Meldingen
Alles wissen

Rum van melasse stoken

Pagina 86 / 86

RummyDummy
Berichten: 82
(@rummy)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Tuurlijk! Maar al te vaak heb je op het internet goed bedoelde filmpjes staan die niet volledig zijn soms bewust om niet alles bloot te geven soms ook onbewust...


Beantwoorden
1 Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10761

@rummy inderdaad met veel filmpje van dergelijke caliber met muck e.d. blijft alles hangen op het moonshiners Niveau. Kneierij met onbekend resultaat maar ook spelen met gezondheid.  Diverse schimmels kunnen bij inhaleren long problemen veroorzaken en andere gezondheidsproblemen.

Het is ook uit de tijd en het hoeft niet meer .

Men weet inmiddels dat de estervorming komt uit stoffen als:azijnzuur , propaancarbonzuur / boterzuur / verzadigde vetzuren , ethyl acetaat en zwavelzuur .diverse mineralen , propionzuur,benzyl butanoaat ,ethylbutanoaat ,isoamyl butanoate ,Diethyl ,melkzuur ,en melkzuur bacteriën, DMT , cellulose Deze worden ook ondersteund door de Co enzymen o.a. ATP , NAD+ ( vit B3 ),FAD ( B2 ) ,NADH ,ascorbinezuur, Tetrahydrofolzuur .

Deze kun je toevoegen maar ook een groot aantal producten bij het maken van een Rum beslag zullen zelf deze door juiste gist en toevoegen van katalysatoren vanzelf ontwikkelen.

Dus met gebruik van de juiste info inplaats van achterhaalde moonshiners kneierij met onvoorspelbare muckpit' kun je zelf  een zware rum maken. 

(dunder pit is inmiddels in bij wet verboden in Rum producerende Landen i.v.m.  gevaarlijke bacteriële infecties die naar men zegt bij aanraking o.a. gangreen / koudvuur , yarsinia , dysenterie en cholera besmetting zouden kunnen veroorzaken en longziekten. Je zal bij bezoek aan destilleerderijen ook nergens muck en dunderpits meer tegenkomen! 

Alleen door  onwetendheid blijven moonshiners  erin volharden .

 

 


Beantwoorden
Berichten: 4
(@lammert)
New Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Hierbij heb ik een vraag. Ik heb 1 emmer met deksel en waterslot staan 20 liter. Deze heb ik gevulde met rietsuiker melasse en rum gist. Deze heb ik nu ruim 1 jaar staan er komt geen lucht in en er uit. De waterslot is nog gevuld en blijft op de zelfde niveau staan. Hoelang kan zo een emmer blijven staan en kan ik het nu nog gebruiken als alles er goed uit ziet. Dat er geen schimmel in zit en dat de reuk goed is. Durf te vragen. 


Beantwoorden
6 Reacties
Murmillo
Admin
(@murmillo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2882

@lammert Beste, ik zou het tussen de struiken of in het  riool gooien. Er zijn hier hele mooie draadjes over rum, lees ze vooral door.


Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10761

@lammert daar zit zoveel zwavelwaterstof in  .  Gewoon aan toilet voeren  . Werk altijd met verse spul  

Een jaar is zowiezo 10 maanden te lang !


Beantwoorden
(@odevie)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 398

@robbert ik heb een emmer melasse met rietsuiker, volgens het basisrecept van Jan, opgezet en op vijf dagen is het SG van 1090 naar net geen 1020 gezakt. Is dit nu reeds uitgegist of laat ik het nog wat staan vooraleer te stoken?


Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10761

@odevie ik weet niet wat voor gist erin zit  en ik weet niet hoe zuiver de melasse die je hebt is .  Maar in principe zou het met zuivere melasse tot rond 1005 kunnen zakken . 

Kijk het nog een paar dagen aan .  Controleer met co2 tester of er nog verhoogde co2 is in gistton.  Zo niet stoken.  Zo ja wacht paar dagen. 

 


Beantwoorden
(@odevie)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 398

@robbert melasse van stookwinkel en de still spirits rum gist


Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10761

@odevie betreft de kwaliteit melasse van stookwinkel kan ik echt oordelen.  Geen ervaring echt mee.  Ik weet ook niet wat de brix waarde van de partij was  en zuiverheid.

De commerciële Still spirit gist is niet slecht . ( maar niet echt mijn eerste keus)

Heb je de melasse vooraf nog gezuiverd of alleen verdund tot vergist bare vloeistof ?

Wanneer ik met melasse werkte gebruikte ik eigen gisten en soms ook wilde gisten.  Een sg van net rond 1005 was vrij normaal.meestal was gisting tijd 15 tot 18 dagen .  

 

In principe kan een batch melasse explosief snel vergisten . Het kan vrij veel " voedingsstoffen bevatten. 

Controleer of je belletjes ziet aan oppervlakte of via co2 test . Komt er co2 vrij laat het nig even staan.  Zakt sg de komende 5 dagen niet dan afstoken . 

 

 


Beantwoorden
Pagina 86 / 86
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?