thermometer

Geupdate op 9 oktober 2018 in Mijn installatie
7 op 8 oktober 2018

Totaal nieuw hier op het forum maar al wel veel gelezen. Ik zit met het volgende… heb een zelfbouwketel gemaakt en inmiddel al een aantal keer getest met wijn wat ik gedestilleerd heb. Ging prima!… maar wil tich graag de tempratuur kunnen meten. Wat wil je meten? de tempratuur van de damp óf de tempratuur van het brouwsel? De meningen zijn verdeeld, sommige meten niks en doen alles op gevoel, smaak en ervaring maar dat vind ik nog wat link.

Waar is het verstandig de thermometer te plaatsen en wat voor een thermometer is dan handig?

 
  • Geliked door
Antwoord
3 op 8 oktober 2018

okey een beetje veel foto’s van het zelfde maar zoals gezegd… ik ben nieuw hier?

Forum Lid
op 8 oktober 2018

Zijn mooie foto’s.ik gebruik geen thermometers,vind ik niet nodig.er zijn andere stokers die ze wel gebruiken.

Forum Lid
op 9 oktober 2018

In de eerste ketel die ik had gemaakt had ik een thermomether in de helm gemaakt om de dampen te meten. De tweede ketel heb ik geen thermometer meer in zitten, niet meer nodig op gevoel is genoeg nu. Enige thermometer die ik nog gebruik zijn in mn koelwater om te kijken of dat niet te warm wordt. Ik werk met een gesloten koelsysteem, hangt een aquarium thermometer in.
Gr

Forum Lid
op 9 oktober 2018

Gebruik niets,alleen alc.meter,werk op gevoel,koelwater voel ik ook gewoon,heb zelfs geen alc.meter nodig.schud met de fles bubbels blijven lang,hoog persentage.meet het met je alc.meter en je leerd het alc.persentage ook zo aflezen,niet op 5% maar er wel dicht bij.is leuk om zo te kunnen aflezen.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 9 oktober 2018

Er zijn diverse thermometers te plaatsen op verschillende plekken te bedenken . Op de brug bovenin is de plek waar je de alcohol definitief scheid bij
78,3 graden . de kook / Damp themp van alcohol .

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 9 oktober 2018


Lab opstelling wordt ook altijd de temperatuur op punt van overgang / scheiden gemeten .

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 9 oktober 2018

okey dan denk ik dat ik hem helemaal bovenin mijn ketel zelf plaats…. ik heb namelijk niet echt een helm… wat voor een thermometer kan ik het beste gebruiken, iemand een idee?

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren