry voor de late reactie maar je kan beter naar het e-mail adres mailen dat ik je heb gegeven.  Mooi man dat het zo snel is gegaan. 

Mail je me even voor de concrete afspraken zie mijn mail en ik zal dan het weekend het geld overmaken. De ton of tonnnen komen waarschijnlijk dinsdag. Ophalen zal eind van de week zijn. Of de week erop als het mooi weer is. 

Forum Lid
op 27 mei 2017

Dumo, gaat jouw route naar Antwerpen via de A27 of A16 ?

Ik woon in de buurt van Breda en ik heb 10 liter,

ik kan langs de snelweg op een carpoolplaats wachten…

Admin
op 27 mei 2017

Gompie, contacteer Pino hier even over. Dumo is nu onderweg in de auto en weet niet of hij dit leest. Hij komt ook nog langs deventer dus de kans is groot dat hij via de a27 naar Breda rijdt. 

Forum Lid
op 27 mei 2017

Ik ga naar de boerderij en ik zie wel wie er komt

Admin
op 27 mei 2017

Is er weer het een en ander bij je opgehaald? Met dit weer is het zeker zo vloeibaar als water?

Forum Lid
op 27 mei 2017

Ja hoor weer 80 liter morgen wordt het drukker en zal ik het koffiepotje laten brullen

Forum Lid
op 27 mei 2017

Ik hoop dat Dumo een plesante rit heeft gehad en lekker kan gaan stoken

Admin
op 27 mei 2017

Ik heb Dumo en zijn maat vandaag ook mogen ontmoeten, heel gezellig!

Forum Lid
op 28 mei 2017

‘k ben juist, thuis ,het was n’en plezante rond rit in Nederland, ik heb zelfs n’en veerboot gehad. 810 km op den teller.

Forum Lid
op 28 mei 2017
Dumo, gaat jouw route naar Antwerpen via de A27 of A16 ?
Ik woon in de buurt van Breda en ik heb 10 liter, ik kan langs de snelweg op een carpoolplaats wachtenVan gompie

 Hoy,

Sorry we hebben mekaar gemist

Ik heb meer meegebracht dan voor zien ik heb zeker nog 10 liter voor U.

Ik kom regelmatig in aartselaar bij antwerpen mischien kunnen we iets regelen, ik weet niet hoe ver dat voor U is.

Grts.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
6 op 28 mei 2017

Macsaor,Gompie,Kapisjon en Oengabunga Ik heb geen reaktie gehad op de pm die ik verstuurd had , de melasse staat klaar . Stuur mij een pm van hoe of wat. Vandaag weer 140 liter afgehaald.

Forum Lid
op 28 mei 2017

Gompie ben je er uitgekomen

Forum Lid
op 28 mei 2017

Hoeveel nog over Pino?

Forum Lid
op 28 mei 2017

Dat weet ik precies als ik de tonnetjes van Lummel heb gevuld maar ik denk minimaal  70 liter maar daar kom ik wel vanaf als een ander forum leden ook besluiten om rum te stoken.

Forum Lid
op 28 mei 2017

Je bent nu toch wel zo’n beetje gedekt in de kosten zeker?

Forum Lid
op 29 mei 2017

Of als de kosten al gedekt zijn dan ga je lekker verder met nog meer rum maken Pino.

Ik zou het wel weten, en ik weet het ook, vandaar dat ik 100L van die heerlijke Melasse bij je heb ingeslagen.

Forum Lid
op 29 mei 2017

Ja het lukt om uit de kosten te komen. En morgen laat ik weer een gistvat bubbelen.Het donderputje schimmeld goed

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 28 mei 2017

Vandaag de Melasse opgehaald, bedankt Pinot voor de goede service !,

van Hilbilly een heerlijke Gin gekregen voor het meenemen van zijn melasse, bedankt

Forum Lid
op 28 mei 2017

best gaan zo

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 28 mei 2017

Vandaag bij Dumo 30 liter melasse opgehaald. Tegelijkertijd kunnen proeven van zijn stooksels.   De whisky en calvados mochten er zijn. Dumo uitgenodigd voor een tegenbezoek.

