Still Dragon

Geupdate op 15 mei 2018 in Mijn installatie
12 op 7 mei 2018

Wie heeft er ervaring met stukken van Still Dragon ?

Wat is de leveringstermijn ?

De Ferrules zijn voor 3″ binnenin 79,6 mm. Mijn buis is de diameter 76,8 mm wat dus wil zeggen dat mijn buis erin kan . IKloppen hun maten ?

Komen er bij de levering nog onverwachte kosten zoals bij ali expres ?

Is hun kwaliteit goed ?

Ik wil weldra een bestelling doen maar wil niet voor verrassingen staan. Zijn er nog dingen waar ik moet op letten als ik iets bestel ?

 
  • Geliked door
Antwoord
2 op 7 mei 2018

Ik had de spullen binnen in 7 dagen, of hun maten kloppen weet ik niet maar ik heb spullen van Ali gecombineerd met Still dragon en dat paste prima.

ik heb 4x daar wat besteld en nooit geen extra kosten gehad.

De kwaliteit is erg goed, zeer degelijk.. ik zou niet weten waar je op zou moeten letten verder.

Forum Lid
op 7 mei 2018

Ik ben overlaatst bij DDM geweest met een stuk buis van 2″ van mij. Zijn 2″ stuk van Ali express en die van mij waren niet hetzelfde.Ali express was kleiner. Als jij nu zegt dat de stukken van ali express en die van still dragon op elkaar passen zou het wel eens kunnen dat ze dan niet op mijn buis gaan. Natuurlijk kan het ook zijn dat wat je bij ali express besteld verschild in leverancier. Daarom dus de vraag komen de maten overeen met mijn buis

Forum Lid
op 7 mei 2018

Mijn spullen van Ali kwamen bij DISTILLARUS Store vandaan.

Ik heb 2″ maten, deze zijn precies 50,8 mm buitendiameter.

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 7 mei 2018

René, de stukken die ik je heb laten zien waren de 2” van distilarus (alieexpres) of stilldragon. Ik weet het niet meer, ik gebruik alles door elkaar. D.w.z. dat wat deze maat betreft ze compatibel zijn. Naar kwaliteit toe heeft stilldragon toch een streepje voor (maar kost ook meer). Indien je zeker wil zijn best een mailtje naar Stilldragon om de exacte maten op te vragen.

Qua verzending geen enkel probleem met stilldragon. Deze worden verzonden vanuit Oostenrijk, binnen de EU en dus geen extra kosten.

Bij Distilarus komt het van buiten de eu en zou je daar in principe BTW, invoerrechten en inklaringskosten op moeten betalen. Met de nadruk op in principe. Ik had laatst op grote bestelling bij Distillarus. Ik had dit in vier keer gedaan, om telkens onder de € 22 te komen waarbij al deze kosten wegvallen.

Na contact hebben ze alles in één pakket gedaan met op het etiket ‘pipe fittings’ en het bedrag van € 18. Zij besparen op verzendingskosten, terwijl ik daar geen last van heb.

Bij alieexpress duurt het wel een dikke maand voor je alles binnen hebt; Bij Stilldragon een dikke week, maar daar liggen de kosten hoger.

Forum Lid
op 7 mei 2018

Ik weet dat de stukken die je hebt laten zien 2″ waren maar mijn buis paste er niet in of over. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het was omdat er op de buis geen ferulles was die dan overging naar een tri-clamp. Ik heb zo even nagerekend en zou tegen de 400 euro aan stukken bestellen bij still dragon en dan nog eens een 300 euro bij distillandia. Als dat dan niet zou passen sta ik daar met mijn 3.5 meter 3″ buis en 1.65 meter 2″ buis. Had al gedacht ik bestel gewoon eens zo een ferulles en zie wat dat geeft maar dan zijn de transportkosten voor de vuilbak. Vanaf 100 euro stuurt Still Dragon het gratis op.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 7 mei 2018

Beste rene

stil dragon gebruiken GEEN inch maten, de 2 inch buis past niet in de 2 inch Triclamp van stilldragon !  Rene jou 3 inch buis past dus niet in de Ferules van stilldragon, kijk maar naar de milimeters !  

Forum Lid
op 7 mei 2018

Wat ben je dan aan het maken Rene ?

Forum Lid
op 7 mei 2018

ik probeer een ketel van 120 liter te maken voor fruit te stoken maar die ik nog kan aanpassen naar een boka

Forum Lid
op 7 mei 2018

@koperstoker neen de buis zou al eerder in de ferulle kunnen:

Buitendiameter buis = 76,8

binnendiameter van de ferulle is 79,6

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 7 mei 2018

Beste rene

dan hou je nog 2,8 mm verschil , dit soldeer je niet dicht , je zou het kunnen lassen, dan maakt het niet uit , je wil dit van koper maken ? Of van rvs ?

 

Forum Lid
op 7 mei 2018

Buizen zijn RVS, hier gevonden bij een ijzerhandelaar… koper hebben ze niets van dergelijke of kleinere diameter helaas

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 15 mei 2018

Ik had dus om te testen een Refuse besteld bij still Dragon van 2″ en een van 3″ dewelke net aangekomen zijn.

Omdat er aan de binnenzijde van de Refuse nog een kleine versmaling zit heb je dus wat speling waartussen je buis moet kunnen passen.

Hier even de maten van de binnenzijde van de refuse

2 ” tussen 49,8 en 53,9 mijn buis is aan de buitenzijde 53,3 dus dit past perfect met een kleine speling

3″ tussen 75,3 en 79,4 mijn buis is aan de buitenzijde 76.1 dus ook dat past maar de speling is groter.

Ik veronderstel door het messing hard te lassen op de RVS dat ik dit wel dicht zal krijgen.

Zilverlasstaafjes of messingstaafjes van 2 mm moet dan voldoende zijn.

nu de las soldeertoestel en de S9 en de messingstaafjes gaan bestellen bij HBM .

Als dat binnen is ( begin volgende maand) bestel ik al de stukken van still dragon en de maand erop de stukken van destylandia zodanig dat de ketel hopelijk afgewerkt kan worden en ik tegen augustus kan beginnen werken met de nieuwe ketel…. Hoop doet leven … we zien wel

@DDM Ik heb de refuse ook eens over de koperen buis gedaan die ik mee had bij jou en deze past zelf heel goed. het LM stuk day jij dus besteld had bij aliexpress moet dan toch iets kleiner zijn want bij jou ging het niet

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren