12 recepten getest

Geupdate 5 dagen geleden in Spirits
7 op 22 mei 2020

 
 .

Een half jaar na dato heb ik gisteren 12 experimentele recepten geproefd en beoordeeld
Ingredienten waren :
moerbei hout
mint
rozemarijn (ruikt lekker maar valt tegen)
gedroogde sinas
limoen
eikenhout
propolis (verwaarloosbaar)
anijs
druif
melasse (niet geweldig)

Bijna alles was goed tot heel goed (imo)
Opvallend was dat vooral anijs, en in mindere mate mint en sinas de drank zachter, minder prikkelend maakten.
Dit seizoen verder met de zoektocht naar de beste combi’s.

 
  • Geliked door
  • Snurrebreut
Antwoord
4 7 dagen geleden

Goed initiatief! Testen en proeven en proberen zijn de beste manieren om kennis op te doen.

Maar ik mis wel een paar gegevens.

Het lijkt er op alsof je voor alle testen eenzelfde neutrale alcohol gebruikt hebt met andere ingrediënten. Is dat ook zo? En hoeveel ingrediënten heb ja dan laten macereren in je neutraal?

En hoe heb je dan je neutraal gemaakt?

Aannemende dat je macereert op rond de 40 %: ik zie dat je flessluitingen gebruikt met rubber ringen. Rubber lost, naar mijn ervaring, langzaam op in sterke alcohol.

Graag je antwoorden, want dan kan ik zelf ook wat proberen.

Forum Lid
7 dagen geleden

Ik volg

Forum Lid
7 dagen geleden

Wil hier ook meer van weten.

Kan je alle gegevens met ons delen.

Forum Lid
7 dagen geleden

Er zijn ook van deze flessen met siliconen ring.

Forum Lid
6 dagen geleden

Even bij de action silicone matjes halen en nieuwe ringen maken. 

Probleem één opgelost.

Volumes/gewichten bij maceratie is een belangrijk gegeven.

“een half jaar na dato” verteld natuurlijk ook al iets over de tijd.

Verder een geweldig idee. 

We volgen met plezier en Argus Panoptes ogen.

Maar vooral zijn we gewoon nieuwsgierig en een tikkeltje jaloers.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 6 dagen geleden

De neutrale alcohol, gemaakt van een wash, was 70-80% afhankelijk van de fase in het stook-proces.
Ik heb de diverse kruiden op goed geluk toegevoegd. Wel weet ik dat je niet teveel moet zetten. Ik zal later wat foto’s maken van de hoeveelheid voor een indicatie.
De flessen hebben open gestaan, in een afgesloten doos.
Voor het proeven heb ik de drank aangelengd met water naar 35 tot 40%.

Dat van die rubber ringen wist ik niet ! Nu heb ik de flessen wel dicht gemaakt, maar ik ga binnenkort wat ringen stansen.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 5 dagen geleden

Ik heb die rode ringen ook wel gezien wat zeker geen rubber was. Ik gebruik zelf ikea flessen en dat waren witte ringen van hetzelfde materiaal. Heb een paar flessen een jaar met 96 procent laten staan en zie geen verschil met de ringen van nieuwe flessen. Die ringen die lijken ook veel harder dan rubber maar sluiten wel goed af.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren