Gin uit vloeibaar mout extract?
Hoi,
Ik heb nu een aantal keer turbo gist en suiker gebruikt voor gin. Wil prima maar zelfs na 3 keer distilleren en filteren blijf je het proeven. Is vloeibaar mout extract een optie en zo ja, hoeveel en welke gist zouden jullie aanbevelen?
hoi rumdidum, als je na 3x proberen met turbogist nog steeds smaken in je drank hebt die je er niet in wil , dan zou ik daar al mee gestopt zijn, ik heb het ook 1x geprobeert en er blijft idd een rare smaak in je distellaat zitten , ik ben daarmee gestopt .
beetje afhankelijk van wat je wil gaan maken zou ik eens kijken voor een vodkagist of een mangrove jack, je moet eens googelen en wellicht zijn er hier mensen die het je beter kunnen vertellen
suc6
ruud
uit een goede kraan stroomt geen water...
@rumdidum 1 kg moutextract komt overeen meer 0,8 kilo mout .Eerste kwaliteit mout is theoretisch 800 - 830 gr suikers in praktijk gaat men uit van 70 - 75 % ( brouwzaal rendement) van de 800 gr suikers dus 560 a 600 gr . Dus zou 474 mil alcohol zijn.
Mout extract is prima om mee te werken.
Er is hier al heel veel geschreven over de bijsmaak door gebruik van Turbo gisten.
T is zeker te adviseren iets anders / beters te gebruiken daarom.
Een zeer algemeen te gebruiken gist is b.v. de fermentis c70 , redstar dady , bakkersgist .
@robbert dank voor je reactie.
Hoeveel bakkersgist zou je dan gebruiken op 1 kilo moutextract?
Ik zie overigens wel dat het ongeveer 10 euro per kilo kost, dat is best wel prijzig vergeleken met gewoon kristalsuiker...
@rumdidum je maakt een beslag van het moutextract met een sg van rond 1070 .
Dan doe je per liter 3-4 gr droge bakkersgist erbij.
Ja het is duurder dan suiker maar je krijgt een alcohol met veel betere smaak / karakter. En dus ook een lekkerdere drank .
@rumdidum over Turbo gist hoeven we het denk ik niet meer te hebben. Van de 10.000 berichten hier op her forum gaat meer dan de helft over turbo gist. Maar je hoef ze niet allemaal te lezen hoor want de conclusie is meestal het zelfde 😆
Als je niet wil mouten is vloeibaar/poeder mout een idee maar wel een stuk duurder.
Mangrove Jack M44, Fermentis C70 of bakkersgist zijn prima voor een neutrale gin alcohol.
@rumo Nou precies, het mouten en maischen is wel een klusje. Daarom wilde ik dit eens proberen. En inderdaad, genoeg te lezen over turbogist hier.
Ik zal eens kijken naar deze gistsoorten
Laatste bericht: Startersvragen bij ketelkeuze Ons nieuwste lid: sophiebach Recente berichten Ongelezen berichten Tags
Forum iconen: Forum bevat geen ongelezen berichten Forum bevat ongelezen berichten
Onderwerp pictogrammen: Niet beantwoord Beantwoord Actief Populair Sticky Afgekeurd Opgelost Privé Gesloten