Stel je even voor

Geupdate 1 dag geleden in Stookforum
1960 op 14 februari 2016

Nieuwe leden heten wij graag welkom! Stel je in dit topic even voor, vertel wat over je hobby en welke drank jij het liefst maakt!

Een fotootje van je ketelopstelling wordt ook zeker gewaardeerd!

 
 • Geliked door
 • Homegrown
 • JohnDoe
 • Ben
Antwoord
2 op 14 februari 2016

Goedemiddag,
Bij deze stel ik mij voor.
Ik ben Bauke en woon in Franeker. Ik ben al wat jaartjes met pensioen en zocht een nieuwe hobby. Ik maak al een paar jaar appelwijn en wil nu ook voor het eerst mijn eigen borrel gaan maken. Ik zou het leuk vinden op het forum in contact te komen met anderen die hier reeds ervaring mee hebben.

Admin
op 14 februari 2016

Van harte welkom Bauke!
Leuk dat je lid bent geworden van dit forum.

Wij hopen dat je je ervaringen in deze (fantastische) hobby met ons wilt delen!
Ook als je ergens niet uitkomt, stel je vraag en we proberen je te helpen!

Succes!

Forum Lid
op 5 januari 2017

He bauke leuk dat je overstapt op borrels,ben ook met pensioen en hou van een zelf gestookte borrel,doe dat al 12 13 jr en bevalt goed,ook deze site is heel leuk,en je kunt er van leren leuk volk op het forum.gr.ūüé©Chris.v

 

 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 14 februari 2016

ook ik zal mij even voorstellen. 

Mijn naam is Ben en ik woon in een dorpje onder de rook van Utrecht en Amsterdam. Ik ben een liefhebber van alles dat Whisky heet! Natuurlijk zijn erbij die niet te drinken zijn, maar whisky heeft mijn absolute voorkeur boven alle andere gedestilleerde dranken.

Mijn doel is zelf een goede whisky te maken, niet om kosten te besparen maar om zelf te leren hoe mijn favoriete drank nu precies ontstaat. 

Ik zal deze site goed in de gaten houden. Een aanwinst voor het web!

Forum Lid
op 8 mei 2017

Hallo Ben, heel leuk dat je hiermee bezig bent. Ik ben ook een liefhebber van whisky. Waar stook je mee? Ik heb een t500 en ga eerst voor pure alcohol en daar mooie dingen van maken. Daarna wil ik ook wel met een koppere dome bezig om whisky te maken. Hoe ver ben je en wat voor opstelling heb je?

Groeten IJsvogel

Forum Lid
op 31 augustus 2017

er is (op stookwinkel) een whiskey mash pakket te koop (Barre-674) daarmee kun je op eenvoudige wijze zelf je whisky stoken… erg leerzaam om daarmee te beginnen..

op het topic: http://www.stookforum.nl/thread/barrel-674-ervaringen/ kun je al heel wat lezen over de ervaringen daar mee

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 14 februari 2016

Hoi ik ben Violette,

Ik heb helemaal niets met alcoholische dranken maar ik ben bezig om kleinschalig parfum te maken om te verkopen binnen mijn kennissen kring. Ik heb in frankrijk een cursus gevolgd en ben nu aan het orienteren om een ketel met kolom aan te schaffen zodat ik de echte etherische olien kan destilleren. Ik wil dus alleen gebruik maken van 100% natuurlijke geurstoffen. 

Ik denk dat de meeste mensen hier meer gericht zijn op alcohol maar toch hoop ik via deze site in contact te komen met mensen die hier al wat meer ervaring in hebben.

Violette

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 14 februari 2016

Violette, van harte welkom. En wat leuk dat je je eigen parfum gaat maken!
Houd de site maar in de gaten, ik heb vaker vragen gekregen via de website over het maken van olie voor dit doeleinde, succes!

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 14 februari 2016

Hallo allen! Ik heet Olaf, kom uit het oosten vh land en wil vruchtdestillaat gaan stoken. Heb sinds een paar weken een selfmade ketel (foto’s volgen nog) en ben erg benieuwd of het allemaal gaat lukken!

Forum Lid
op 21 maart 2017

hoi hoi,

ik kom ook uit het Oosten, en ben eigenlijk net begonnen.

Heb al wat whisky gestookt en in het najaar komt er ook vel fruit van onze bomen (appel, pruim, druif en dergelijke die ik ook gedeeltelijk destilleren.

