Meldingen
Alles wissen

Recept voor de "echte" Limoncello

Pagina 16 / 17

Berichten: 111
(@p)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

weet niet of ik die combinatie geweldig vindt, maar ja nu de mogelijkheid met "makkelijke" alcohol wel het proberen waard


Beantwoorden
Vlisbier
Berichten: 135
(@vlisbier)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

De t500 kolom en inhoud toch maar eerst schoongemaakt voor de eerste stook morgen.


Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Succes morgen. Billen bij elkaar. Pffff, je moet het maar kunnen. 


Beantwoorden
Berichten: 334
(@lespaul)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

let wel op dat je alleen biologische citroenen/sinaasappels gebruikt... de overige zijn behandeld met een stof waar ik de naam ff niet meer van weet maar is zwaar kankerverwekkend... 


Beantwoorden
Vlisbier
Berichten: 135
(@vlisbier)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Het zijn zeker bio citroenen 


Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Imazalil heet dat. 

Vies stofje is dat maar dat zijn feitelijk ook alle gewasbeschermingsmiddelen, pesticiden en kunstmest.


Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10761
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

E900 . Wat sommige gebruiken als anti schuim .
Is ook het glansmiddel wat wordt gebruikt om de vruchten in de schappen een mooie glans te geven .
Citroenen en ook manderijn en en sinaasappel worden in water met die troep erin Gespoeld .
Puur siliconen .


Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Na het schillen/pellen van een zo'n vrucht kan je ook maar beter je handen eerst wassen. En het zit ook in alle frituurvetten ?


Beantwoorden
Vlisbier
Berichten: 135
(@vlisbier)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

De eerste limoncello zit in de weckpot.


Beantwoorden
Vlisbier
Berichten: 135
(@vlisbier)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Na ruim 2 weken is dit het eindresultaat.

Nu nog paar uur in de vriezer en dan proeven.


Beantwoorden
Berichten: 127
(@figaro)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

zou dit misschien ook goed zijn
https://www.pit-pit.com/citroenschillen-bio.html

 


Beantwoorden
Vlisbier
Berichten: 135
(@vlisbier)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

zou dit misschien ook goed zijn
https://www.pit-pit.com/citroenschillen-bio.html

 

Hier staat al een topic over.

Even zoeken op Citroen schil.


Beantwoorden
Berichten: 111
(@p)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Uit ervaring weet ik dat hier alleen nog maar verse schillen gebruikt worden. Gedroogde was geen succes. Maar kijk inderdaad even op gedroogde schillen topic.


Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2882
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

zou dit misschien ook goed zijn
https://www.pit-pit.com/citroenschillen-bio.html

 

Exact deze heb ik gebruikt. Niet ok.


Beantwoorden
Berichten: 127
(@figaro)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

okee ,bedankt

 


Beantwoorden
Pagina 16 / 17
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?