Frambozen gin niet helder
Hoi allemaal,
Ik maak graag frambozen aardbeien gin. Eerst de gin en dan met het fruit een paar dagen trekken. Filteren en in de fles.
Maar na een paar maanden vormt zich iets in de fles. Na schudden, zie foto. Weet iemand wat dit is en of het schadelijk is?
@rumdidum Gebeurd dit wat specifieker wanneer de flessen kouder staan? Denk dat het eiwitten zijn, niet schadelijk.
Wil je het weg? Voeg vislijm toe en goed roeren, na een paar dagen filteren door twee lagen keukenrol.
Elk brood is het tragische verhaal van graan dat geen Whisky mocht worden.
@alchemist de flessen staan in de woonkamer. Daar is het tussen de 17 en 21 graden denk ik. Het lijkt een wat slijmerig vlokkerig bezinksel.
@rumdidum Ik heb hier ook een gekochte fles Whisky waar dat bij is gebeurd, is alleen t visuele en niet de smaak. Vislijm blijft staan als oplossing.
Elk brood is het tragische verhaal van graan dat geen Whisky mocht worden.
@rumdidum hier het zelfde gehad met framboos en bananen likeur, heb het door een koffiefilter gedaan en nu niks meer van die (wolk) gezien of terug gekomen
@rinus55 wat betreft filteren... hoe doen jullie dat? Ik gebruik koffiefilters of keukenpapier maar na een halve fles stroomt het niet meer door. Niet te doen met grote hoeveelheden. En dan heb ik het al door een kaasdoek gehaald...
@rumdidum ik begin met een vergiet met keukenpapier daar gaan 2liters in en laat ik rustig gaan een uurtje, daarna gebruik ik een koffie filter van glas, zie ik gelijk of het goed gaat met een papieren koffiefilter er in en doe ik 600 ml per keer, kost wat tijd maar ondertussen kan je andere dingen doen:)
Laatste bericht: Startersvragen bij ketelkeuze Ons nieuwste lid: sophiebach Recente berichten Ongelezen berichten Tags
Forum iconen: Forum bevat geen ongelezen berichten Forum bevat ongelezen berichten
Onderwerp pictogrammen: Niet beantwoord Beantwoord Actief Populair Sticky Afgekeurd Opgelost Privé Gesloten

