Stukjes fruit toevoegen aan whiskey mash…

Geupdate op 16 mei 2018 in Spirits
7 op 15 mei 2018

iemand al eens geexperimenteerd met fruit in de whiskey mash? Ik drink nu een commerciele met ‘hints of mango and peach’, lijkt me wel leuk om zelf eens zoiets te proberen. 

 
  • Geliked door
Antwoord
4 op 15 mei 2018

Hoi Willem! De “hints”  zijn smaaktonen die vergeleken zouden kunnen worden met bijvoorbeeld mango of perzik, ze zitten er niet daadwerkelijk in. Ik denk dat als je het echt aan je mash zou toevoegen ze mischien te overduidelijk aanwezig zullen zijn. Maar je kunt het altijd proberen. Het mooie van onze hobby is dat als iets niet zo heel lekker wordt, je het gewoon weer opnieuw kunt proberen. De mislukte batch gooi je dan weer terug de ketel in en je maakt er weer wat anders moois van. Probeer het maar! Misschien komt er wel iets geweldigs uit.

Forum Lid
op 15 mei 2018

Tijd om te gaan testen dan. Zal even duren, heb nu al aardig wat op ‘t vat staan, dat moet er eerst uit. 

Forum Lid
op 15 mei 2018

Hier doet iemand fruit bij de whiskey mash:

 

Forum Lid
op 15 mei 2018

Moonshine

Forum Lid
op 16 mei 2018

@ gompie : Als ik dit plaatje zie dan denk ik eerder aan niet zulke beste moonshine en de gasten die hun recensie achterlaten in jouw spoelbak.?

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 16 mei 2018

Ik ben toevallig nu met een destilaat van graan fruit en suiker bezig. Ik heb 5 kg pilsmout gemaisched, hier 20 kg appels bij gedaan. 7 kg suiker en aangevuld tot 60 liter beslag. Dit heb ik allemaal bij elkaar laten gisten en na de gisting zonder vaste delen over geheveld naar een nieuw vat. De appels hierna geperst en het sap ook in het nieuwe vat. De geperste appels en mout weer bijgevoerd met 3 kg suiker en aangevuld tot 30 liter. Straks wanneer uitgegist ga ik alles persen en stoken. De stook van de eerste lading ging prima. Het begon met een scherpe heads met de smaak die je aan het begin van je whisky heads heb, de daaropvolgende cuts waren meer met mout tonen erin, opvplgend door sterke appel tonen en de tails die zou ik beschrijven als een goeie mix tussen whisky tails en appel destilaat tails. Nu wachten op het vat wat nu staat te gisten dan stoken en alles samen een tweede keer stoken. Dan op vat en lekker laten liggen voor een jaartje of wat

Forum Lid
op 16 mei 2018

Wow! dat is een aantal stappen verder dan ik in mijn hoofd had. Ik sla ‘m op voor een mooie test in de winter. Ben benieuwd je eindresultaat.

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren