Voor het klaarzetten van een mash van rijpe vijgen meet het SG 1060. Het sap is nogal visceus dus twijfel ik of dit wel overeenstemt met het juiste suikergehalte. Zou ik alsnog suiker toevoegen aan de mash?
Je zou iets kunnen toevoegen aan suiker maar ga niet hoger dan 1080 .
Te hoog maakt ook dat de gist het anders vrij zwaar krijgt .
Let ook op Ph !
Kan ik video uploaden? Of hoe posten? Vergisting loopt als een raket, nog nooit meegemaakt; ik zie bellen opstijgen overal rondom de rand van het vat, dit is een continue gasstroom dat door het slot stuwt.
Ik denk dat makkelijkste is het via Youtube te uploaden als je een gmail account hebt. Dan kun je ook de video op privé zetten zodat alleen mensen met een directe link het kunnen zien.
ah ok, wist ik niet, hartelijk dank voor jouw tips! Zodra online zet ik de link in dit topic.
Werkt dit?


Krijg deze melding. Weet even niet waar dit aan ligt.
Krijg deze melding. Weet even niet waar dit aan ligt.
Ik had hem op "privé" gezet; heb dan zonet proberen opnieuw publiceren, openbaar dit maal, maar ik krijg melding dat deze video reeds was geüpload door mij. wat nu?
Hij had blijkbaar op verborgen moeten staan en niet privé, excuses. Via de gsm kun je naar bibliotheek (eventueel mijn video's) gaan en deze verwijderen dan.

Of aanpassen. Kies bewerken in hetzelfde menu.

Voordeel nu dit weer dat het lekker door gist .
Als vijgen langzaam gaat of lang duurt wil er gauw schimmels in komen .
( dit kun je voorkomen door Ph naar 3,5 - 3 te brengen )
Oude link iets naar boven werkt nu, twaalf keertjes bekeken al zie ik.