Dank aan Pino voor het initiatief en Dumo voor de levering.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 29 mei 2017
Gompie ben je er uitgekomenVan Pinodestoker

hoy,

Ik heb hem net een PM gestuurt, we zullen wel zien.

 

groetjes

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 29 mei 2017

Ik voel een dunderput topic aankomen……

Forum Lid
op 29 mei 2017

Graag wat let je, kom op met die info ben net een spons en sta nu droog.

Heb al het een en ander gelezen maar een mooi topic over de melasse stook en donderpotje zal wel leuk zijn Alles centraal in een onderwerp.

Forum Lid
op 30 mei 2017

Ja, ik ben zeer benieuwd naar alle info hieromtrent !, kom maar op

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 29 mei 2017

Heb vanavond een geweldig leuk en leerzaam gesprek met ons aller Pino gehad over de telekletsbel en we kunnen zuunig zijn op zulke forumleden. Pino, dank voor je genomen moeite en mega inzet en je bent alles goeds waard!!

Hartelijke groeten uit een zonnig Fryslán en hopelijk zie ik je binnenkort eens langs komen, ge zijt wellenkomen , net als trouwens de andere forumleden!!

 

Henk Mac Saor,

 

Forum Lid
op 30 mei 2017

telekletsbel ?…. geen idee wat dat is ???, is dat hetzelfde als een sufruster ?

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
8 op 29 mei 2017

Pino bedankt!! Ik heb zojuist mijn eerste gistvat gevuld met 5 liter melasse 750 gr rietsuiker toen aangevuld met water van 37 graden goed geroerd en daarop de rum turbo gist gestrooid die ik bij Jan besteld had. Ben heel benieuwd, ik heb dus geen amylase vooraf gebruikt. Tis voor mij toch een beetje gokken maar ik hoop dat dit, na alles wat ik gelezen heb, de goede verhoudingen zijn. En ach als t niet lukt heb ik er vast van geleerd en heb ik nog genoeg melasse over ;). Ik hou jullie op de hoogte! 

Forum Lid
op 30 mei 2017

Ik ben heel benieuwd, ik lees ook steeds weer andere verhoudingen tussen melasse en suiker ?, 4 kg melasse en 4 kg suiker zie ik ook vaak voorbij komen.

wat is een verhouding ?, en hoe hoe belangrijk is het verschil tussen gewone en rietsuiker ?

Admin
op 30 mei 2017

Voor de vergisting maakt het niet veel uit, beiden gisten wel. Maar je wilt een authentiek product. Daarom gebruik je ook de dure rietsuiker melasse en geen bietsuiker melasse. Het zou zonde zijn om dan wel bietsuiker te gebruiken inplaats van rietsuiker.

 

Van origine werd de rum gewoon gemaakt van de siroop/sap dat uit de suikerrietstengel kwam. Daar zat alle rietsuiker nog in. Nu wordt bij het rietsuiker raffinageproces de suiker uit de siroop geslingerd. dit doen ze meerdere malen tot er geen suikerkristallen meer worden gevormd. Het restant van dit sap is de siroop die jullie nu met zijn allen hebben gekocht in de vorm van rietsuiker melasse. Door dit weer aan te vullen met echte rietsuiker kom je dus heel dicht bij het originele product waar sinds vele jaren echte rum van wordt gestookt.

Forum Lid
op 30 mei 2017

Klinkt logisch als je het zo zegt, rietsuiker toevoegen dus.

en welke verhouding tussen melasse en suiker is ideaal ?

Forum Lid
op 30 mei 2017

Mijn emmer bubbelt al de hele dag en mijn gezin is niet zo heel blij met me. Dat ding staat op de badkamer en t ruikt er erg naar alcohol en melasse. Ik vind t zelf wel lekker haha. Ben bang dat ik m moet gaan verplaatsen naar de schuur, zou dat een probleem zijn voor de vergisting? Heb wel es gehoord dat t niet zo fijn is om de emmer te bewegen en misschien ook temperatuurverschil? Ik vind t wel fantastisch dat veel van ons nu met die melasse in de weer zijn! Dankzij Pino! Echt top!

Forum Lid
op 30 mei 2017

Heb je toevallig een grote koelbox oid?
Zet je emmer met z’n voetjes in een 28graden water bad.