Jij succes ermee

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 14 februari 2016

Welkom Olaf! Leuk dat je je hebt aangemeld!

Ik ben benieuwd naar je zelfgemaakte ketel!

Ik ben ook een groot fan van vruchtendistillaten, vooral de Eau de Vie gestookt van appelwijn ben ik gek op! Houd ons op de hoogte!

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 14 februari 2016

Hallo mijn naam is jos ik woon in rotterdam heb in nfrankrijk een hus met een boomgaard en ben begonnen met cider en calvajos…..MET EEN SMARTSTILL DESTILLATEUR WERKT NAAR BEHOREN….

Admin
op 14 februari 2016

Hoi Jos,

Welkom op het forum! Een huis met boomgaard in Frankrijk, dat lijkt mij geweldig! Een smartstill is dat elechtrische apparaat toch? Ik weet dat het perfect werkt maar ben je niet heel lang bezig daarmee? Aangezien je een boomgaard hebt kan ik mij voorstellen dat je ook veel Calvados maakt ūüėČ

Fotootjes zijn welkom!

Veel plezier op het forum!

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 14 februari 2016

Hoi,
Ik zal me ook even voorstellen. Ik ben Philipe kom uit Belgi√ę. En door omstandigheden in deze leuke hobby terecht gekomen. Ben nog groen achter men oren als het op stoken aan komt. Dus ik zit ook met tal van vragen. Graag zou ik me willen specialiseren in Rum meer bepaald de bruine rum en ook Gin.

Admin
op 14 februari 2016

Hoi Philipe,

Jij ook van harte welkom! Leuk om gasten uit Belgie te mogen verwelkomen! Graag lezen wij je eravaringen en vragen terug in het forum. 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 14 februari 2016

Hallo ik ben Geert, ik woon in de buurt van Apeldoorn en ik ben een liefhebber van beerenburg, alleen heb ik problemen om het goed op smaak te krijgen, ik zoek eigenlijk het kruidenmengsel maar dan zonder de absinth, maar misschien ga ik in de zomer wel eens bezig om mijn eigen kruidenmengsel te maken, verder maak ik ook wel whiskey, en volgens een liefhebber geen slechte.

Admin
op 14 februari 2016

Dag Geert,

Leuk dat je lid bent geworden! Als je je whiskyrecept met ons wilt delen dan zou ik dat heel leuk vinden! 

Natuurlijk zijn alle recepten zeer welkom!

Heel veel plezier op het forum

Admin
op 22 februari 2016

Dag geert,

Hier iemand die de Beerenburg kruiden aanbiedt!

Edit, niet meer beschikbaar

Forum Lid
op 3 oktober 2016

Hoi Geert, erg benieuwd naar een goed recept voor wisky.

Forum Lid
op 31 augustus 2017

Ik ook!!

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 14 februari 2016

Hoi allemaal,
ik ben Bas en kom uit Brabant.

ik ben een enorme whisky liefhebber en dat is ook de reden dat ik ben gaan stoken.
Verder hebben de van nature smaakvolle dranken erg mijn interesse zoals rum, cognac, calvados, grappa etc.

Admin
op 14 februari 2016

Bas natuurlijk ook welkom! En bedankt voor je mooie foto’s van je potstill!

Jij ook veel plezier op het forum en bvb dank voor je bijdragen!

Forum Lid
op 21 maart 2016

ik ben Tjeerd gek op whisky maar wil nu zelf het gouden drankje distileren
heb ketel van 30 liter met een colom van 1.40 meter
alcohol van stookwijn gemiddeld 80%
ook in het bezit van een aladin van 12 liter
wie heeft ervaring

Forum Lid
op 7 april 2016

Hallo, ik ben Ton en woon op het mooie Walcheren. Sinds ongeveer 25 jaar brouw ik bier. Ik vind het een verdieping om mijn passie uit te breiden met distilleren. Whisky verdient mijn voorkeur. Maar ook Wodka¬† of Cognac¬†stoken lijkt me leuk. Tevens wil ik experimenteren met etherische oli√ęn of parfums. Wie weet stook ik nog wel eens een zeewierjenever. Ik¬†bezit sinds kort een 12 liter kolomketel. Ben benieuwd en hoop hier veel op te steken .

Forum Lid
op 24 december 2016

Hoi ik ben Har en woon in het zuiden van het land (venlo) ik heb sinds een paar weken zelf een stookketel gebouwd,dit kwam uit pure verveling en grappen makerij,zo van dit gaan we zelf maken en het is gelukt.En nu ik deze site ontdekt heb wordt dit wel een erg leuke hobby.ik zal binnenkort een paar plaatjes van de ketel en de pers plaatsen alles is eigenbouw.

Forum Lid
op 26 december 2016

Har leuk dat er nog meer zijn in venlo,er zijn hier meer die stoken ik hoop dat die ook deze site ontdekken,ben benieuwd naar de foto’s.de beste wensen voor het nieuwe jaar en,veel stookplezier.gr.ūüé©Chris.v

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 15 februari 2016

Mijn forumnaam is likeurmeneer ūüėČ

Ik vind het gewoon leuk om mee te praten over deze hobby. Heb verder geen specifieke vragen te stellen maar wil graag helpen bij likeurvragen.

Ik zal ook nog eens in mijn archieven snuffelen voor bijzondere receptjes. In de loop der jaren heb ik de vreemdste mengsels gemaakt.

Admin
op 15 februari 2016

Welkom likeurmeneer!

Ik ben heel benieuwd naar je bijzondere recepten! #limoncello is lekker maar er is nog zoveel meer!

Forum Lid
op 22 februari 2016

Heb jij nog recepten voor lekkere zoete likuur jes?

Forum Lid
op 30 oktober 2016

Hallo likeurmeneer,
Heb getracht bananenlikeur te maken. Heb 3 bananen geprakt en in. 1. Liter Voskamp gedaan, na een week was het bruin en stonk verschrikkelijk, wat heb ik fout gedaan.

M vr Gr beginner

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 15 februari 2016

Hallo allemaal,ik ben MadMike en kom uit het Belgische Limburg.

Ik heb sinds kort mijn oude hobby terug gestart en heb van een elektrische inmaak ketel een stil gemaakt.Mijn lievelings- drank is vooral whisky en omdat de btw hier in Belgie op sterke dranken omhoog is gegaan stook ik weer!

Admin
op 28 februari 2016

Hoi MadMike,

Heb jij een steengoed Belgisch Whiskyrecept voor ons?
Hoop je snel terug te zien op het forum!

Forum Lid
op 28 november 2016

Dag MadMike, ik was vooral benieuwd naar hoe je een electrische inmaakkete kan gebruiken in het stookproces. Ik heb die nl. al in huis en zo zou ik dingetjes kunnen uitproberen zonder hopelijk al te veek kosten :-)…

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 15 februari 2016

Hoi, mijn naam is Gozewijn en ik experimenteer al jaren met zelfgemaakte wijn van inlandse vruchten. Eigenlijk is dat geen wijn maar alcoholhoudende vruchtendrank. Toch noem ik het wijn. Meestal is de zelfgemnaakte wijn lekker maar af en toe valt het tegen. Daarom ben ik ooit op het idee gekomen om de mislukte wijnen te destilleren. Dat bleek een fantastische aanvulling van mijn reeds lang bestaande hobby. De zelf gemaakte borrel is namelijk veel lekkerder en natuurlijker dan de chemische brouwsels uit de slijterij. Ik experimenteer er lustig op los en zet de eau de vi op diverse vruchten en kruidencombinaties. Met deze hobby is het de kunst niet zelf verslingerd te raken aan de alcohol. Daarom maken wij van onze producten verjaardagscadeautjes. We doen een klein flesje likeur (van de AH-azijn) in een mandje samen met potjes zelfgemaakte jam of chutney. Dat valt altijd geweldig in de smaak. Het leuke van de hobby is dat iedereen er nieuwsgierig naar is en dat het altijd aanleiding geeft tot interessante gesprekken waarvan jij het middelpunt bent.

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 15 februari 2016

Dag Gozewijn! Welkom op dit forum!
Dat een zelfgestookte borrel lekkerder is dan de rommel uit de slijterij dat is zeker waar!

Als je nog lekkere recepten hebt…. ook recepten voor vruchtenwijn zijn hier welkom.

Veel plezier op de site en hopelijk tot snel!

