Stel je even voor

Geupdate 44 min geleden in Stookforum
1462 op 14 februari 2016

Nieuwe leden heten wij graag welkom! Stel je in dit topic even voor, vertel wat over je hobby en welke drank jij het liefst maakt!

Een fotootje van je ketelopstelling wordt ook zeker gewaardeerd!

 
 • Geliked door
 • Homegrown
 • JohnDoe
 • Ben
Antwoord
2 op 14 februari 2016

Goedemiddag,
Bij deze stel ik mij voor.
Ik ben Bauke en woon in Franeker. Ik ben al wat jaartjes met pensioen en zocht een nieuwe hobby. Ik maak al een paar jaar appelwijn en wil nu ook voor het eerst mijn eigen borrel gaan maken. Ik zou het leuk vinden op het forum in contact te komen met anderen die hier reeds ervaring mee hebben.

Admin
op 14 februari 2016

Van harte welkom Bauke!
Leuk dat je lid bent geworden van dit forum.

Wij hopen dat je je ervaringen in deze (fantastische) hobby met ons wilt delen!
Ook als je ergens niet uitkomt, stel je vraag en we proberen je te helpen!

Succes!

Forum Lid
op 5 januari 2017

He bauke leuk dat je overstapt op borrels,ben ook met pensioen en hou van een zelf gestookte borrel,doe dat al 12 13 jr en bevalt goed,ook deze site is heel leuk,en je kunt er van leren leuk volk op het forum.gr.ūüé©Chris.v

 

 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 14 februari 2016

ook ik zal mij even voorstellen. 

Mijn naam is Ben en ik woon in een dorpje onder de rook van Utrecht en Amsterdam. Ik ben een liefhebber van alles dat Whisky heet! Natuurlijk zijn erbij die niet te drinken zijn, maar whisky heeft mijn absolute voorkeur boven alle andere gedestilleerde dranken.

Mijn doel is zelf een goede whisky te maken, niet om kosten te besparen maar om zelf te leren hoe mijn favoriete drank nu precies ontstaat. 

Ik zal deze site goed in de gaten houden. Een aanwinst voor het web!

Forum Lid
op 8 mei 2017

Hallo Ben, heel leuk dat je hiermee bezig bent. Ik ben ook een liefhebber van whisky. Waar stook je mee? Ik heb een t500 en ga eerst voor pure alcohol en daar mooie dingen van maken. Daarna wil ik ook wel met een koppere dome bezig om whisky te maken. Hoe ver ben je en wat voor opstelling heb je?

Groeten IJsvogel

Forum Lid
op 31 augustus 2017

er is (op stookwinkel) een whiskey mash pakket te koop (Barre-674) daarmee kun je op eenvoudige wijze zelf je whisky stoken… erg leerzaam om daarmee te beginnen..

op het topic: http://www.stookforum.nl/thread/barrel-674-ervaringen/ kun je al heel wat lezen over de ervaringen daar mee

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 14 februari 2016

Hoi ik ben Violette,

Ik heb helemaal niets met alcoholische dranken maar ik ben bezig om kleinschalig parfum te maken om te verkopen binnen mijn kennissen kring. Ik heb in frankrijk een cursus gevolgd en ben nu aan het orienteren om een ketel met kolom aan te schaffen zodat ik de echte etherische olien kan destilleren. Ik wil dus alleen gebruik maken van 100% natuurlijke geurstoffen. 

Ik denk dat de meeste mensen hier meer gericht zijn op alcohol maar toch hoop ik via deze site in contact te komen met mensen die hier al wat meer ervaring in hebben.

Violette

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 14 februari 2016

Violette, van harte welkom. En wat leuk dat je je eigen parfum gaat maken!
Houd de site maar in de gaten, ik heb vaker vragen gekregen via de website over het maken van olie voor dit doeleinde, succes!

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 14 februari 2016

Hallo allen! Ik heet Olaf, kom uit het oosten vh land en wil vruchtdestillaat gaan stoken. Heb sinds een paar weken een selfmade ketel (foto’s volgen nog) en ben erg benieuwd of het allemaal gaat lukken!

Forum Lid
op 21 maart 2017

hoi hoi,

ik kom ook uit het Oosten, en ben eigenlijk net begonnen.

Heb al wat whisky gestookt en in het najaar komt er ook vel fruit van onze bomen (appel, pruim, druif en dergelijke die ik ook gedeeltelijk destilleren.

Jij succes ermee

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 14 februari 2016

Welkom Olaf! Leuk dat je je hebt aangemeld!

Ik ben benieuwd naar je zelfgemaakte ketel!

Ik ben ook een groot fan van vruchtendistillaten, vooral de Eau de Vie gestookt van appelwijn ben ik gek op! Houd ons op de hoogte!

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 14 februari 2016

Hallo mijn naam is jos ik woon in rotterdam heb in nfrankrijk een hus met een boomgaard en ben begonnen met cider en calvajos…..MET EEN SMARTSTILL DESTILLATEUR WERKT NAAR BEHOREN….

Admin
op 14 februari 2016

Hoi Jos,

Welkom op het forum! Een huis met boomgaard in Frankrijk, dat lijkt mij geweldig! Een smartstill is dat elechtrische apparaat toch? Ik weet dat het perfect werkt maar ben je niet heel lang bezig daarmee? Aangezien je een boomgaard hebt kan ik mij voorstellen dat je ook veel Calvados maakt ūüėČ

Fotootjes zijn welkom!

Veel plezier op het forum!

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 14 februari 2016

Hoi,
Ik zal me ook even voorstellen. Ik ben Philipe kom uit Belgi√ę. En door omstandigheden in deze leuke hobby terecht gekomen. Ben nog groen achter men oren als het op stoken aan komt. Dus ik zit ook met tal van vragen. Graag zou ik me willen specialiseren in Rum meer bepaald de bruine rum en ook Gin.

Admin
op 14 februari 2016

Hoi Philipe,

Jij ook van harte welkom! Leuk om gasten uit Belgie te mogen verwelkomen! Graag lezen wij je eravaringen en vragen terug in het forum. 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 14 februari 2016

Hallo ik ben Geert, ik woon in de buurt van Apeldoorn en ik ben een liefhebber van beerenburg, alleen heb ik problemen om het goed op smaak te krijgen, ik zoek eigenlijk het kruidenmengsel maar dan zonder de absinth, maar misschien ga ik in de zomer wel eens bezig om mijn eigen kruidenmengsel te maken, verder maak ik ook wel whiskey, en volgens een liefhebber geen slechte.

Admin
op 14 februari 2016

Dag Geert,

Leuk dat je lid bent geworden! Als je je whiskyrecept met ons wilt delen dan zou ik dat heel leuk vinden! 

Natuurlijk zijn alle recepten zeer welkom!

Heel veel plezier op het forum

Admin
op 22 februari 2016

Dag geert,

Hier iemand die de Beerenburg kruiden aanbiedt!

Edit, niet meer beschikbaar

Forum Lid
op 3 oktober 2016

Hoi Geert, erg benieuwd naar een goed recept voor wisky.

Forum Lid
op 31 augustus 2017

Ik ook!!

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 14 februari 2016

Hoi allemaal,
ik ben Bas en kom uit Brabant.

ik ben een enorme whisky liefhebber en dat is ook de reden dat ik ben gaan stoken.
Verder hebben de van nature smaakvolle dranken erg mijn interesse zoals rum, cognac, calvados, grappa etc.

Admin
op 14 februari 2016

Bas natuurlijk ook welkom! En bedankt voor je mooie foto’s van je potstill!

Jij ook veel plezier op het forum en bvb dank voor je bijdragen!

Forum Lid
op 21 maart 2016

ik ben Tjeerd gek op whisky maar wil nu zelf het gouden drankje distileren
heb ketel van 30 liter met een colom van 1.40 meter
alcohol van stookwijn gemiddeld 80%
ook in het bezit van een aladin van 12 liter
wie heeft ervaring

Forum Lid
op 7 april 2016

Hallo, ik ben Ton en woon op het mooie Walcheren. Sinds ongeveer 25 jaar brouw ik bier. Ik vind het een verdieping om mijn passie uit te breiden met distilleren. Whisky verdient mijn voorkeur. Maar ook Wodka¬† of Cognac¬†stoken lijkt me leuk. Tevens wil ik experimenteren met etherische oli√ęn of parfums. Wie weet stook ik nog wel eens een zeewierjenever. Ik¬†bezit sinds kort een 12 liter kolomketel. Ben benieuwd en hoop hier veel op te steken .

Forum Lid
op 24 december 2016

Hoi ik ben Har en woon in het zuiden van het land (venlo) ik heb sinds een paar weken zelf een stookketel gebouwd,dit kwam uit pure verveling en grappen makerij,zo van dit gaan we zelf maken en het is gelukt.En nu ik deze site ontdekt heb wordt dit wel een erg leuke hobby.ik zal binnenkort een paar plaatjes van de ketel en de pers plaatsen alles is eigenbouw.

Forum Lid
op 26 december 2016

Har leuk dat er nog meer zijn in venlo,er zijn hier meer die stoken ik hoop dat die ook deze site ontdekken,ben benieuwd naar de foto’s.de beste wensen voor het nieuwe jaar en,veel stookplezier.gr.ūüé©Chris.v

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 15 februari 2016

Mijn forumnaam is likeurmeneer ūüėČ

Ik vind het gewoon leuk om mee te praten over deze hobby. Heb verder geen specifieke vragen te stellen maar wil graag helpen bij likeurvragen.

Ik zal ook nog eens in mijn archieven snuffelen voor bijzondere receptjes. In de loop der jaren heb ik de vreemdste mengsels gemaakt.

Admin
op 15 februari 2016

Welkom likeurmeneer!

Ik ben heel benieuwd naar je bijzondere recepten! #limoncello is lekker maar er is nog zoveel meer!

Forum Lid
op 22 februari 2016

Heb jij nog recepten voor lekkere zoete likuur jes?

Forum Lid
op 30 oktober 2016

Hallo likeurmeneer,
Heb getracht bananenlikeur te maken. Heb 3 bananen geprakt en in. 1. Liter Voskamp gedaan, na een week was het bruin en stonk verschrikkelijk, wat heb ik fout gedaan.

M vr Gr beginner

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 15 februari 2016

Hallo allemaal,ik ben MadMike en kom uit het Belgische Limburg.

Ik heb sinds kort mijn oude hobby terug gestart en heb van een elektrische inmaak ketel een stil gemaakt.Mijn lievelings- drank is vooral whisky en omdat de btw hier in Belgie op sterke dranken omhoog is gegaan stook ik weer!

Admin
op 28 februari 2016

Hoi MadMike,

Heb jij een steengoed Belgisch Whiskyrecept voor ons?
Hoop je snel terug te zien op het forum!

Forum Lid
op 28 november 2016

Dag MadMike, ik was vooral benieuwd naar hoe je een electrische inmaakkete kan gebruiken in het stookproces. Ik heb die nl. al in huis en zo zou ik dingetjes kunnen uitproberen zonder hopelijk al te veek kosten :-)…

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 15 februari 2016

Hoi, mijn naam is Gozewijn en ik experimenteer al jaren met zelfgemaakte wijn van inlandse vruchten. Eigenlijk is dat geen wijn maar alcoholhoudende vruchtendrank. Toch noem ik het wijn. Meestal is de zelfgemnaakte wijn lekker maar af en toe valt het tegen. Daarom ben ik ooit op het idee gekomen om de mislukte wijnen te destilleren. Dat bleek een fantastische aanvulling van mijn reeds lang bestaande hobby. De zelf gemaakte borrel is namelijk veel lekkerder en natuurlijker dan de chemische brouwsels uit de slijterij. Ik experimenteer er lustig op los en zet de eau de vi op diverse vruchten en kruidencombinaties. Met deze hobby is het de kunst niet zelf verslingerd te raken aan de alcohol. Daarom maken wij van onze producten verjaardagscadeautjes. We doen een klein flesje likeur (van de AH-azijn) in een mandje samen met potjes zelfgemaakte jam of chutney. Dat valt altijd geweldig in de smaak. Het leuke van de hobby is dat iedereen er nieuwsgierig naar is en dat het altijd aanleiding geeft tot interessante gesprekken waarvan jij het middelpunt bent.

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 15 februari 2016

Dag Gozewijn! Welkom op dit forum!
Dat een zelfgestookte borrel lekkerder is dan de rommel uit de slijterij dat is zeker waar!

Als je nog lekkere recepten hebt…. ook recepten voor vruchtenwijn zijn hier welkom.

Veel plezier op de site en hopelijk tot snel!

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 15 februari 2016

Recept van een heerlijke frisse witte wijn?  Daar gat ie dan:
Stort je in de kosten en koop bij de Liddl 10 pakken appelsap van 1,5 liter voor in totaal¬†‚ā¨ 7,00. alsmede 10 kilo suiker voor eveneens¬† 7,00. Suiker oplossen in 10 water.¬†Een lepeltje gist erbij als je vloeistof 30 graden is. Na 2 weken heb je¬†25 liter witte wijn ¬†met 14% alcohol.
Ik heb dit gedaan omdat ik een vloeistof wilde om te destilleren. Deze  appelwijn was echter veel te lekker dus hebben wij we hem gebotteld met behulp van Kareltje.   Zo noemen we  ons kurkapparaat.
Het volgende wijnrecept uit een Engels receptenboek mislukt altijd maar is zeer geschikt om te stoken. Vergist een mengsel van  tuinbonenschillen, selderij, peterselie, aardsappelen en suikerbiet. Het smaakt nergens naar maar je kunt het prima destilleren.. Wel een ruime voorloop weggooien !

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 15 februari 2016

Hey

Ik ben jamie,woon in belgie, stekene dicht bij hulst
Gepassioneerd al wat met eten en drinken te maken heeft.

Ook een vervent tv kijker van het programma moonshiners

Zelf een ginkit instalatietje en binnenkort nog een koperen distilleer ketel om enkele dingen te proberen maken.

Hopelijk vindt ik hier wat ik wil weten

Groetjes

Admin
op 16 februari 2016

Welkom Jamie!

Leuk dat je lid bent geworden. Fotootjes van je installatie mag je op deze pagina plaatsen  Heel benieuwd naar je keteltje en naar je Ginkit uiteraard!

Veel plezier op het forum.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 16 februari 2016

Hoi Jamie, 
Passie voor al wat met eten en drinken te maken heeft klinkt zeer bekend. Ik ben ook erg Bourgondisch aangelegd. Maak mijn eigen wijn en zou nog het liefst mijn eigen vlees vangen ūüėČ Welkom!

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren