Onlangs een aardige hoeveelheid rum gestookt, in mijn eiken houtenvat gegoten maar de smaak viel enorm tegen, zal vast ergens wat fout gedaan hebben (teveel melasse, te lang laten fermenteren, te heet gestookt enz).
Normaliter was de smaak goed ik denk ondertussen wel minstens 50 liter gestookt te hebben, en nee niet zelf opgedronken ik geef aardig wat Rum weg.
Dus wat nu, de melasse smaak vond ik te overheersends, dus een experiment waardig, ik had wat zoethout gekocht en wat laurier bonen, een boon met aardig wat zoethout laten maceren per liter voor ruim een week, en mijn god wat lekker ik weet niet of ik deze ook nu wil delen 😉
hopelijk hebben jullie hier iets aan als je denk dat je product niet lekker meer is soms wat toevoegingen geeft de juiste smaak combinatie, en is het spontaan een van de lekkerste drankjes die je gemaakt heb, (hoewel mijn Whisky's zijn ook wel erg lekker 😀 ).