Meldingen
Alles wissen

Bramen..

Pagina 2 / 2

munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Hier zijn de meeste bramen er alweer af en behoorlijk groot.

Ik maak er altijd jam van.

 


Beantwoorden
Berichten: 10
(@handigehenkie)
Active Member
Deelgenomen: 10 maanden geleden

Goedenavond,

sinds het weer bramen seizoen is trof ik dit topicje aan. Ik ben benieuwd, zou ik met behulp van +-90% alcohol een lekker bramenlikeurtje kunnen maken? Eerst oplossen in 90% en dan verdunnen of juist andersom? 
heeft iemand dan ook enig idee van een verhouding bramen/alcohol die ik aan zou kunnen houden voor een mooi resultaat? 

ik ben benieuwd:)

 

 


Beantwoorden
McCorner
Berichten: 522
(@mccorner)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik ben zelf het eea aan bramen aan het verzamelen in de vriezer. Als ik voldoende heb ga ik aan de gang aan de hand van het topic over diepvries frambozen. Ik kies voor net onder de alcohol zetten (+- 46%) en na een aantal dagen 1x stoken in de alambiek.


Beantwoorden
Berichten: 10
(@handigehenkie)
Active Member
Deelgenomen: 10 maanden geleden

Dat klinkt ook lekker! 

Heeft iemand ook een idee voor een receptje waarin dit nog toe te passen is zonder dat ik het hoef te stoken? 
Ik ben benieuwd of dit überhaupt mogelijk is. 


Beantwoorden
1 Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10761

@handigehenkie bramen prureren , door een zeef halen ( pitjes maken bitter ) ,  klein beetje citroensap erbij dan even kook erover . Na afkoelen alcohol van 50% erbij 3 weken laten staan dan door kaasdoek zeef en aanvullen met suikersiroop.


Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?