Goedenavond allen, ik heb dit jaar geprobeerd Nocino te maken met pure alcohol.
Nu heb ik vorige week de drank gefilterd en in flessen gedaan en voel mij op dat deze nogal een ‘medicinale’ reuk en smaak heeft.
Heeft iemand een idee hoe dat kan en wat ik kan doen? Ik denk zelf dat ik de fles zowieso een minimaal 1 jaar dichtlaat.
Ik ben ook eens gaan ruiken aan de fles nocino en ik vind dat die na 6 maanden anders ruikt dan na het maken, gewoon geduld hebben denk ik.
Ik heb hem ook geroken en ruikt goed, wat ik ook heb gedaan is na 2 maanden meerdere keren gezeefd en na laten staan nogmaals gezeefd, laten staan en dan weer zeven totdat de zwarte drap op de bodem niet meer aanwezig is. Eind concentratie is 32% 7.5 liter.
Dank jullie wel voor het meedenken.
Ik heb hem ook al 3x gezeefd.
Ik zal nog eens een paar maanden wachten en nog eens zeven.
Hoi! Die medicinale smaak is heel normaal bij jonge Nocino, zeker als je pure alcohol gebruikt. Door de drank minstens een jaar te laten rijpen, wordt de smaak veel ronder en zachter. Sommige mensen voegen ook wat meer suiker of specerijen toe na het filteren om de smaak aan te passen. Geduld is nu je beste vriend – na een jaar proeven zal het waarschijnlijk veel beter smaken!