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 15 februari 2016

Recept van een heerlijke frisse witte wijn?  Daar gat ie dan:
Stort je in de kosten en koop bij de Liddl 10 pakken appelsap van 1,5 liter voor in totaal¬†‚ā¨ 7,00. alsmede 10 kilo suiker voor eveneens¬† 7,00. Suiker oplossen in 10 water.¬†Een lepeltje gist erbij als je vloeistof 30 graden is. Na 2 weken heb je¬†25 liter witte wijn ¬†met 14% alcohol.
Ik heb dit gedaan omdat ik een vloeistof wilde om te destilleren. Deze  appelwijn was echter veel te lekker dus hebben wij we hem gebotteld met behulp van Kareltje.   Zo noemen we  ons kurkapparaat.
Het volgende wijnrecept uit een Engels receptenboek mislukt altijd maar is zeer geschikt om te stoken. Vergist een mengsel van  tuinbonenschillen, selderij, peterselie, aardsappelen en suikerbiet. Het smaakt nergens naar maar je kunt het prima destilleren.. Wel een ruime voorloop weggooien !

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 15 februari 2016

Hey

Ik ben jamie,woon in belgie, stekene dicht bij hulst
Gepassioneerd al wat met eten en drinken te maken heeft.

Ook een vervent tv kijker van het programma moonshiners

Zelf een ginkit instalatietje en binnenkort nog een koperen distilleer ketel om enkele dingen te proberen maken.

Hopelijk vindt ik hier wat ik wil weten

Groetjes

Admin
op 16 februari 2016

Welkom Jamie!

Leuk dat je lid bent geworden. Fotootjes van je installatie mag je op deze pagina plaatsen  Heel benieuwd naar je keteltje en naar je Ginkit uiteraard!

Veel plezier op het forum.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 16 februari 2016

Hoi Jamie, 
Passie voor al wat met eten en drinken te maken heeft klinkt zeer bekend. Ik ben ook erg Bourgondisch aangelegd. Maak mijn eigen wijn en zou nog het liefst mijn eigen vlees vangen ūüėČ Welkom!

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 17 februari 2016

Hoi, dit is Gerard uit Amsterdam

Wil heel graag leren mijn eigen whisky te maken en ik hoop dat ik mij na een tijdje hierin kan specialiseren. Het hele idee trekt mij enorm en speel al jaren met dit idee. Hoop wat van u te kunnen leren.

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 17 februari 2016

Goedemiddag allemaal!

Mijn naam is Tom, ben 33 jaar en woon in Amsterdam. Ik ben door een horeca achtergrond al vrij lang met veel interesse bezig geweest met distillaten. Mijn interesse begon 15 jaar geleden met whisky, maar heeft zich inmiddels uitgebreid met cognac, jenever/gin en rum.

Het idee om zelf te gaan stoken en ook ook te gaan experimenteren met likeuren speelt al jaren in mijn hoofd… Tijd om actie te gaan ondernemen!

Leuk om hier met gelijkgestemden informatie uit te wisselen en van elkaar te kunnen leren!

Admin
op 17 februari 2016

Hoi Tom,

Welkom op dit forum! Ik hoop jouw ervaringen met deze heerlijke hobby hier terug te kunnen lezen!

Recepten en bijzonderheden zijn zeer welkom!

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 18 februari 2016

Mijn naam is Nieuwstokertje.

Ik word bijna 40 en heb mijn vrouw als cadeau een distilleerketel gevraagd en die is intussen besteld.

Ik weet nog niet wat ik ga maken maar wil lekker gaan experimenteren en leren en dan zie ik wel wat mij het beste ligt. 

Mijn keteltje verwacht ik morgen of anders zaterdag in huis te hebben maar heb nog niets te verstoken in huis. Wil dus beginnen met een emmer met turbogist op te zetten, lekker snel klaar en fijn om mee te oefenen.

Ik heb er zin in, tot ziens!

Nieuwstokertje

Forum Lid
op 19 februari 2016

Succes ermee.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 19 februari 2016

Hallo allemaal, ik kom ook even kijken.
Ludolph is de naam.