Forum Lid
op 30 mei 2017

Verplaatsen hoeft niet echt een probleem te zijn zolang je ervoor zorgt dat er geen (of zo min mogelijk) zuurstof bij komt. Waar je wel op moet letten is de temperatuur in de schuur. Bij mij kan het er behoorlijk warm worden op zomerse dagen. Te hoge temperaturen bij vergisten zorgen voor meer ester vorming.

Forum Lid
op 1 juni 2017

Ik kwam vannacht thuis en t vat bubbelde niet meer, beetje te snel naar mijn smaak. Dus ik denk ik gooi er gewoon nog wat rietsuiker bij. Huppekee 750 gram erbij gegooid. Nou dat was geen succes t ging enorm schuimen en alles lekte over de rand heen. Gelukkig had ik m toch in de badkamer gehouden dus de schade was te overzien. In de gauwigheid nog even de mash geproefd maar die leek nog niet heel sterk van smaak qua alcohol dan. Hopen dat ie weer gaat bubbelen ook al is er zuurstof bij gekomen. Het is een beetje zoeken nog maar dat vind ik ook wel grappig. De SG meter gaat er toch ook komen binnenkort maar zo kan het ook. Trouwens hij bubbelt alweer! Ik ga pitten!

Forum Lid
op 1 juni 2017

als de temperatuur goed is en hij bubbelt niet meer dan is de suiker op en als het alcohol % hoog genoeg is , is het klaar.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
12 op 30 mei 2017

ik zit nu zoveel info over rum stoken te lezen dat ik de draad een beetje kwijt ben.

ik zag wel iets in een filmpje dat ik nog niet eerder had gezien.

daar werd de uitgegiste wash voorzichtig afgetapt in een ander 25 ltr emmer (om de dode gist niet mee te krijgen) . Daarna werd de wash 10x overgegooid in een ander vat om er voor te zorgen dat alle gassen er helemaal uit zijn.

dat was nieuw voor mij maar klinkt niet heel onlogisch 

Admin
op 30 mei 2017

Dat is het ontgassen, en gebeurt niet alleen bij rum. Je wilt sowieso de gistcellen die op de bodem liggen niet mee in je ketel. Het overgooien is het ontgassen, dat doen wij eigenlijk bij de sugarwash ook voordat je gaat klaren met klaringsmiddell. Of je het nu stevig door roert of overgiet/hevelt dat maakt niet zo heel veel uit. 

Admin
op 30 mei 2017

En dat restant gist daar kun je dus weer nieuwe melasse en rietsuiker + water bovenop gooien voor je 2e generatie rumwash.

Forum Lid
op 30 mei 2017

Ik had begrepen om de verstookte was weer terug tekiepen in de gist emmer en her tegebruiken met melasse en suiker

Admin
op 30 mei 2017

Ik had begrepen om de verstookte was weer terug tekiepen in de gist emmer en her tegebruiken met melasse en suiker

Van Pinodestoker

 Nee, daar maak je je dunderpit van. En dan bij de volgende stook gooi je 1 of meer soeplepels uit die dunderpit bij je ketel in.

Forum Lid
op 30 mei 2017

Bedankt, dan heb ik dus ook nog klaringsmiddel nodig en wellicht ook vloeibare kool voor tijdens het gistingsproces ?

Admin
op 30 mei 2017

Bedankt, dan heb ik dus ook nog klaringsmiddel nodig en wellicht ook vloeibare kool voor tijdens het gistingsproces ?

Van Fastback

 Nee, laat het gewoon natuurlijk een beetje bezinken. Zeker geen kool toevoegen dat haalt smaken er uit die je bij je rum juist wel wilt hebben.

De verhouding weet ik niet, ik weet ook niet hoeveel suiker er origineel in het product zat zodra het uit de plant kwam. Dus gewoon proberen, en adviezen van mensen die het succesvol eerder hebben gedaan opvolgen 🙂 En ook daar kun je weer van afwijken door zelf te proberen 🙂

Forum Lid
op 30 mei 2017

Jan van de uit gestookte stookwijn heb ik ook een donderputje gemaakt van drie liter en wat ik overhield 22 liter schone stookwijn  zit weer in het vat , dat had ik met de whisky ook gedaan, uit gestookte stookwijn recyclen.Als ik het verkeerd heb hoor ik het graag

Admin
op 30 mei 2017

Hoi Eddie, 

 

De gistlaag op de bodem van je vergistingsvat laat je liggen, daar gooi je nieuwe melasse en suiker bovenop.

