Een Pdf over kwaliteit van de thuiswerkers
een leuk pdf over de kwaliteit van de thuis gestookte drank.
(De Nederlandse uitslag verbaasd mij niet als ik om me heen kijk.)
Interessant om te lezen. Vooral als je verder gaat zoeken welke onzuiverheden er gevonden zijn, wat deze doen en hoe ze ontstaan. Methanol kennen we allemaal wel, maar er is meer.
Aard van 't beestje
@drankdier er zijn indrdaad veel verontreinigingen mogelijk .
Valt nog mee wat volgens de tabel in nederlandse samples was gevonden , mangaan , azijnzuur en koper .
En dat zijn ook nog eenvoudig voorkombare problemen .
Het waren ook maar enkele samples . Schijnbaar van toch onervaren stokers . Maar zoals ik al zei met wat ik om me heen zie voorbij komen verbaast de uitslag mij niets .
Methanol wordt veel over gezegd vaak door mensen die niet weten waar het vandaan komt en graag alles over een kam scheren.
Gezond verstand gebruiken en niet op de dolle roes maar wat doen .
Ik heb zelf een gaschromaatograaf staan al lang geleden teste ik vaak. Nu staat ding vaak in stof Ik test nu en dan voor kennis. Maar ook die hebben de vaardigheid inmiddels dat testen negatief dus ruim binnen normen zijn .
met gezond verstand werken en dus niet te veel naar amerikaanse moonshiners Of zoals je ziet in overzicht roemeense , hongaarse , tsjechiesche voorbeeld te werken .
@robbert wat wordt er bedoeld met surrogate alcohol in de pdf?
Weet je ook wat die aangeven aanwezige stoffen zijn ?
Waar ze vandaan komen en hoe ze zijn te voorkomen?
Je meet ook zelf ? Wat kom je zelf tegen bij jou of bij anderen waar je voor test?
Surrogate alcohol is o.a . de alcohol uit suiker verkregen.
@robbert Wat is uw amaretto recept dan als ik vragen mag? Wij zijn op werk namelijk collectief de amandelen uit onze perzikken en nectarines aan het halen en op alcohol aan het zetten.
Ruikt al echt heerlijk alleen het zijn er nu zoveel dat het ons niet verstandig meer lijkt om er ammaretto van te maken.
Aard van 't beestje
@drankdier amandel is een noot geen pit.
@robbert Wij willen de origenele Amaretto proberen. Zou jem ij kunnen vertellen hoe de cyanide / blauwzuur kan worden afgezwakt? ik las ergens dat het wordt afgebroken door licht
Aard van 't beestje
@drankdier uv licht werkt alleen als er geen glas tussen zit . Dus rechtstreeks aan de drank . Maar werkt heel langzaam duurt weken voor een kleine hoeveelheid is afgebroken.
Ook al blijft er een deel achter in ketel van de Cyanides. Gebonden aan alcohol lift het makkelijk mee.
Sulfree of verdunde waterstof peroxide kun je gebruiken om cyanides af te breken .
Maar test eerst . En test ook naderhand .
Ga niet zomaar aan de gang uit de losse pols of laat iemand je helpen erbij !
@robbert Bedankt. Waterstof peroxide hebben we wel staan. De dest die je in een eerder beschreef zal ik dan gebruiken om te kijken of alles is afgebroken
Aard van 't beestje
@robbert hier weer wat voorraad van verschillende pruimcombinaties gemaakt. Maar mag ik een paar flesjes slivovitsj bij jou brengen voor proeven en zou je alsjeblieft nog eens willen testen met dat machientje op methyl en su ?
groetsjes Theresa .
@theresa ik bem komende 2 weken niet in gelegenheid.
Je weet inmiddels hoe de gaschromaatograaf werkt haal hem deze zondag even op dan kun je zelf bezig ..
Laatste bericht: Startersvragen bij ketelkeuze Ons nieuwste lid: sophiebach Recente berichten Ongelezen berichten Tags
Forum iconen: Forum bevat geen ongelezen berichten Forum bevat ongelezen berichten
Onderwerp pictogrammen: Niet beantwoord Beantwoord Actief Populair Sticky Afgekeurd Opgelost Privé Gesloten