1978 de eerste wijn gemaakt, rosé wijn.
Later nog verschillende andere wijnen, Witte wijn, Rijstwijn, Paardenbloemwijn, Koffiewijn enz.
Koffiewijn omdat ik op dat moment werkte bij Kanis & Gunnink in Kampen en je daar iedere week een pak koffie mee kreeg. De 25 liter paardenbloemwijn was niet zo’n succes. Uiteindelijk gaat het dan door de gootsteen weg. Mijn idee was toen al om het te distilleren.
Tijden niets meer gedaan met die hobby. Nu vergist ik suikerwater en gebruik de alcohol om er weer iets anders van te maken. Zelf een snelkookpan aangepast tot distilleerketel. Dit werkt wonderlijk wel. Je hebt dan een distilleer kolom. de fijne alcohol, midden loop, distilleer ik nogmaals maar dan met kruiden in een potstill. Heb geprobeerd om Sambuca na te maken en denk dat het behoorlijk goed gelukt is. Fles Sambuca gekocht en door mengen, proeven en vergelijken tot het resultaat gekomen. Ook door niet alle kruiden in eens in de potstill te gooien maar afzonderlijk, en later te mengen. Ik vind het gewoon leuk om te doen. Zal hier een foto plaatsen van een boel spul bij elkaar. Soms lijk je wel een alchemist. Al doende leer ik. Andere hobby is fotografie

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 19 februari 2016

Zo’n foto heeft inderdaad iets weg van een alchemist, en dat is nu juist zo leuk. Het heeft iets geheimzinnigs, iets spannends. Veel mensen hebben geen idee waar alles voor dient maar het intrigeert ze enorm, mij dus ook! Daarom wil ik hier mee aan de slag.

Heb jij een goed Sambuca recept wat ik kan proberen? Lijkt mij fantastisch!

Forum Lid
op 20 februari 2016
Heb jij een goed Sambuca recept wat ik kan proberen? Lijkt mij fantastisch!Van Nieuwstokertje

Het is dat een collega van mij een fles meenam uit het buitenland en dat spul vond ik wel erg lekker. Helaas heb ik niet echt een recept, mogelijk iemand anders hier. Wel wat ingredi√ęnten gevonden op internet. B.v. ‘anijs (Pimpinella anisum), steranijs, venkel, kardemom, ma√Įs, angelica (engelwortel), lindebloesem en koriander. Nou komt zoethout ook voorbij. Anijszaad en venkel zijn 2 belangrijke ingredi√ęnten. Maar om de anijssmaak er echt goed aan te krijgen is steranijs het meest belangrijke maar ook duur. Om een wat scherpere smaak te krijgen kardemom, karwijzaad heb ik ook nog gebruikt, op het potje staat Kruidige anijszoete smaak’ Zelf vind ik het meer een mint smaak hebben. Je kunt alcohol maken en kruiden daar aan toevoegen en laten staan zodat de smaak er in trekt. Of je distilleert het mee in de ketel of je laat de alcoholdamp door de kruiden trekken. Leuk boekje is “kleinschalig destilleren en likeur maken van Ad Coumou”. Met de ketel die jij hebt (neem aan dat plaatje bij je naam) wordt precies uitgelegd hoe te werk te gaan. Ook zit er een cdrom bij waar je berekeningen kunt uitvoeren. Hoe dan ook, wat ik gebruikt heb is… Steranijs, Venkel, Anijszaad, Koriander, Kardemom en karwijzaad en zoals al aangegeven heb ik eigenlijk extracten gemaakt en ben later pas gaan mengen en proeven. Door al dat mengen heb ik niet echt een recept. Heb al aangegeven dat ik eerst zelf een goede fles gekocht heb en geprobeerd zo dicht mogelijk in de buurt te komen van die smaak. Dat is gelukt, maar mogelijk kom je op een resultaat dat nog lekkerder is. Het origineel komt zelfs wat stroperig uit de fles wat al aangeeft hoeveel suiker er in zit. Alcohol percentage is hoog, 40% en hoger. Meng je het met water en komt het onder de 40% dan slaat het drankje wit uit door stoffen die oplossen boven de 40%.¬†

 

 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 20 februari 2016

tjeerd
stook al wat jaren maar wil whisky maken met kant en klare poeder mout wie heeft ervaring

Admin
op 21 februari 2016

Hoi Tjeerd,

Leuk dat je lid bent geworden! Ik heb zelf geen ervaring hiermee, wellicht kan iemand anders op het forum een goed antwoord hierop geven.

Je mag ook altijd een nieuw onderwerp starten in de rubriek stooktips, dan valt de vraag wat meer op in plaats van bij het voorstel topic.

Veel plezier op het forum!

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 21 februari 2016

Ik ben John alias de Dronken Kater.

Ik ben geinteresseerd in alles dat te maken heeft met horeca en ben volgens mijn omgeving een echte bourgondier. Ik stook nog niet zelf, maar heb al heel wat borreltjes geproefd die door een hobbyist gemaakt zijn en het begint nu wel heel erg te jeuken.

