Meldingen
Alles wissen

Bier destilleren


Berichten: 6
Topic starter
(@arjenlee)
Active Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Hallo, hier staan nog dozen Voortse bieren na een faillisement van een horeca bedrijf.

Wat kan ik hier nog mee behalve wegspoelen? Afgezien van flink wat bezinksel zijn ze niet slecht geworden.

 


Beantwoorden
7 reacties
5 Reacties
RuMo
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2146

@arjenlee als de bieren niet slechter zijn geworden zou ik ze op drinken, want het is volgens mij een prima traditioneel biertje. Je zou ze ook kunnen verkopen voor de schuldeisers. Maar als je bedoel kan ik bier distilleren want die vraag is hier al vaak voorbij gekomen dan is het antwoord, dat kan. Maar wat dan ook altijd naar voren komt is dat hop en sommige andere kruiden smaken bijna niet weg te distilleren zijn. De vraag komt dan meestal van amateur bierbrouwers die hun mislukte bier proberen te slijten om toch nog wat van de kosten terug te zien, want waarom zou je een prima biertje niet gewoon opdrinken. Het bezinksel komt waarschijnlijk omdat het Voortsche bier niet gefilterd is en hergisten op de fles(zoals het hoort).


Beantwoorden
Murmillo
Admin
(@murmillo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2882

@rumo en als je veilig wil blijven dan kun je nog ijsbocken.


Beantwoorden
RuMo
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2146

@murmillo dat heb ik wel eens onbedoeld gedaan, de thermostaat van de koelkast was kapot en alles was bevroren. Ik had dat niet gelijk in de gaten en nam een slok uit een bierflesje 😵 dat was sterk 😤


Beantwoorden
(@klompendans30)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 17

@arjenlee 

Misschien een beetje laat, maar het kan best goed.

Heb hier zelf, vlak na Corona tijd, van onze vereniging op een kleine 1000 flessen destileer testen uitgevoerd.

Deed 48 fles per mashemmer  (25l) samen met 4 liter gekookt water met 2kg suiker opgelost.

Afgekoeld gewoon bakkersgist erbij en uitgegist met 3-4 weken.

Dit volledig uitgestookt tot ~10%

 

Zovaak herhaald en opgeslagen dat er genoeg was om een 2e stook te doen.

Dit ook weer zovaak herhaald en hetzelfde om een 3e stook te doen.

 

Met wat eruit kwam hebben we regelmatig een kruidenbitter gemaakt, waar we diverse mensen (ook van vereniging) hebben kunnen genezen van verkoudheden enzo


Beantwoorden
(@jaap-van-ganswijk)
Deelgenomen: 5 maanden geleden

Eminent Member
Berichten: 36

@klompendans30 Mensen met verkoudheden (een virus) genezen met alcohol en/of kruiden? 😉 Vraag een octrooi aan!


Beantwoorden
Berichten: 6
Topic starter
(@arjenlee)
Active Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Inmiddels begonnen met statiegeld innen . Het resultaat lijkt niet echt veelbelovend en gas is ook niet voor niks en tijd is schaars bij mij. Ga liever dan voor een vers brouwsel.


Beantwoorden
Berichten: 31
(@bartholomeo)
Eminent Member
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Ik heb ongeveer 240l bier gedistilleerd, het is best te doen maar ik heb er wel wat werk mee gehad. Ph was amper 2, het alcohol gehalte was ook tamelijk laag, heb er ongeveer 25l aan overgehouden na eerste stook, en na de overhaal ongeveer 15l aan 63% alcohol. Ik heb de eerste stook wel dik 7 maanden laten staan, en moet zeggen dat alle nare scherpe geuren en smaken eigenlijk weg gegaan zijn hierdoor.

Robert heeft me goed op weg geholpen om dit te doen.

Daarna op houtsnippers gelegd een paar weken .

Nu heb ik de laatste 10l op houten vat liggen al 3 weken, over een week of 3 word er gebotteld 


Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?