Snelle griekse lunch met cous cous en Halloumi kaas

Geupdate op 8 oktober 2018 in De kookhoek
40 op 15 augustus 2017

Ik breng weer even de kookhoek onder de aandacht, stokers moeten immers ook wel eens een hapje eten toch?

Het vrouwtje had zin in gegrilde Halloumi kaas als Lunch, ikzelf had meer zin in een gezonde lunch. De salades heb ik vooropig wel weer even gezien. Halloumi komt vaak op tafel want dat hebben we in Athene ook vaak gehad, als voorgerecht of gewoon bij de borrel of tussendoor. Vandaag een mooi compromis gesloten!

gegrilde groenten met Cous Cous en Halloumi!

Ingredienten:

5 teentjes knoflook (mag ook minder hoor)
Een goede kneep olijfolie
1 rode Puntpaprika
1 Gele Paprika
1 Courgette
1 Rode Ui
een paar cherry tomaatjes

Meng de oliefolie met de uitgeperste of fijngesneden knoflook. Snijd alle groenten in grove herkenbare stukken en meng dit met het knoflook olijf mengsel.

Zet een pannetje op met 300 ML sterke bouilon, gewoon van blokjes als je niet anders voor handen hebt. Gooi hier Cous Cous in zodat het net onder staat. Vuurtje uit, deksel er op en laten staan. Dat komt vanzelf goed.

Als je een grillplaat hebt verdeel je alle groenten op de plaat en gril je alles om en om, anders in een grote koekenpan op hoog vuur bakken. Doe dit snel zodat de kleur en de structuur van de groenten mooi en herkenbaar blijft. Gebruik enkel een beetje zout op de groenten.

Snijd de Halloumi in plakken van net geen cm dik en bak in een droge koekenpan (of slechts een heel klein beetje olie) tot beide kanten mooi bruin zijn.

Verdeel alles netjes op een bord, de volgorde maakt niet uit, door de kleuren van de groente ziet het er al snel heel lekker uit.

Je kunt er eventueel nog wat gesneden peterselie of koriander over heen strooien.

Een supergezonde lunch, die ook helemaal geschik is voor vegetariers als je kiest voor groentebouilon inplaats van runderbouilon zoals ik.

 
  • Geliked door
Antwoord
7 op 15 augustus 2017

Het water loopt in mijn bek heb vandaag nog geen tijd gehad voor te eten en dan duw je me dat onder de neus.maar ik heb vandaag 2 eenden de kop afgeslagen die staan nu buiten op een houtvuurtje te sudderen.gr🤤🎩👧Chris.V.

Admin
op 15 augustus 2017

Die eenden mag je mij ook wel voor wakker maken hoor Chris!

 

Ik sluit mijn ogen en zie de Pekingeenden ingesmeerd met soyasaus in de wind van een venilator ondersteboven aan hun bootjes bungelen in de vitrines op de zeedijk in amsterdam, om je vingers bij af te likken.

 

Zelfs met een volle maag krijg ik nu nog trek….

Forum Lid
op 15 augustus 2017

Jajaja, begin ook te kwijlen. Mooi he? Bestaat het nog? Laatste keer dat ik in dat riool was net na de invoering van de pasjeswet. Dronken, geen legitimatie dus werd een paar uurtjes ontnuchteren in de cel en € 50,- boete mee voor openbare dronkenschap of zoiets. Weet het niet precies meer. Of wil het niet meer weten, kan ook. 

Admin
op 15 augustus 2017

Begin jaren 90 zat ik er op school (jaja de koksschool) Toen was het nog een grote bende vol junks, spuiten in iedere hoek van de straat en overal stukken verbrande zilverfolie. Zelfs in de metro’s

 

Jammer dat je het niet meer wilt weten want daar is niets meer van over. Het is zoveel beter nu. en echt azitatisch eten doe je daar en nergens anders. Mocht je van gedachten veranderen dan neem ik je graag eens mee! Ik hou van die stad 😉

Forum Lid
op 15 augustus 2017

Ik hou sowieso niet meer van steden en Amsterdam al helemaal niet. Je kan er nog geen biertje s’nachts krijgen. Nee rotstad. Sorry! 

Admin
op 15 augustus 2017

Haha dat biertje is nu de hele nacht verkrijgbaar, tot 7.00 in de ochtend, dan gaat de tap even dicht omdat anders de ontbijters last hebben van de after party mensen. Dan gaat de tap pas weer om 12.00 open.