Mijn plan is om hier mee te lezen en vragen te stellen. als jullie het irritant vinden moet je het maar zeggen, maar ik wil uiteindelijk als ik alle ins en outs in theorie snap de kennis in de praktijk brengen.

Admin
op 21 februari 2016

Hoi dronkenkater, leuke naam!

Toch hoop ik dat je niet iedere dag dronken bent en iedere dag een kater hebt ūüėČ

Welkom op het forum! Wij vinden niet snel iets irritant, dus lees lekker mee en als je vragen hebt stel ze gewoon!

Good luck!

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 22 februari 2016

Hoi

Ik ben wim van de winkelhoek en ik drink graag vodka 
Vandaar Cornershop Vodka

Ik maak vaak vodka van suikerprut met turbogist
Ik distilleer dat met een eigen gebouwd ketel van een snelkookpan en koperen buizen, nu staat deze te koop op het forum
Nu gebruik ik een water distillerder om de suikerprut op te stoken dat werkt prima (gekocht voor 85 euro via aliexpress)

Veder hou ik me nog bezig met likuur maken van de vodka
Bijvoorbeeld dropshot, 
Heeft iemand recepten voor mij?

Mvg Cornershop Vodka

Admin
op 28 februari 2016

Er staat inmiddels een lekker Dropshot recept bij de recepten!

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 23 februari 2016

Hallo,

mijn naam is Ronald,
ik ben in het maken van alcohol beland via een vaderdag kado.
dat was een bierbrouw pakket van de hema. sinds dien, ben ik aan het experimenteren met het maken van mout, bouwen van koperen ketels.(zie foto vraag aanbod) etc
De ketels verkoop ik.
De alcohol die ik produceer is rond de 85% en geef dat tot nu toe weg  om daar mee THC olie.(canabisolie) 
gebuikt voor het maken van alcohol de standaart mix van suiker, water en turbo gist. 

Mvg ronald,

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 24 februari 2016

heet tjeerd ben al een poos bezig met stookwijn maar wil wat anders bv whisky

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 24 februari 2016

Beste Mensen..

Met veel plezier brouwde ik bier.. geleerd van mijn Oostenrijkse schoonvader.. nu is het brouwen van bier best wel een kunstvorm. Vele recepten, verschillende mouten en gisten en ook verschillende bouwvormen zijn er te proberen. nu was ik afgelopen zomer op zoek naar die andere brouwvormen en kwam per toeval op de website stookwinkel.nl van Jan terecht.

Stoken zou een leuke toevoeging zijn op de lol die ik al had met het brouwen van bier dus had ik af gesproken met Jan en naar Deventer geraced op een ketel op te halen..  

Vrienden.. brouwen is leuk.. maar stoken nog mooier.. hahahahah en ik ben inmiddels een half jaartje aan het rommelen in mijn brouwschuur..

Jaah.. de schuur in mijn tuin is inmiddels omgebouwd tot hobby kamer.. de ene helft is ingericht voor het brouwen van bier en de andere helft heb ik ingericht voor de nieuwe stook hobby.. en tjaah..de fiets staat inmiddels al een tijdje buiten in de tuin..         

ik heb inmiddels ook van alles geprobeerd, goed gelopen brouwsels maar ook gelachen met de mislukkingen.. ik hoop deze ervaringen, de tips en tricks het jullie uit te wisselen, om de lol van het stook nog groter te maken..

veel plezier allemaal..  Leon

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 25 februari 2016

tjeerd stook al wat langer maar wil whisky maken op de mini mash manier wie weet hoe dat moet

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 28 februari 2016

Ik ben Maarten, 69 jaar our en heb een huisje in Frankrijk. Ik heb veel fruit in mijn tuin en wil dat graag verstoken tot eau de vie (pruimen, kersen), tot calvados (appels) en tot cognac (druive n).
mijn eerste probeersel zijn redelijk maar van veel mindere kwaliteit dan de locale stoker. Ik werk daaraan

Forum Lid
op 10 juni 2018

Ik ben Jan en heb mij hier geregistreerd omdat ik zelf mijn eigen zuivere alcohol wil maken en daar van vertrekkend mijn eigen gin. Ik ben niet technisch onderlegd en zal dus materiaal via de website moeten aanschaffen. Ik hoop dat jullie mij in de goede richting kunnen sturen. Ik maak wel al mijn eigen tonic. Ik heb een opleiding tot kok achter de rug.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren