Meldingen
Alles wissen

Limoncello


Berichten: 1
Topic starter
(@dionk19)
New Member
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Beste! 

ik heb al een aantal keer Limoncello gemaakt en maak dit met navimer en dit vervolgens verdunnen met suikerwater tot gewenst! Nu lees ik steeds meer over Limoncello dat gerijpt is op eikenhouten vaten of bourbon vaten. Ik wil dit graag een keer proberen maar weet niet wat handiger is. 

1. De pure alcohol (navimer) in het vat laten rijpen en vervolgens de citroenschillen erbij en wegzetten en dan suikerwater 

2. Navimer met de citroenschillen laten trekken dan in het vat en dan het suiker water 

3. Limoncello in zijn geheel maken en vervolgens in het vat leggen. 

iemand die hier zijn mening over wilt geven? 


Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
6 reacties
2 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10761

@dionk19 wanneer je een drank of iets dergelijks zoals limoncello op vat of hout wil rijpen is het beter om de drank of limoncello eerst volledig te maken en zo op het hout zetten.


Beantwoorden
(@jaap-van-ganswijk)
Deelgenomen: 5 maanden geleden

Eminent Member
Berichten: 36

@dionk19 Waarom het op vat leggen, je wilt toch de citroen-smaak en niet een eikenhout-smaak? Overigens is me opgevallen dat niet alle citroenen even lekker zijn. Voor de limoncello in bijvoorbeeld de Lidl worden volgens mij erg lekkere citroenen gebruikt. Zelfde geldt trouwens voor bier: Ze gebruiken zelden echt aromatische hop, want die zal wel duurder zijn.


Beantwoorden
WJM
Berichten: 12
 WJM
(@wjm)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Pas limoncello gemaakt (volgens het simpelste recept dat er bestaat ongeveer),

  • Ik bewaar heads and tails van elke distillatie (appel/whisky,pruim etc)
  • Deze heb ik uitgestookt en het hart van deze distillatie was ruim 6 liter @78%ABV,  
  • daarin (enkel het gele deel van de) citroenschillen gedaan van 8 citroenen,
  • 3 weken laten staan,
  • 1 kg suiker opgelost in 2,1 liter dubbel gedestilleerd water
  • nadat dit is afgekoeld het suikerwater toegevoegd aan de alcohol met schillen
  • nog één week laten staan
  • alles gezeefd, gebotteld en gekoeld opgeslagen

Het bevalt best goed, voor iets dat gemaakt is van restanten 🙂

 

1749897351-IMG_20250612_193256.jpg

Beantwoorden
1 Beantwoorden
@ndré
(@ndre)
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1258

@wjm 

wat was de hoeveelheid alcohol waarmee je bent begonnen om de schillen in te doen?

groet @ndré🥃😎


Beantwoorden
WJM
Berichten: 12
 WJM
(@wjm)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

oh, wacht effe, ik zie nu dat dit hier niet helemaal on topic is.... oops


Beantwoorden
1 Beantwoorden
(@jaap-van-ganswijk)
Deelgenomen: 5 maanden geleden

Eminent Member
Berichten: 36

@wjm Ik vond het wel grappig and dat moet toch kunnen af en toe?


Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?