Hallo, hier staan nog dozen Voortse bieren na een faillisement van een horeca bedrijf.
Wat kan ik hier nog mee behalve wegspoelen? Afgezien van flink wat bezinksel zijn ze niet slecht geworden.
Inmiddels begonnen met statiegeld innen . Het resultaat lijkt niet echt veelbelovend en gas is ook niet voor niks en tijd is schaars bij mij. Ga liever dan voor een vers brouwsel.
Ik heb ongeveer 240l bier gedistilleerd, het is best te doen maar ik heb er wel wat werk mee gehad. Ph was amper 2, het alcohol gehalte was ook tamelijk laag, heb er ongeveer 25l aan overgehouden na eerste stook, en na de overhaal ongeveer 15l aan 63% alcohol. Ik heb de eerste stook wel dik 7 maanden laten staan, en moet zeggen dat alle nare scherpe geuren en smaken eigenlijk weg gegaan zijn hierdoor.
Robert heeft me goed op weg geholpen om dit te doen.
Daarna op houtsnippers gelegd een paar weken .
Nu heb ik de laatste 10l op houten vat liggen al 3 weken, over een week of 3 word er gebotteld