Meldingen
Alles wissen

Pruimendestillaat in een eiken vaatje lageren


Berichten: 12
Topic starter
(@dutchie)
Eminent Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Hallo Allemaal,

Ik heb net mijn eerste eiken vaatje binnengekregen en vroeg met het volgende af:

Moet ik mijn pruimendestillaat eerst op drinksterkte brengen voor het in het vat te doen? Of doe ik dat beter met het pure destillaat en verdun ik het later?

Β 

Alvast bedankt!

Dutchie

Β 

Β 


Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
1 reactie
1 Beantwoorden
(@jaap-van-ganswijk)
Deelgenomen: 5 maanden geleden

Eminent Member
Berichten: 36

@dutchie Tsja, lastig probleem en ik ben geen expert, maar slechts een ingenieur πŸ˜‰ Je heb waarschijnlijk maar een relatief klein vat. Ik zou het dus onverdund er in stoppen, want dan kun je meer drank met eikenhout-smaak verrijken. Ik weet niet of een hoger percentage alcohol, meer smaakstoffen oplost, maar dat lijkt me wel, want alcohol is best een aggressief goedje! Als je twee vaatjes zou hebben zou je een vergelijkingsproef kunnen opzetten. Overigens werden in Schotland vooral oude sherry- en port-vaten gebruikt vanwege de smaak van die (versterkte) wijnen. Sinds ik dat wist ben ik sherry gaan drinken ipv whisky en zo.


Beantwoorden
Deel:

Β©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?