-
Lemmy antwoordde op het onderwerp "Bourbon met maïsvlokken" – 2 weken, 6 dagen geleden
@rumo Ik ben met 28l water begonnen. 4l spoelwater. Heb niet ingekookt. Mijn maischschema: 45°C -> 40 minuten 52/55°C -> 30 minuten 65/67°C -> 70 minuten 72°C -> 20 minuten. Een dergelijk hoog sg… Meer lezen»
-
Patski31 antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 3 weken, 2 dagen geleden
@rumo dankjewel voor je inspiratie!! Het klinkt allemaal geweldig en ik hoop dat ik dat allemaal kan bereiken. Wordt een leerproces.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 3 weken, 2 dagen geleden
@rumo soms zijn er producten die naast elkaar niet spectaculair zijn door een contrast er aan toe te voegen als bijv de sumac krijg je dat smaken juist beter uitkomen.
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 3 weken, 3 dagen geleden
@Rumo en Patrick Ik wil deze post niet ontsporen ….maar : Die lemon/lime staat op mijn lijstje. Alhoewel ik een beetje huiverachtig ben van sumac (rhus boom) wegens zaa’ter dat ik niet echt lekker vind. En dat in combo met… Meer lezen»
-
Patski31 antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 3 weken, 6 dagen geleden
@rumo dankjewel, het wordt een verkenning van wat de mogelijkheden zijn en wat ik wil of kan. Kan niet wachten 😁
-
HansvV antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 1 maand, 1 week geleden
@rumo Nou, nog wat blablabla dan maar. En kletsklets natuurlijk ook. Maar eigenlijk ging het daar niet om.
-
stevenw antwoordde op het onderwerp "Still Spirits – Turbo 500, pruimen koeken aan" – 1 maand, 3 weken geleden
@rumo aha goeie tip, bedankt ga indd soort dubbelebodem fabriceren denk ik !
-
tom182 antwoordde op het onderwerp "Eerste keer whisky" – 2 maanden, 1 week geleden
@rumo Ja dat is leuk. Gist was ineens keihard aan de slag, maar is vandaag alweer een heel eind gezakt en minder actief.Dit is het schema wat we hebben aangehouden. Na de 72 graden stap heb ik even met jodiumtinctuur… Meer lezen»
-
Brewery61 antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen….." – 2 maanden, 2 weken geleden
@rumo Dank je wel!
-
Brewery61 antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen….." – 2 maanden, 2 weken geleden
@rumo Het is voor mij nieuw om met een thumper te gaan werken.Ik heb op Youtube al vele filmpjes bekeken wat de mogelijkheden zijn.Allereerst wil ik gaan experimenteren met een vruchten/kruidenmengsel in de thumper.Dat wil ik aanlengen met 50%-ige ethanol,… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 3 maanden geleden
@rumo minder smaak juist, bedoeling is compleet neutraal, iets hoger percentage van gemiddelt 80 naar bijna 87% en bijna reukloos, opzich verbazend want was een stook van niet lekkere drank en mislukte drankjes. Lijkt schuim maar zijn bubbels en druppels… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 3 maanden geleden
@rumo heb er een deeltje opgezet waar een rol kopergaas is gaat, gaf direct een verbetering.
20250809_120657.jpg -
ChristianB antwoordde op het onderwerp "Christian stelt zich voor" – 3 maanden, 3 weken geleden
@rumo dankjewel (iedereen hierboven natuurlijk, voor het welkom heten). de basis zit er bij mij goed in; zo nu en dan destilleer ik ook olieën uit planten om te gebruiken tijdens het eten. Alleen alcohol stoken heb ik nog… Meer lezen»
-
62vette antwoordde op het onderwerp "Wie heeft ervaring met: Fermentasaurus of FermZilla?" – 4 maanden geleden
@rumo Als ik zo de ingredienten opzoek lees ik:Petrolatum (meerdere koolwaterstoffen)ParaffineLanolineWeet niet of ik dat wl in mijn wash zou willen hebben voor distillatie. Maar misschien ben ik te voorzichtig. 🙂
-
maboc antwoordde op het onderwerp "maboc" – 4 maanden, 1 week geleden
@rumo Tnx mate. Yes we gaan ’t zien. In de tussen liggende jaren weer veel over mijzelf geleerd 🙂 … dus ik beloof mezelf nog maar niet te veel. Alleen al het lezen over de (bio)chemische processen in mouten/maischen/gisten maakt… Meer lezen»
-
Camiel antwoordde op het onderwerp "Welke gist voor whisky?" – 4 maanden, 3 weken geleden
@rumo Ik weet dat er meer bij komt kijken (maar veel meer dan dat weet ik ook niet 😉 ). Als whiskyclubje proeven we vooral zonder veel aandacht te hebben voor het proces en hoe de smaakontwikkeling tot stand komt…. Meer lezen»
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Hallo luitjes" – 5 maanden geleden
@rumo daar kan ik wat mee
bedankt 👍 -
@ndré antwoordde op het onderwerp "Hallo luitjes" – 5 maanden geleden
@rumo ik wil deze op de koperen helm maken.
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Hallo luitjes" – 5 maanden geleden
@rumo en heb je een 1,5 of 2 inch Tri-clamp?
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Hallo luitjes" – 5 maanden geleden
@rumo bedankt 👍
- Meer laden