Whisky overhalen
Gisteravond een paar flessen Whisky van de overbuurman gekregen om op te waarderen. Hij vindt ze niet zacht genoeg. Ik heb niet eerder reeds bestaande Whisky in mijn ketel gekieperd om het wat zachter te maken. We zullen zien of dit projectje lukt. Het is in ieder geval niet de aller slechtste Whisky waar ik mee start.
@bewust je zal toch rekening moeten houden dat het inmiddels gerijpt is geweest op hout en dat er waarschijnlijk ( wat bij goedkopere whiskey voorkomt) toevoegen c.q kleurstoffen in heeft gezetten . Tevoren coustic soda toevoegen is in dergelijke gevallen beter .
@robbert, gootsteen ontstopper heb ik denk ik wel in huis. Het klinkt niet erg lekker, whisky met gootsteen ontstopper, maar het heeft wellicht het zelfde effect als het logen van hout. Hoeveel caustic soda (natriumhydroxide) per gram per liter ongeveer??
@bewust coustic soda / natriumhydroxide voeg je het beste toe op ph meting. Je moet uitkomen op ph van 8 a 9 .
@robbert, ok ga ik dat is proberen. Ga er vanuit dat ik geen caustic mee krijg in mij nieuwe distillaat. Kww.
@bewust wanneer jou ketel goed werkt zal je de natrium niet meekrijgen.
Je ziet het snel genoeg aan het destilaat. Is het kristal helder is het prima .
Blauw zweem of troebel zal je nog een keer moeten overhalen.
@bewust persoonlijk vind ik de Talisker Skye per gelegenheid best te drinken en de rest is zoals je zegt ook geen rommel. Ik denk dat als je dit stook je geen betere whisky gaat krijgen hoogstens win je de alcohol terug. Als ik deze flessen zou krijgen zou ik ze zelf of de visite ze op drinken en de buurman een fles whisky van nog geen 20 euro geven die hij door de cola kan gooien 😆
@rumo, haha nee hij heeft een kast vol flessen whisky die hij wel drinkt. En als ik dit verstook is er ook nul garantie dat het beter wordt, maar ja, je probeert wat.
@bewust Dit is al even geleden, maar ik ben toch benieuwd: heeft het uiteindelijk gewerkt? Werd de whisky echt zachter?
@adammoors, het staat op een beetje hout (eik lichte toast en Oloroso) te rijpen. Ik heb nog niet echt geproefd.
De Ph had ik bij aanvang van het stoken wat opgekrikt weet ik nog en in het bijvat (thumpertje) had ik wat Talisker en Tomatin gedaan volgens mij en toen rustig gestookt. Stook vaak met een bijvat, dat bevalt mij erg goed.
Laatste bericht: Startersvragen bij ketelkeuze Ons nieuwste lid: sophiebach Recente berichten Ongelezen berichten Tags
Forum iconen: Forum bevat geen ongelezen berichten Forum bevat ongelezen berichten
Onderwerp pictogrammen: Niet beantwoord Beantwoord Actief Populair Sticky Afgekeurd Opgelost Privé Gesloten