 

De dunderpit laat je rotten met joghurt bijvoorbeeld, als je dan de 2e batch gaat stoken gooi je wat dunder  uit de dunderpit in je ketel. dat stook je, en vervolgens gooi je van de dunder die je nu overhoud weer een deel bij je dunderpit om die aan te vullen. enzovoort. Je krijgt nu steeds complexere smaken, en, ik heb het zelf nooit gedaan, zo schijn je dus de rum-oils te verkrijgen die de rum de kenmerkende smaken en zachtheid geven.

Admin
op 30 mei 2017

Sorry, niet goed gelezen, i begrijp dat je de rest van de uitgestookte stookwijn (22 liter) weer hebt gebruikt voor je nieuwe batch? Heb je daar ook je gistbed van de vorige keer voor gerbuikt?

 

Dat kan natuurlijk ook, het is het proberen waard. Wel vraag ik me af of er in je uitgestookte batch geen rest alcohol over was? Het zou zonde zijn als daardoor je nieuwe melasse en suiker niet goed kan vergisten omdat er dus al een hoeveelheid alcohol in zit. 

Forum Lid
op 30 mei 2017

Ja het oude gist zat  nog in het gistvat , de alcohol was er helemaal uitgestookt want alles gaat nog een keer gestookt worden met 2 lepels thunderpit en dan cuts maken en hebben we de 1ste generatie toch.

Admin
op 30 mei 2017

Dat is helemaal goed. Dus je hebt een striprun gedaan en alles bewaard? Dat is ook helemaal goed.

Later als je van alle generaties stripruns hebt gooi je het bij elkaar en maak je een spiritrun en ga je cuts maken.

 

 

Forum Lid
op 30 mei 2017

daarom is de rum zo duur in de winkel

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
8 op 30 mei 2017

Hey Hoi, Fastback!!  een telekletsbel is een woordverbastering van tele (foon) en klets(en) en bel(len)  dus een zeg maar ouderwetschen wijze van telefoneergebruik.

En nee, deze woordverbastering kwam niet door de warmte en ook niet door een beugelflesje (inhoud) van den Grolsch.

Groeten en veel fun toegewenst, Henk Mac Saor. 

 

Forum Lid
op 30 mei 2017

Mannen, ik lees jullie verhoudingen maar zit geen cijfers. Waarom meten we het SG niet?
De verhouding rietsuiker zou ik toch laten afhangen vast sg. 1120-1130. Afhankelijk van de gist en zijn alcohol tolerantie van c.ä 15%…

Forum Lid
op 30 mei 2017

Ik heb geen SG meter..

Forum Lid
op 30 mei 2017

Ik wil een sg meter maar is die ze bij stookwinkel verkopen geschikt? Er staat bij sg1000 maar moet ie niet hoger kunnen?

Admin
op 30 mei 2017

Dat is het laagtse, hij gaat tot 1150

Forum Lid
op 30 mei 2017

Toppie, bedankt voor het antwoord. Heb hem net besteld. Waneer krijg ik nou korting😁

Admin
op 31 mei 2017

Toppie, bedankt voor het antwoord. Heb hem net besteld. Waneer krijg ik nou korting😁

Van C2H5OH

 Ik heb er een cadeautje bij ingedaan 😉

Forum Lid
op 31 mei 2017

Aah das nou eens aardig van je. Ik ga me ook inschrijven voor de bbq. Dus eind van de dag krijg je daar bericht over.

Admin
op 31 mei 2017

Leuk! Laat dan meteen even weten of je alleen bent of met zn 2en en of je blijft pitten!

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
20 op 11 augustus 2017

Heeft er nog iemand melasse in de aanbieding ???

Ik ben woonachtig in België  Antwerpen 

Groetjes

 

Forum Lid
op 11 augustus 2017

Ik heb nog 10 liter op overschot. Ik woon in Boom,

Voor de details stuur ik je nog een persoonlijk bericht.

Forum Lid
op 11 augustus 2017

Hey DDM bedankt voor het aanbod ik ga het zeker overnemen

Ik zelf  woon in Wilrijk zou het graag komen halen maar ik heb juist een week geleden  een nek operatie gehad en ik mag 4 weken geen auto rijden, fietsen ;poetsen, alleen wandelen .En ik vind Boom wat ver te voet hoor 😉

 

 

Forum Lid
op 11 augustus 2017

Dat klopt inderdaad: te voet is het iets te ver. Zeker als je nog eens 10 l (13 kg) melasse moet meesleuren. Past het volgende week woensdag namiddag? Dan kan ik het wel komen brengen.

Graag nog wel je adresgegevens.

Forum Lid
op 11 augustus 2017

Hey dat zou heel tof van je zijn ik ben volgende woensdag thuis ja  ,en is dat  PM etje aangekomen ??Het is heel wazig de tekst  wat je tijpt

groetjes

Forum Lid
op 11 augustus 2017

Geen PB gezien.

Het zou kunnen dat ik zondagmorgen ook tijd heb.

Misschien dat je je telefoonnummer ook kan doorgeven.

Dan kunnen we beter afspreken.

Admin
op 11 augustus 2017

PB’s komen ook wel eens in de map ongewenste post, ff checken 😉

Forum Lid
op 11 augustus 2017

yep ik ben zondagvoormiddag  ook thuis

 

Forum Lid
op 11 augustus 2017

Mocht er nog iemand zijn die wat nodig heeft ik heb er ook nog 30 liter staan .

Forum Lid
op 11 augustus 2017

En DDM nu ja PM gezien ???

 

Forum Lid
op 11 augustus 2017

Nog geen PB, ook niet in de spam.

Forum Lid
op 11 augustus 2017

Zal het dan hier maar posten zeker

Adres  verwijderd:)

En nog eens bedankt dat je het wilt brengen he 

Groetjes

 

Admin
op 11 augustus 2017

Als ik als brievenbus moet spelen zegt het maar hoor, Dirk, moet ik jou het mailadres van Stokerke even mailen?

Forum Lid
op 11 augustus 2017

🙂

 

Admin
op 11 augustus 2017

Als Dirk bevestigd heeft dat hij het heeft gelezen zal ik het verwijderen 🙂

Forum Lid
op 11 augustus 2017

okey 

Een pm  etje sturen doe je toch op contact mij klikken en in het kadertje typen he ??

De tekst kan je wel bijna niet lezen wat je typt hoor

 

Forum Lid
op 11 augustus 2017

Ok, Ik neem nog contact op.

Forum Lid
op 11 augustus 2017

ok

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 9 april 2018

aanmelden voor rietsuiker melasse kunnen we nu mee beginnen,bij voldoende aanmeldingen bestel ik. gr Pino

Forum Lid
op 9 april 2018

Leuk, ik doe dit jaar ook graag mee.

Heb een PB gestuurd.

Gr. Erik

Forum Lid
op 9 april 2018

Als er iemand van Belgie toevallig naar je komt en die voor mij mee kan brengen kom ik het wel bij hem halen en mag je voor mij 50 liter aan de kant zetten

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 9 april 2018

Afhankelijk van de afstand en kostprijs ben ik eventueel wel geïnteresseerd!

Forum Lid
op 9 april 2018

Pino ik doe dit jaar ook weer mee wil voor 4 x 10 liter gaan dit jaar

Forum Lid
op 9 april 2018

2 euro per liter af te halen in slootdorp vermeld om hoeveel je wil kopen.

Forum Lid
op 10 april 2018

ik wil ook wel weer 5x10ltr.. dus zet mij ook maar op de lijst!!

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 10 april 2018

ik wil me er dit jaar ook aan wagen, voor mij graag 30 liter,

groet

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 13 april 2018

er is niet zo veel animo als vorig jaar 

 

Forum Lid
op 14 april 2018

Oh, maar ik doe ook mee hoor. Je mag mij ook noteren voor min. 5 x 10 liter. 

 

Forum Lid
6 dagen geleden

Ik doe ook graag mee voor 10 liter. Ben net begonnen en vandaag met de eerste keer rum bezig, potjes melasse toegevoegd. Volgens een kenner is de smaak echt rum dus wil ik het gaan vervolgen.

