Sinds gister in het bezit van een waterontharder. Hij heeft een bypass waardoor eventueel ook weer gewoon hard water te tappen is (na ongeveer 30 seconden). Op het forum heb ik, na zoeken op waterontharder, wel gelezen over het aanlengen van het eindproduct met onthard water. Maar mijn vraag is eigenlijk of er aan het begin van het proces, bij de recepten voor mash/wash, iets is om rekening mee te houden ivm onthard water. Het meeste dat ik maak is ouzo op basis van Pekmez, rum van suikerriet melasse en graan alcohol voor jenever/whisky/whiskey.
McCorner, welke ontharder is het geworden? Wij zijn ook aan het oriënteren.
De Unique Smart Duo 8, is voldoende voor ons huishouden, paste goed in de meterkast en mijn zwager was zeer tevreden over het bedrijf (hij heeft een iets grotere). Mijn ervaring tot nu is ook prima, apparaat was met een uurtje aangesloten en in bedrijf.
Ik had hem bij mijn vorige huis van Amysoft. Erg tevreden over. In mijn nieuwe huis heb ik hem niet, maar ik weet ook niet hoelang ik daar blijf wonen dus ga er nu even niet in investeren. Ik heb nog een half palletje zouttabletten staan. Zakken van 25 Kilo. Mocht je interesse hebben, alleen afhalen. Ik stuur ze vanwege de kosten niet op. Tientje per zak 😉