Maar ik kan je goed begrijpen hoor. Ooit is mijn boot gejat in Amsterdam en toen ben ik er ook een jaar niet meer geweest omdat ik er klaar mee was. 

Forum Lid
op 15 augustus 2017

Dat begrijp ik dan ben je doodziek. Had ik na die die overdreven arrestatie op basis van de pasjeswet. Kots op die mentaliteit, was gewoon op weg naar het centraal station. Maar Amsterdam heeft een history met razzia’s, laat ik daar niet te ver op in gaan. 

 

Misschien ga ik er binnenkort nog even heen fietsen, wederom langs de Vecht en dan Amsterdam in voor een eendje, is minimaal 15 geleden. Maar geloof het of niet, heb verdomme niet eens tijd. Het lijkt er echt op dat Nederland uit de crisis is. 

Admin
op 15 augustus 2017

Volg de vecht naar weesp, daar het Amsterdam Rijnkanaal oversteken en dan via driemond langs het water naar diemen fietsen. prachtige natuur. 

 

Houd je van kaasfondue, entrecot en knoflook? Dan heb ik een heel goed adres voor je op de nieuwmarkt, dan neem je die eend in je fietstas mee naar huis 😉

 

als ik met jou in amsterdam zou zijn weet ik zeker dat geen agent jou ziet staan en dat je kacheltjelam weer op je fiets stapt 😉 Of bij mij crasht tot je weer nuchter bent natuurlijk 🙂

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 15 augustus 2017

Lekker kaasje.

HALLOUMI IS KAAS. HET IS EEN TRADITIONELE CYPRIOTISCHE GEITENKAAS.  MAAR HET WORDT TEGENWOORDIG OOK VAN SCHAPEN- OF KOEMELK GEMAAKT. DE KENMERKENDE RUBBERACHTIGE STRUCTUUR  ONTSTAAT DOORDAT DE KAASMASSA IN WEI WORDT VERHIT, ZODAT DEZE EIWITTEN AFSCHEIDT. DE KAAS WORDT GEZOUTEN EN WORDT VERS GEGETEN. OF IN GEZOUTEN WEI VERPAKT.

Deze kaas kan ook gewoon zo op de bbq

Admin
op 15 augustus 2017

Het maakt zo’n lekker skwiek geluidje als je er op kouwt 😉

Forum Lid
op 15 augustus 2017

Noemen ze in Roemenie brinza die eet ik hier ook mits hij niet te zout is,wat is het leven mooi lekker eten en drinken,mijn bloeddruk hier is van een meisje van 18 elke dag eten bio.en drinken bio.en mooi weer.gr🎩😎🍻😋Chris.V.

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 15 augustus 2017

deze kaas wordt ook in de dominicaanse republiek gemaakt heb hem daar gegeten in maart.

heerlijk en ja skiewk geluidje hahaha.

 

Forum Lid
op 15 augustus 2017

Wij maken hem zelfs in NL.ik hou van eten en drinken,we maken ook nog zelf in,en maken sambal zelf ik heb nu buiten de pepers te drogen hangen.als ik terug ben in NL.dan beginnen we weer in te maken,bio uien uit Rom.vlees.aardappels paprica pepers enz.en natuuuuurlijk stoken.gr.🎩🍻😂😋Chris.V.

 

Forum Lid
op 15 augustus 2017

begin ook honger te krijgen terwijl ik uurtje gelden nog bij de viskraam heb gestaan, Heb bij de groenteboer daarnaast een kilo gele madam Jeanette gekocht. Over peper gesproken.

Gaat lekker de alcohol in. Geweldige smaak krijg je ervan dus wees voorzichtig want je gerecht is zo te heet. En let op je ogen want het is erger als traangas. 

Admin
op 15 augustus 2017

Whahaha ik dacht een keer op de markt een grote zak met allemaal verschillende pepers te kopen. Daar ga ik sambal van maken dacht ik. gebakken sambal.

 

Ik had nergens last van, maar de kinderen en hun vriendjes die hier speelden kregen uitslag en konden bijna geen adem meer halen. Ook mijn vrouw kreeg last van haar ademhaling. Ik ben er toen maar van uitgegaan dat door het bakken van mijn pepersmurrie kwam. Ik had er zelf echt geen last van.

 

Maar pas er dus wel een beetje mee op.

Forum Lid
op 15 augustus 2017

Opletten als je ze schoongemaakt hebt op de wc.hahahaha gr.🎩😂😂😂Chris.V.