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 14 april 2018

Hoe kan dat nou. Het was toch zo’n groot succes vorig jaar als ik het zo lees. Of zit iedereen nog zo dik in hun voorraad?

Forum Lid
op 14 april 2018

Ik ben ook wel interesse in 20 liter.  Maar ga er geen 450 km voor rijden.  Als er nu eens een soort hub-systeem zou ontwikkeld worden.  Ik zou bv wel willen ophalen in regio zuid-west Noord-Brabant (Bergen-op-Zoom/Roosendaal/Breda) en dan kan regio Antwerpen bij mij langs komen.  

 

Forum Lid
7 dagen geleden

Hoe lang blijft een jerrycan melasse  houdbaar ?

Forum Lid
6 dagen geleden

Ik heb er nog een paar van een jaar geleden waar ik nu mee bezig ben en het is nog prima spul . Ee potje stroop kan je immers ook lang bewaren.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
11 6 dagen geleden

Ik heb van de week een aangebroken emmer palmsuiker melasse op gemaakt. Stond een jaar en er zaten een paar pluisjes op. Die verwijderd dat was alles. Ik kom overigens een paar keer per jaar in de buurt van Antwerpen als het helpt wil ik wel wat meenemen die kant op. Kom zelf uit noord-holland.

 

Forum Lid
6 dagen geleden

Beste Pino 

doe voor mij ook maar 3 x 10 liter , haal het bij u op.

gr

 

Forum Lid
6 dagen geleden

Ik heb van de week een aangebroken emmer palmsuiker melasse op gemaakt. Stond een jaar en er zaten een paar pluisjes op. Die verwijderd dat was alles. Ik kom overigens een paar keer per jaar in de buurt van Antwerpen als het helpt wil ik wel wat meenemen die kant op. Kom zelf uit noord-holland.

 

Van Arak

Atak dat zou leuk zijn dan neem ik ook de 50 liter (5 x 10) als jij dat dan tot in antwerpen kunt brengen kom ik het daar wel halen Grts RenéR

 

Forum Lid
5 dagen geleden

Dat wil ik wel doen Rene. Ik combineer het dan met een bezoek aan mijn broer. Die woont in de gemeente Ranst.

Forum Lid
5 dagen geleden

Ik wil dan ook wel 2*10 liter daar ergens oppikken als het kan.  Of ik haal het op bij René??

 

Forum Lid
5 dagen geleden

Suzovoke als Arak ze tot in Antwerpen ergens kan brengen breng ik ze wel naar jou. je was van Aartselaar toch of verwissel ik je met iemand anders ?

Forum Lid
5 dagen geleden

Dan heb je iemand anders voor.  Mijn ‘gemeente’ wordt omsloten door Antwerpen, Kapellen en Woensdrecht. Ra ra? 

 

Forum Lid
5 dagen geleden

we lossen dat dan wel op ik ben van steendorp dus in principe is dat de andere kant van Antwerpen maar dat maakt me niets uit zal het wel brengen als dit project doorgaat grts René

Forum Lid
4 dagen geleden

Ik hoop voor jullie dat het project doorgaat ik heb vorig jaar 120 liter gekocht en een vat gevuld met pure rum uit melasse zonder suiker gebruikt te hebben, Is echt heel leuk om te doen maar ik heb voorlopig rum genoeg. 

Forum Lid
4 dagen geleden

Lummel, hoe is het afgelopen met je vat? ligt het nog te rijpen of heb je de flessen al gevuld?

Forum Lid
2 dagen geleden

Hoi Hobbyman lees je vraag nu pas. Ja ligt nog grotendeels in het vat met een prachtige kleur en ik heb ongeveer anderhalve liter, direct uit de t500 in de cave staan waar ik iedere keer wat van nip. Pure melasserum is echt geweldig en wordt met de week beter.  

 

Forum Lid
2 dagen geleden

dat is super man, ik ben heel benieuwd wat het dit jaar gaat worden. vorig jaar niet meegedaan omdat ik het te druk had prive. dit jaar ga ik er ook voor. als ik alle verhalen lees dan moet het haast wel goed komen

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren