Dag mede stokers,
Sinds kort ben ik begonnen met het maken van mijn eigen drank. Ben begonnen met mede. De eerste batch zat een rotte eieren lucht aan, later is dit niet weer terug gevonden nadat alles is bezonken.
Bij de tweede batch was dit niet het geval (vorige batch wat traditionele mede, tweede batch was met zomermix fruit er door).
Heb nu appelsap van flevosap staan (6 liter) met ongeveer 1/3 van een zakje cider yeast + gistvoeding. Hier zit ook een lichte rotte eierenlucht aan...
Tevens heb ik 25 liter suikerwash (recept gevolgd die op de turbo gist staat) staan te gisten, na een week begint hier ook een rotte eierenlucht aan te komen.
Ik heb voor jullie 2 vragen.
1 Is er een manier om deze geur te voorkomen tijdens het maken van de batch en is dit tijdens de gisting nog te verhelpen?
2 De appel cider heeft nu nog 4% brix, bijna uitgegist dus, als dit volledig is uit gegist, wat doen jullie als vervolgstap? Ik lees dat men alles paar dagen laat bezinken, ik lees dat men pecto enzymen gebruikt als klaringsmiddel. Ik heb de sugar drops van mangroves jack al liggen zodat deze in de flessen kunnen.
Alvast bedankt!