verse walnoten .

Geupdate 4 dagen geleden in Het Café (praathuis)
36 op 6 oktober 2018

T is goed vruchten en noten jaar .

Nu nadenken wat te doen .
Walnoten likeur dat is een . lekker voor de Donkere maanden .
Maar nu zoveel mogelijkheden .
Er zijn likeuren , Whiskey’s , Bourbons , Wodka’s , en diverse fruitdranken te verreiken met walnoot .
Verse walnoten licht geroosterd of gewoon macereren op alcohol of mee in vergisting van fruit .
10 kilo hier ! What to do , what to do ??

 
  • Geliked door
Antwoord
4 op 7 oktober 2018

Ik weet dat iemand op het forum er likeur van gemaakt heeft,ik ben niet zo’n likeur mens dus heb ik het niet helemaal onthouden.maar ik weet nog wel dat er geroostterde walnoten in gingen maar niet in de ketel.maar marceren.gr.Chris.maar ik eet ze s’morgens met havermout.

Forum Lid
op 7 oktober 2018

Klopt Chris 👍 Dat was ik die die walnoten likeur hier had geplaatst .
Ik ga sowieso weer die likeur maken maar dan hou ik nog 8 kilo over.

Forum Lid
op 8 oktober 2018

Lekker en gezond in de havermout.8 kg zijn dan zo op.😋

Forum Lid
op 8 oktober 2018

en goed voor de bloeddruk . borreltje erna als aperitief .😋😋👌

Forum Lid
op 8 oktober 2018

Twee vliegen in een klap.😂😂😂

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 8 oktober 2018

Walnoten door de appeltaart ipv rozijnen. Is ook heel lekker alleen je moet dan wel heel veel appeltaart eten. 😅

Forum Lid
op 8 oktober 2018

Cake ook lekker,je kunt ze goed bewaren dan heb je het hele jr.er plezier van.ik heb er geen moeite mee twee handvol in de havermout elke morgen.gezond en geeft energie.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
28 op 8 oktober 2018

Ik zat meer te denken aan een peren likeur met walnoten en vanille te maken .

Forum Lid
op 8 oktober 2018

Klinkt lekker,👍dus dan maar maken.

Forum Lid
op 8 oktober 2018

Je hebt iig een behoorlijke hoeveelheid om van alles te proberen en ons daarna te verblijden met nieuwe recepten.

Forum Lid
op 8 oktober 2018

Tomas ,Er zijn ook veel oude recepten met walnoot . ( daar is ook veel in af te wisselen en aanpassen .)
Peren met walnoot , abrikoos walnoot , brandy’s en wodka met walnoten en ook whiskeys en bourbons met walnoten zijn toch al oudere drankjes .
Walnoot en amandel drankje net als drankjes als bruidstranen werden vroeger meer voor gelegenheden gebruikt Maar ik denk dat veel van die oude recepten in vergetelheid verdwijnen .

Forum Lid
op 8 oktober 2018

Veel oude recepten zijn erg bewerkelijk en ik ben bang dat tegenwoordig iedereen voor makkelijk gaat. Toch probeer ik voor qualiteit te gaan maar dat lukt ook niet altijd.
Ik heb zelf 4 liter dio Palinka staan van groene walnoten, binnenkort, als mijn nieuwe ketel klaar is, maar eens Beginnen aan het recept dat ik van jou toegestuurd heb gekregen.

Forum Lid
op 9 oktober 2018

Ik vind persoonlijk juist de authentieke recepten het leukst te maken .
Bewerkelijk is maar net hoe je het ziet .
Net als koken . beetje meer aandacht des te fijner resultaat.
Dat recept waarna je verwijst is vrij simpel met heerlijk resultaat .

Forum Lid
op 9 oktober 2018

Veel dingen zijn in vergetelheid geraakt,daar hoort stoken ook onder,ik ken nog bepaalde oude ambachten ,maar ze sterven uit.computer-computer dat is wat ze nog kunnen,wat als die uitvalt?

Forum Lid
op 9 oktober 2018

Bij mij is het punt vaak dat ik de hele week weg ben, vrijdag avond thuis kom en dan eerst mijn 3 zonen en vrouw aandacht ga geven. Voordat ik aan stoken toe kom is het avond en heb ik alleen voor handen wat er in huis is. Als ik binnenkort eerder thuis ben en de nieuwe ketel klaar is ga ik dat recept proberen.

Forum Lid
op 9 oktober 2018

Tomas vrouwtje en kinderen gaan voor.ik werk ongeveer 3a4 uur per dag buitenshuis.om de week nog een zaterdag.maar voor mij is dat meer hobby.de rest ben ik thuis roken stoken inmaken etc.en Adriana vind het leuk om te doen,dus wij doen heel veel samen,deze week gaat ze weer kaas maken,is een bezig bijtje.daarom passen we goed bij elkaar.we hebben nog een zoon van 17 dus die vraagd niet zo veel aandacht.

Forum Lid
op 9 oktober 2018

Idd die staan op de eerste plek. Zelf voedsel maken betaalt zich ook uit in smaak. In alles proef je het terug en het is ook nog beter voor de gezondheid. Mijn zonen zijn 7, 4 en 2 dus die vragen aandacht genoeg👍🏻

Forum Lid
op 9 oktober 2018

Dus mag je het vrouwtje wel af en toe een bloemetje geven ,ze heeft de handen vol.wij maken ook veel zelf.is denk ik ook dat ik met 66 nog zo gezond ben,het betaald zig uit in smaak en in jaren.

Forum Lid
op 9 oktober 2018

Chris je ben gewoon als een goede wijn .
perfectie door rijping .
😅😅

Forum Lid
op 9 oktober 2018

Robbert dat vind Adriana net niet,dat ik perfect ben,ze zegt wel,een oude haan maakt de soep lekker.ik ben dus die haan😂😂😂😂

Forum Lid
op 9 oktober 2018

oude kaas us ook lekkerder maar pas op voor schimmel 😅😅😅

Forum Lid
op 9 oktober 2018

Tja zit wat in,maar van noten houd ze ook.😜ook walnoten😂😂😂

Forum Lid
op 9 oktober 2018

Tja als ouder worden gaan we ook nog op een walnoot lijken .😅😅

Forum Lid
op 9 oktober 2018

ChisV is ze muzikaal?

Forum Lid
op 9 oktober 2018

Speelt jammer genoeg geen blokfluit.😂😂😂😂

Forum Lid
op 9 oktober 2018

Dacht aan Tjaikovski’s Notenkrakersuite. 🙂 🙂 🙂 🙂 

Forum Lid
op 9 oktober 2018

Vind ik wat zwaar William . Ik zat meer te denken aan Merv Griffin – a lovely bunch of coconuts . 😅😅

Forum Lid
op 9 oktober 2018

William is een sadist😢dan is Robbert liever🙄

Forum Lid
op 9 oktober 2018

😅😅😅

Forum Lid
op 11 oktober 2018

Ben de noten aan het kraken voor de doppen voor in de drank te gooien,tip van Robbert en natuurlijkde noot om in de havermout en de appeltaart te verwerken,maak ik morgen wel,de kaas is weer klaar.zondag voor mijn schoonzus vlees roken,zaterdag bejaarden vervoeren,ik voel mij daar niet bij thuishoren hoor,als jullie dat denken.en nu een biertje en een zelfgestookte.proost🥃

Forum Lid
op 11 oktober 2018

geniet van jou drankje . .
Hier ook een zelfgestookte . 2 j oude absinth . Proost.

Forum Lid
5 dagen geleden

Robbert,heb de notendoppen gebruikt bij het roken,beuken notendoppen eiken die in drank heeft gezeten,en hout van de druiven,ruikt lekker is nog aan het nagaren,maar ik denk heel lekker,heb mijn zondag weer goed besteed,zit nu lekker aan een maaskantje en een zelfgestookte.heb ik verdiend gisteren tot 11.30 gewerkt.morgen weer.maar met plezier.ik maak zo oudjes en mensen met beperkingen blij.heb eigenlijk vacantie.

Forum Lid
5 dagen geleden

Goed besteedde dag dus . 👍👍
ik ben nieuwsgierig hoe het jou straks heeft gesmaakt .
Ik watertand al bij de gedachte .

Forum Lid
4 dagen geleden

Is voor herhaling vatbaar ,iedereen vond het lekker👍.

Forum Lid
4 dagen geleden

Kijk aan ! goed te horen ! Nu de drank lageren op walnoot . zal je vast ook bevallen .

Forum Lid
4 dagen geleden

Doe ik ook nog ,ik denk volgende week stoken.dan doe ik dat met 25 ltr proberen.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren