Hallo, eerste poging om te stoken met appelpulp.
Heb appels ontdaan van klokhuis en fijn gemixt.
Ongeveer 15kg pulp. Met 700gr suiker en 1 zakje gist. Safcider 1ab.
Dit alles in ton met waterslot (speidel) Nu 1 week.
Er is geen.beweging te zien.
Deksel waterslot drijft in het water ( gevuld tot aangegeven lijn)
Durf het wel niet opendoen om te kijken.
Ik zie geen borrels.
Is er iets mis?
Thx
Hi
Je ton sluit wellicht niet hermetisch.
Appels gaat normaal gezien tamelijk makkelijk, zoals Robert al aan haalde PH controleren, en te weinig gist.
Ik gebruik op 25l 40gr gist, hotrod fruit complex, of Hotrod wine complex, nog niet 1 keer problemen gehad met de vergisting.
Succes
Als je gekneusde appels gebruikt dan moet je per 10 kg fruit 3 liter kokend water toevoegen.Daarna wel wachten met toevoegen van gist en gistvoedingszout tot de temperatuur van het geheel lager is dan 30 graden( aldus "het volkomen stookboek" van Prof. J.W.Brouwer)
Ik heb goede ervaring met eerst het sap persen mbv sapcentrifuge en daarna fermentatie van het sap samen met de pulp. Na fermentatie alles persen met fruitpers en dan stoken.