Stoken, ketel van Chris

Geupdate 5 dagen geleden in Mijn installatie
46 op 3 februari 2017

Hallo dit is de Roemeense ketel.gr.🎩Chris.v

 
  • Geliked door
  • danny2018
  • evds3
  • Stookforum
  • Govda
  • Nimrax
  • +1
Antwoord
4 op 3 februari 2017

Grote ketel daar zullen wel wat literkes uit stromen, welke pasta maak jij voor te dichten? Zo een gele kleur heb ik nog niet gezien

Forum Lid
op 3 februari 2017

Johndoe,ik gebruik maisdeeg,(polenta)gebruiken ze allemaal daar.ik ben nu aan het stoken,ketel half vol met appels,heb nu 6.5liter van 65%maar hij loopt nog komt nu 60%uit.kan ik het weekeinde weer vooruit hahaha,volgende week begin ik aan het druiven stoken,300 kg ben ik paar dagen va n de straat.gr🎩Chris.v

Admin
op 3 februari 2017

Dat ziet er goed uit Chris. Mooie dikke brander ook! Hoegroot is jouw gasfles en hoelang doe je met 1 fles?

Forum Lid
op 3 februari 2017

Maisdeeg, ik dacht het ook maar ik vermoed dat de standaard maisdeeg hier niet geel ziet. Eigenlijk geen idee hoor, nog nooit nodig gehad.

 

Klinkt in elk geval lekker, hoe lang stook je per keer voor 100l?

Forum Lid
op 3 februari 2017

JohnDoe het maismeel is te krijgen bij turkse winkels,als ik 150ltr stook ben ik twee dagen bezig ik gooi er dan 75 kg per keer in,vandaag had ik + – 60 kg ben om 11.30 begonnen was om 5 uur klaar had er wat flessen drank bij gegooid die ik niet zo lekker vond heb er 14.5 liter mooie heldere drank uit gehaald,net geproefd ben weer tevreden.gr.🎩Chris.V

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 3 februari 2017

leuke ketel, uw koelvat is dat met stromend water of werk je met ijs.

 

Forum Lid
op 3 februari 2017

Stookforum mijn fles is 11 ltr.stook ik 250-300kgr mee,heb wel grote brander maar als het stooksel op temp.is draai ik hem kleiner,ik werk op gehoor heb ook geen temp.meter.gr.🎩Chris.v

Forum Lid
op 3 februari 2017

Dumo het koelvat is 200ltr ik werk niet met stomend water heb buiten nog een vat staan met 200ltr.opgevanen regenwater.als het water in mijn koelvat warm begint te worden ,haal ik wat warm water eruit en gooi er koud in,goedkoop en milieuvrindelijk,het warme water gaat weer in de regenton,en de volgende morgen kan ik het weer gebruiken.gr🎩Chris.V

Forum Lid
op 14 februari 2017

Jan ik heb een nieuwe gasfles van11kg daar stook ik 300 kg mee weg,4x stoken 75kg.gr🎩ChrisV

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
8 op 17 juli 2017

Hallo ChrisV. Ik heb begrepen dat je alleen fruit stookt en voor de vergisting alleen bakkersgist gebruikt. Zou je mij eens in het kort kunnen vertellen wat je werkwijze is, als je bijvoorbeeld druiven gebruikt? Hoe lang staat zoiets te gisten, hoeveel gist per liter, etc.

Forum Lid
op 17 juli 2017

Aukedebier ik gooi druiven ontsteelt in een vat mix die fijn en laat ze zonder gist staan tot ik wil stoken,bij 100 kg druiven gooi ik 0.5 kg bakkers gist kost €1.75 bij de bakker en ongeveer 8-9 kg.suiker,ik los de suiker eerst op en dan de gist in lauw water,deze roer ik door de druiven.ik gebruik minimaal water,deze zijn ongeveer na een week ( kan ook een dagje meer zijn ) klaar om te stoken.ik zeef de druiven door een zak en stook de zak met de druiven vellen mee ik zorg er wel voor dat ik het bezinksel niet in de ketel krijg,je kunt de zak ook goed uitknijpen ivm.aanbranden van je stooksel.de hoeveelheid suiker hangt ook af van de zoetheid van je druiven.ik persoonlijk laat het fruit altijd een paar weken staan voor ik er suiker en gist bij doe.op die manier stook ik ook pruimen,gr.🎩👍Chris.V.

 

Forum Lid
op 17 juli 2017

Nooit wilde vergisting?

Forum Lid
op 17 juli 2017

En wat is ongeveer je opbrengst, per 100 kg druiven? Ik geloof dat jij je ‘voorloop´laat verdampen hé, dus eigenlijk niet destilleerd. Haal je nog een tweede keer door, of is je destillaat meteen goed drinkbaar? Gebruik je wel eens actieve kool o.i.d.?

 

Trouwens bedankt voor je snelle reactie 🙂 

Forum Lid
op 17 juli 2017

Of hij maakt gebruik van de wilde gisten die meehelpen (zonder het te weten).

 

Forum Lid
op 18 juli 2017

Munkerik van 100 kg. druiven heb ik +- 30 ltr van 40% ik stook maar een keer en gooi de voorloop gewoon weg,actieve kool gebruik ik niet,als ik wat verontreinigingen heb filter ik het door een paar laagjes keukenpapier na een keer stoken smaakt hij goed,ik zet hem nu het zo warm is een paar daagjes in de zon,event met houtsnippers,ik heb 12 ltr.mee genomen naar Roemenie,zij vinden die op hout het lekkerst,gr🎩Chris.V.uit Roemenie,ik heb heel mooi weer dus reden om te drinken,hahaha

 

Forum Lid
op 18 juli 2017

JohnDoe,ik heb met vergisten nooit problemen,ik gebruik zelfs geen watersloten,ik kiep het in de ton die ik met een emmer water uit spoel deksel er op en laat het in weer en wind buiten staan,tot ik van plan ben om te gaan stoken,nooit zuur geworden of iets weg moeten gooien,gr.🎩Chris.V

Forum Lid
op 18 juli 2017

Een wilde vergisting zou geen probleem zijn. Ik vroeg me gewoon af of je dus al alcohol hebt in je fruit-mash als het al even (weken, dagen?) staat te rusten

Forum Lid
op 18 juli 2017

JohnDoe als het warm weer is kan dat wel eens zijn,maar komt niet zo vaak voor om dat ik de vaten dan op een koele plaats zet,en vergisting vind meestal alleen plaats als de themp.goed is.en als ik merk dat het vanzelf begint dan gooi ik er suiker en gist bij,ik controleer de vaten daarom ook regelmatig omdat het ook zuur kan worden,gr.🎩Chris.V.

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 5 november 2017

Hey Chris, hoe heb je de koperen koelspiraal welke door het blauwe vat komt afgedicht aub? Kwestie van het vanaf de eerste keer goed te doen.

Forum Lid
op 5 november 2017

De bochten zijn hardgesoldeerd,de pijp op de ketel en naar het vat dicht ik met maisdeeg kan ook met brooddeeg,de bocht naar het koelvat gaat precies over de pijp,en op de ketel zit ook een alu pijpje waar de koper pijp overheen gaat.gr.🎩Chris.V.

 

Forum Lid
op 5 november 2017

Gertman en als je bedoeld hoe ik de koelspiraal onder aan het vat heb afgedicht,het stukje pijp dat uit het vat moet komen heet gestookt(pas op dat het soldeersel niet los laat)en door het plastic vad geduwd op de juiste plaats,dan een beetje rond het pijpje het vat een beetje opruwen binnen en buitenzijde en met lijmpistool flink lijm aangebracht,aan de binne en buiten zijde.gr.🎩Chris.V.

Forum Lid
op 5 november 2017

Goed, bedankt. Morgen lijmpistool bij de broer gaan lenen.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 5 november 2017

Kijk dit is het echte stoken.100 liter ketel en gewoon met puur fruit. Iets waar ik totaal geen ervaring mee heb maar zeker wel de interesse wekt, aangezien we zelf een pruimenboom hebben staan die afgelopen jaar bomvol was met pruimen, maar helaas zowat allemaal in de vuilnisbak zijn beland. Dit voelde niet echt prettig aan en doodzonde van die pruimen.

Dus gaan we kijken of we volgend jaar daar iets van kunnen brouwen. Dus daar gaan we ons nog in verdiepen de komende tijd.

Voorlopig heb jij wel drank zat ha, ha………Hoewel dat stoken altijd wel in je hoofd blijft zeuren.

Zou zeggen, gezondheid en proost.

vrgr,Willem 

Forum Lid
op 5 november 2017

Willem pruimen zijn heel makkelijk te stoken palinka is lekker,vorig jr 200kg gestookt,helaas op.😋😋😋gr🎩Chris.V.

 

Forum Lid
op 6 november 2017

Het enige nadeel van Pruimen vind ik de rotzooi met schoonmaken… Voornamelijk t cleanen na t fermenteren…. Verder….. Goed te pruimen 😉

Forum Lid
op 7 november 2017

Eogaboenga,wat rotzooi? Ik gooi ze in een vat vermaal ze met mijn boormachine,gist en staan laten de pitten zakken naar de bodem in een zak schudden in de ketel en stoken.dat is het.gr.🎩Chris.V

 

Forum Lid
op 7 november 2017

Ik vind een gistemmer met turbogist een smeriger zaakje om schoon te maken dan pruimen 😉

Stap trouwens definitief af van turbogisten en start morgen met de 5 granenmix methode 🙂

 

Forum Lid
op 7 november 2017

Volg het topic Recept voor Palinka en de tips van Chris en het komt helemaal goed, heb het zelf ook gevolgd met zeer goed resultaat !

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 24 december 2017

dag chris

ik heb een vraagje

ik lees hier over melkkan

is dit goed om er een ketel van te maken

ik lees dat dit koper is met brons 

Forum Lid
op 24 december 2017

Hoi Falco, een melkkan is gemaakt van Roestvaststaal en de moderne is gemaakt van kunststof.

mocht je er 1 willen, kun je die van mij wel overnemen inclusief nieuw Verwarmingselement, ik heb een T500 gekocht onlangs. Groet, @ndré😎🥃

 

Forum Lid
op 24 december 2017

Is van roestvrijstaal ik heb daar in het verleden ook mee gestookt .gr.🎩Chris.V.

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
12 op 24 december 2017

zijn dit dan verkoperde kannen die men verkoop ik dacht om daar een ketel van te maken

 

 

Forum Lid
op 24 december 2017

Falco nee dat is waar de melkveehouders de melk in opvangen,ketel van 30 ltr.gr.🎩Chris.V.

 

Forum Lid
op 27 maart 2018

Ik zie telkens op het forum de modernste ketels zelfs computer gestuurd,ik vind het wel mooi maar waar blijft het echte moonshine,ik bedrijf deze mooie hobby ongeveer 14-15 jr.ik vind het juist de kunst om zo primitief te werken,het verveeld nooit zelfs zonder stroom of gas kan ik stoken,vorige week had ik bezoek die dacht dat hij een dure cognac voorgeschoteld kreeg,hij viel bijna van z’n stoel toen ik vertelde dat die zelf gestookt was.en dat met aperatuur van €127.50 ik breng hem mee naar het treffen.gr.🎩Chris.V.

 

Forum Lid
op 27 maart 2018

Hahaha, mooi he, alles is hier vertegenwoordigd maar als ik naar jouw hartjes kijk krijg jij het meeste sympathie van alle leden. Dus hou het ambacht in ere. 

Forum Lid
op 27 maart 2018

Het is mij er ook om begonnen om zonder al te veel hulp middelen iets te maken zo dat ik altijd kan overleven ,daarom rook ik nog mijn eigen vlees ,slacht ik nog ,kan zelfst mijn eigen stoelen matten,en ik hou inderdaat van oude ambachten.gr.🎩Chris.V.

 

Forum Lid
op 27 maart 2018

Is ook leuk. Ik wil daar wel bij zeggen dat ik van mijn ipad ( die gebruik ik meestal als ik op stookforum zit) volgens mij geen likes kan geven aan eric. Anders had hij hoger gestaan als mij. Waarvan akte. 

Forum Lid
op 27 maart 2018

Als ik de pan van ChrisV zie vraag ik me af waarom ik eigenlijk moeilijk aan het doen ben.

gewoon een rvs pan van 100 liter kopen a 90 euro wat waterleidingen lekkage met polento dichten.

brander van 5 tientjes en klaar zijn we.

 

 

Forum Lid
op 27 maart 2018

Zelfs die koper pijp had ik voor niets van kennis z’n baas.haha zelfde met koelvaten vergistings vaten en emmers en flessen,gasfles van Nimrax,en voor koelen regenwater.😜da’s goed he.gr.🎩Chris.V.

 

Forum Lid
op 28 maart 2018

Ik neem aan dat je de deksel verhoogt en aangepast hebt om een soort van kolom te genereren?

qua kleur lijkt het wel aluminium of is de pan en deksel van rvs en de aanpassingen van aluminium?

welke diameter heb je gebruikt voor de koperen leiding?

 

 

Forum Lid
op 28 maart 2018

De ketel is inderdaad van alu.ik heb hem zo van Roemenie mee gebracht,daar stoken ze er ook mee,de koper pijp is 200 mm.de instalatie werkt perfect maar ik ga in de vacantie kijken of ik er zo een van rvs kan laten bouwen,is daar ook niet duur.gr.🎩Chris.V.

 

Forum Lid
op 28 maart 2018

200mm koperen leiding?

het ziet er echt wat dunner uit.

 

 

Forum Lid
op 28 maart 2018

Inderdaad 20 mm pijp niet gedronken en nog alles dubbel zien hahaha.gr.🎩Chris.V.

 

Forum Lid
5 dagen geleden

Mijn ketel heeft de laatste tijd ongeveer een week 1300 ltr verstookt elke dag 8-9 uur aan,hij is handgemaak doet zijn werk perfect.en heeft al wat liters verstookt,maar niet als nu elke dag vol er tegen aan,en dat voor€125-👍

 

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 5 dagen geleden

Hoi Chris, vandaag 25 liter verstookt, zo’n 6 liter a 40% over gehouden. Ruikt al lekker😁👍Ik ga als ik alles gestookt heb het samen nog een 2e keer stoken. Groet, @ndré😎🥃

Forum Lid
5 dagen geleden

Goed zo, er zit verschil in het alc.persentage soms is hij 11/% soms10%.ik heb net weer 100 ltr gehaald hij gaat morgen weer aan,heb deze week nog 40 flessen gekregen heb ik het etiket vanaf gehaald,ik haal meestal met 50-55 ltr 14-15 ltr van 40-45%.de volgende wijn die ik krijg zit in flessen,ik hoop op 11-12%,maar een gegeven paard.ik ben blij dat ik hem krijg.gr.Chris.V.ps.ben benieuwd wat je uit de rest krijgt.

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren