@paolo borrels maken zou ik toch ook erg mooi vinden. Heb alleen al te veel hobbies en te weinig tijd voor alles. 😋
@rumo Wil ik het weten, die speeltjes? 😆 Ik heb momenteel een krat of 6 die staat te rijpen voor de zomer. Binnenkort nog maar een paar emmertjes wegzetten. Ik drink zelf steeds meer cider merk ik en het valt ook geweldig goed in de smaak bij diverse vrienden.
Leuk chefke! Gisteren mijn cider verstookt tot calvados. Staat nu te rijpen en huwen met zuurstof.
Het appelsap van de Lidl, brengt dat goede resultaten?
als je meer doet lezen we over vuurwerk bij rumo thuis toch?
Prachtige fonteinen 🙂
Pfff heb de hele topic nu eindelijk doorlezen
veel geleerd maar nog meer vragen
*bij welk temperatuur vergist je dit.
*bij welk temperatuur doe je het gisten in de fles
en hoeveel suiker om te gisten is veilig .
Heb enthousiast steini flessen gekocht om een paar bladzijden Stookforum “horen” zeggen :Nee die flesjes zijn zo onhandig 🤣
kunnen die flesjes wel wat druk hebben??
dank je wel
lijkt me idd een leuk zijweggetje op het “stook Pad”
met veel variaties wat het leuk en interessant maakt
to be continu
Ben opzoek naar onvergistbare suiker om de cider wat zoeter te maken. En dan niet die moeilijke namen en zo, anders sta ik weer in de winkel die kleine lettertjes te lezen. Nee het liefst een merk dat je in de supermarkt kan kopen. En hoeveel poeder of tabletjes doe je dan in 1 liter cider?
Wie heeft hier ervaring mee?
En iets van andere fruit
peer of zo geeft een zachtere smaak
Of misschien zo,n koffie zoetje
Alweer een appelsapaanbieding? Kan op dit moment 60 liter kwijt om te vergisten... nu nog flessen..
Ik heb laatst een liter diksap gemengd met water. Sg 1060. Ik had alleen champagne gist en die heb ik gebruikt. Totaal had ik een 4L. (Proberen en dan met alquita)
na 3 weken was het zo’n beetje uitgegist. Klein deel in de koelkast gezet en smaak was beetje zurig, fris met lekkere alcohol! Dus cider gaan we zeker nog maken. De rest 2x in de alquitara gedaan. 2 stokjes kaneel in de kap en een kleine 400ml van 60% opgevangen. Dit heeft paar weken staan luchten en gisteren verdund naar 40%! Man man, ik ben om. Haha, ik ga liters maken. Heerlijk appeltaart geurtje door de appel en kaneel. En hij drinkt ook nog eens heerlijk weg! Aanrader....
Het idee met die diksap vind ik wel erg mooi.
Misschien eens proberen als bottelsiroop in plaats van gewone suiker.



