Absinthe Pontarlier 1855 – 1912

Geupdate op 6 juni 2018 in Spirits
3 op 6 juni 2018

Origineel recept pontarlier uit1855

Gestookt op potstil. 95 l Alcohol 85%

2,5 kilo Alsem . ( dit bestond uit Alle delen van de struik . wortel tot blad )

5kilo Anijs zaden gekneusd.

5 Kilo venkel . ( Knol vers met zaden )

12 uren Macereren op 50 graden .

het gehele maceraat in ketel .

Distilleer .

na distilleren de op de helft van gewonnen Absinthe alcohol 40l

1 kilo alsem

1 kilo hysop

500 gr citroenmelisse 

Dit 12 u trekken op 50 gr

dit uitzeven en beide delen samen voegen

Met regenwater op 70% brengen .

rijpen min 1 jaar .

 
  • Geliked door
Antwoord
1 op 6 juni 2018

Dergelijke mega recepten kunnen beter worden teruggebracht naar vereenvoudigde hoeveelheden, of nog makkelijker naar procenten.

Het is wel eeng oede leidraad als je Absint wilt maken maar je moet flink aan het rekenen ?

Forum Lid
op 6 juni 2018

Tja Sorry ? Maar Zo staan meeste recepten in mijn boeken . Ik had voor gemak vertaald vanuit oud
frans distilleerderijen handboek . taal is vaak lastiger dan delen .

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 6 juni 2018

Je zet de kilo’s in grammen  (1kg =1000 gram) en deel daarna alles door 100.

Valt dus best mee.

 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren