Stel je even voor

Geupdate 1 dag geleden in Stookforum
12 op 10 oktober 2018

Hoi,

Mijn naam is Sjoebi en woon in het oosten van het land. Nu meer dan een jaar ben ik bezig met het distilleren. Daarnaast vindt ik het een uitdaging om de stook ketel te bouwen en gaandeweg te verbeteren. TongWang ( mijn forum naam ) staat voor “Koper Koning” in het Chinees dit is tevens de naam van mijn ketel.

Natuurlijk kijk ik al een tijdje op dit forum en ik moet zeggen haal er veel wijzheden uit. Dank daarvoor.

Mijn ketel is een 80liter antiek koperen Wurstkessel uit zwitzerland. Deze wordt gas gestoookt om de temp zo optimaal te kunnen regelen. Mijn kolom  bestaat uit 3 delen. 1 een dome eveneens een koperen wurstkessel maar dan taps omgedraaid. Om die combi gas dicht te krijgen gebruik ik bloemdeeg met daarin veel zout. Het tweede deel van de kolom bestaat uit een reflux gedeelte en middels een 2.5″ triclamp bovenste reflux. Dit deel kan ik desgewenst ook vullen met kruiden en botanicals om Gin te maken.De reflux kolom is gevult met rvs staalwol en keramiekringen ( 1/5 deel ) de rest is afgevult met koper ringen. ( 4/5 deel). In de bovenste deel zit ook een koelworm van koper om zo de condenssnelheid en daarmee de sterkte van de spirit te kunnen regelen. en daarna natuurlijk de condensor.

Het lukt nog even niet om een foto te plaatsen maar asp… uiteraard.

Nou dat was het dan denk ik…. nu een glaasje Moonshine ( 90% 1 op 1 bronwater dus 45% ) met Cola.

Cheers

 

 

Forum Lid
op 11 oktober 2018

Welkom Sloebi.

Forum Lid
op 11 oktober 2018

Welkom op het forum Sloebi,mijn ketel dicht ik af met polenta,gaat goed verkrijgbaar bij Turkse winkel.gr.Chris.ps.ik lust geen Cola,drink alles puur 40-45%😋

Forum Lid
op 11 oktober 2018

Welkom op dit leuke forum Sjoebi,, Ik drink ook alles puur natuur, Groet, @ndré😎🥃

Forum Lid
op 11 oktober 2018

Ik heb al weer even een tijdje niets laten horen. Iedereen welkom op de meest inspirerende chaos. Ik ben aan de slag om een goede lab opstelling te maken en dat heeft nogal wat voeten in de aarde en ook de professionele destilleerderij opzetten neemt tijd. Helemaal ok want ik wil weloverwogen keuzes maken voor de ruimte die ik heb. 

Ik lees nog geregeld dingen mee tussen de andere activiteiten door. Tof als het hier actief en bruisend blijft.

Vrolijke groeten 😉

Forum Lid
op 11 oktober 2018

Heeey Ijsvogel, “excuses”zijn niet nodig, je verricht goed werk! Technisch en administratief een hele toer dus respect men!
Sjoebi, hartelijk welkom hier en interessante ketel heb je. Ik ben zeker benieuwd naar een foto ervan. (beste gaat upload vanaf een pc/laptop. Ik drink mijn raket brandstof voor de ziel ook het liefste met foute cocacola 😉 Cheers man en zet hem op!! ook wel genaamd: 干杯 祝你好运  😉

 

Forum Lid
op 11 oktober 2018

Nimrax,drink jij Cola?maaskantje is geen cola.🤔

Forum Lid
op 11 oktober 2018

Owww…was ik nu maar naar specsavers gegaan…2e bril gratis… ik vond het smaakverschil ook fors…

Forum Lid
op 11 oktober 2018

Mooie introductie, welkom. Ik mix mijn wodka met verse jus maar kirsch drink ik ook puur. Een blikje cola drink ik 1 of 2 keer per jaar als ik een kater heb. Met heel veel citroen en ijs. Dan is het wel te drinken en dan is je suikerspiegel zo weer op peil. 

Forum Lid
op 11 oktober 2018

Nimrax,drink jij Cola?maaskantje is geen cola.🤔

Van ChrisV

Hahaha, ik drink s’morgens 2 koffie, daarna alleen Heineken tot een uurtje of 4 en dan is het tijd voor wat sterkers. Tegenwoordig Kirsch. Dacht dat ik voor jaren genoeg had gemaakt 100 liter sap. Maar waarom water drinken als er pils is? Wisten ze in de middeleeuwen al. Marie Antoinette at toch ook geen brood maar cake? 

 

Maar ik ben geen alcoholist, echt niet, het komt omdat olie alcohol afbreekt. Dus neem er nog maar 1. Proost. 

Forum Lid
op 11 oktober 2018

@Lummel

Heineken, dat is toch dat water met smaakje toch ?

Forum Lid
op 11 oktober 2018

@Lummel

Heineken, dat is toch dat water met smaakje toch ?

Van Skoldt

Klopt daarom pis ik het ook uit. 

Forum Lid
op 11 oktober 2018

Maaskantje met een zelfgestooktevan 40-45% en niet gemix ga mijn drank toch niet verpesten met die troep uit de winkel.ik mix met bier,slok bier borrel slok bier borrel.dat is mixen,zo hoort het.😋

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
8 5 dagen geleden

Hallo allemaal,

Mijn naam is Hans, 57 jaar. Ik woon in het smalste stukje van Nederland, ben gescheiden, heb drie dochters en drie kleinkinderen. Sinds vorig jaar brouw ik mijn eigen bier, wat me prima af gaat. In het dagelijks leven werk ik als proces operator in continudienst. D.w.z. 6 dagen werken, vier dagen vrij. Veel vrije tijd dus. Ik ben van plan om een Air Still aan te schaffen. Gewoon omdat het me leuk lijkt om zelf zo nu en dan een borreltje te kunnen drinken. Ik heb wat Youtube filmpjes bekeken en dit lijkt me een leuke manier om eraan te beginnen. Forumnaam Heisenberg… Ik ben een enorme fan van de serie Breaking Bad, vandaar. Verder heb ik niks van doen met Chrystal Meth of welk soort drugs dan ook… Hahahahaaaaa. Niet dat jullie verkeerde dingen eruit op maken.

Forum Lid
5 dagen geleden

Welkom Hans, een toffe hobby die je start na ervaring met bier. Alle adviezen, vragen en antwoorden zijn hier te vinden. En voeg er vooral je eigen smaak aan toe! 

 

De airstill is vast geweldig in veel functies, maar wat ik je nu al kan zeggen is dat hij te klein is. Als je iets maakt, ook als het nog niet perfect is, wil je wel voldoende volume voor je moeite. Start gewoon met een T500 of een grainfather. Uitbreiden met een copperdome is een aanrader. 

 

Maar vooral, Welkom bij de club!

Forum Lid
5 dagen geleden

IJsvogel. Bedankt voor je antwoord. Wat ik me dan afvraag… Kan ik de Grainfather dan voor zowel bier brouwen als stoken gebruiken?

Forum Lid
5 dagen geleden

Welkom Hans, een toffe hobby die je start na ervaring met bier. Alle adviezen, vragen en antwoorden zijn hier te vinden. En voeg er vooral je eigen smaak aan toe! 

 

De airstill is vast geweldig in veel functies, maar wat ik je nu al kan zeggen is dat hij te klein is. Als je iets maakt, ook als het nog niet perfect is, wil je wel voldoende volume voor je moeite. Start gewoon met een T500 of een grainfather. Uitbreiden met een copperdome is een aanrader. 

 

Maar vooral, Welkom bij de club!

Van IJsvogel

Ik heb ´m al gevonden. Dat is een mooie oplossing inderdaad. Het overwegen waard. Heb nog niet zo heel lang geleden de EasyBrew aangeschaft. Dus even kijken wat ik daar mee ga doen. Maar het idee is niet verkeerd! Dankjewel in elk geval voor de tip!

Forum Lid
5 dagen geleden

Hans, leuk dat je ook hier mee gaat doen, zet hem op en check eens de bio-bierbrouw grondstoffen <KLIK> van ons zeer gewaardeerde forumlid Munckerik. Cheers man!

Forum Lid
4 dagen geleden

Welkom Hans.

Forum Lid
4 dagen geleden

Hans welkom,bij de club.

Forum Lid
4 dagen geleden

Dankjewel allemaal voor het warm onthaal. Ik denk dat ik toch voor een T500 ga. Nu een andere brouwketel aanschaffen zie ik niet zitten. En om de Grainfather uit te breiden zodat ik hem kan gebruiken om te stoken kost niet zo gek veel minder dan een T500. Ik ga me eerst eens flink inlezen hier. Thx mannen!

Forum Lid
4 dagen geleden

En vragen mag natuurlik ook,domme vragen bestaan niet,die stel alleen ik.🤓

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 2 dagen geleden

Goede middag mijn naam is Marcellino en ben pas begonnen om wat bier en alcohol te maken ben ook zelf destileer keteltje aan het maken En hoop wat wijzer te worden op deze forum zal later nog wat foto’s toevoegen van mijn keteltje groetjes Marcellino

Forum Lid
2 dagen geleden

Welkom Marcellino,voor advies,ben je op het goede forum,het is een grote fam.die graag helpt,sucses met de bouw,hoop hem vlug te zien en dat hij snel in werking is.gr.Chris.

Forum Lid
1 dag geleden

Welkom Marcellino

Forum Lid
1 dag geleden

Hoi Marcellino, welkom bij ons gezellige en leerzame clubje!

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren