Sinds kort ben ik begonnen met het zelf maken van Limoncello en dat bevalt me tot nu toe goed. Nou zag ik verschillende drankjes voorbijkomen met variaties van de Limoncello (framboos, passievrucht, sinaasappel, basilicum, etc) en raakte ik benieuwd naar hoe mensen dit zelf maakte. Recepten voor bijvoorbeeld een frambocello met 96% zijn niet te vinden, vandaar dit topic.
De sinaasappel (Arancello) spreekt voor zich en zal mijn volgende batch worden. Dat is in principe de schillen vervangen voor biologische sinaasappels en je vaste recept verder maken.
Nu was ik meer benieuwd naar het toevoegen van fruit aan Limoncello:
- Gebruiken jullie hetzelfde aantal citroenen in jullie recepten of juist iets minder?
- Is dit het beste met vers of bevroren fruit?
- Ik gebruik 96% voor de Limoncello, als je fruit toevoegd krijg je natuurlijk meer sap/uitdunning, houden jullie dat ook rekening mee voor het eventuele alcoholpercentage? (normaal heb ik ongeveer 30-35%)
Mochten jullie recepten hebben of leuke ideeën van uitprobeersels geef ze ook gerust aan, dan kan ik voor volgend jaar wat meer uitproberen!