@concha
hoi mijn nocino is als volgt gemaakt concha :
ik ben begonnen met 1 liter alcohol van 67% (eigengestookt)
daarbij 25 onrijpe walnoten in de schil op 24 juni geplukt (moet volgens de italianen) of het veel verschil maakt een paar dagen eerder of later weet ik niet.
deze in parten snijden, met handschoentjes omdat deze noten erg afgeven en je het moeilijk van je handen afkrijgt.
1 steranijs
3 kruidnagels
1 vanillepeul in de lengte doorgesneden, uitgeschraapt en het geheel erin getiefd
1 pijpje kaneel
1 theelepel koffie of 5 bonen
1 theelepel gedroogde biologische citroenschil
het geheel in een wekpot doen of grotere fles en regelmatig schudden
na 40 dagen 600 ml water toevoegen en 150 gram suiker (naar smaak maar dat bepaal je zelf) je kunt naderhand altijd nog aanzoeten , maar een teveel weghalen gaat zomaar niet.
na 2 maanden schudden en laten staan op een donkere koele plaats kun je de hele handel gaan zeven met een fijnmazige zeef en daarna nog eens filteren door een kaasdoek of keukenrol in diezelfde zeef
als alle trub eruit is kun je gaan proeven en evt nog suiker toevoegen tot jij hem lekker vind en bottelen in een leuk flesje evt (flessenland.nl )
de kruiden bestel ik altijd bij : pitt&pitt
https://nl.pit-pit.com/?campaignid=19711600696&adgroupid=149805079161&keyword=pit%20%26%20pit&placement=&pageposition=&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=nlnl_search_branded&gclid=EAIaIQobChMI-4PhstrMgQMVpxoGAB08sAYDEAAYASAAEgJjHPD_BwE
suc6 ermee
en we horen het wel