 

Forum Lid
op 15 augustus 2017

Ik heb eens een colega gehad die vroeg hoe kom jij altij aan zo’n mooie vrouwen ik vertelde dat ik iets grootts in mij broek had dat wilde hij ook wel ik vertelde dat hij daar teigerbalsem op moest smeren dan werd hij ook groot twee dagen niet op zijn werk verschenen en twee weken giftig op mij,hahahaha😂😂😂😂dus mijn advies is niet altijd goed😂😂😂😂gr.🎩👧🍻Chris.V.

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
22 op 15 augustus 2017

Ik mis de beloofde haas in dit recept.

 

Admin
op 15 augustus 2017

Haha heel apart weer, dat haas hoort er niet te staan…. Er gebeuren spannende dingen op het forum… edit, het moest kaas zijn 😉

Forum Lid
op 15 augustus 2017

Het recept is ineens een stuk saaier hahaha.

 

Admin
op 15 augustus 2017

Okeeeee ik ga proberen een haas te vangen eerdaags, om de spanning er in te houden 😉

Forum Lid
op 15 augustus 2017

Nou voor een lekker recept met haas heb je mijn aandacht.

 

Forum Lid
op 4 oktober 2018

Watdenken jullie van dit .

twee grote tongen een paar uur pekelen in water met zout en gekneusde pepers daarna aan de speet en drie uur drogen .zie foto .

Forum Lid
op 4 oktober 2018

Forum Lid
op 4 oktober 2018

Ziet er goed uit Troet. Maar zijn dat geen schollen met die oranje stippen?

Forum Lid
op 4 oktober 2018

Daarna anderhalf uur roken met grenenhout snippers en dan smullen .

Forum Lid
op 4 oktober 2018

anderhalf uur op  tachtig graden . 😋😋

Forum Lid
op 4 oktober 2018

dat zijn inderdaad schollen en geen tong … Zelfde familie en even lekker hoor !

Forum Lid
op 4 oktober 2018

Te diep in het glaasje gekeken.

gisteren had ik tong , vandaar de verwisseling . 🤨

Forum Lid
op 4 oktober 2018

Jouw rookkunsten kennende zal het vast lekker geweest zijn Troet 😉

Forum Lid
op 4 oktober 2018

Zaterdag roken,het vlees zit al in de marinade,of roken met eiken,of druivensnippers,of beuken ,moet ik nog over denken,druivensnippers zou volgens een poolse slager heel lekker moeten zijn.maar het eiken heeft in de drank gezeten ,dus?nog effe denken.🤔

Forum Lid
op 5 oktober 2018

Ziet er goed uit Troet. Maar zijn dat geen schollen met die oranje stippen?

Van Munckerik

Ja dacht ik ook gelijk. Het is 3.34 uur in de nacht en het water loopt mijn bek uit.  Gauw een pilsje halen en kijken wat  de staat van Lummelientje”s koelkast is. 

Forum Lid
op 5 oktober 2018

Wat je eet en drinkt ben je.en of het een schol is of tong het is lekker en gezond,en Troet vertrouw ik toe dat hij lekker is.en Lummel zo laat eten krijg je een pens van,en dan zeggen ze komt vd drank.😂😂😂

Forum Lid
op 8 oktober 2018

Heb gisteren mijn rookvat uitgeprobeerd,is een sucses,nog een kleine aanpassingen en dan gaan over een maandje of zo de hammen er in.😋

Forum Lid
op 8 oktober 2018

Chris probeer het eens met appelhout dat geeft een heel aardige geur en smaak .

Forum Lid
op 8 oktober 2018
appelhout dat geeft een heel aardige geur en smaak .Van Troet

Oei, Chris. Ga je nou een appelboom omzagen of als een gek al je appelbomen snoeien… ? haha (Pas op met trappetjes he)? 😉

Forum Lid
op 8 oktober 2018

Zal eens kijken of ik daar aan kan komen.een poolse slager adviseerde ook druivenhout.

Forum Lid
op 8 oktober 2018

En geen kapvergunning uiteraard..owwww

Forum Lid
op 8 oktober 2018

Gaat vast lukken .

Forum Lid
op 8 oktober 2018

Ik vraag nooit vergunninge,had ik ook niet voor de groensecter,ilegaal hoveniers bedrijf,werd ook afgekeurd toen ze het vonden.dus weer een hobby minder.😂😂😂

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren