Air still, wat doe ik niet goed?

Geupdate 6 dagen geleden in Stookforum
6 op 13 maart 2019

Ik heb een stookwijn gemaakt van mout. Nu is hij helder en bevat 6% alcohol.
Ik heb een air still aangeschaft met een draai temp regeling. Als ik die op 75 graden zet dan komt de temperatuur in de vloeistof rond de 83 graden. Er druppelt heldere vloeistof uit het slangetje met een sterke ziekenhuis geur. Na 1 glaasje te hebben weggekiept blijft de geur, en krijgt de doorlopende vloeistof ook weer een vaag gele kleur.

Wat doe ik niet goed?

 
  • Geliked door
Antwoord
0 op 13 maart 2019

stookwijn gemaakt van moutVan Proby

Hoi Proby, Air-stills zijn ongeschikt voor fijnstook die bij moutwash met lage alc.abv echt nodig is. (Werk op vol vermogen op de machine en dan regelen met een vermogensregelaar).
Mijn advies: Distilleer met deze ketels alleen suikervergisting met (turbo)gist die tenminste 7 dagen of langer heeft gestaan.

 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 14 maart 2019

Helder, bedankt voor de info. Ik snap dat wat ik wil niet te doen is met dit apparaat.

Forum Lid
op 14 maart 2019

een T500 daar kan je alle richtingen mee uit en ze komen hier op het forum soms niet te duur voorbij ! ik heb 3 van die smartstill staan die ik niet meer gebruik sinds ik de T500 heb en stook er bijna dagelijks mee

Forum Lid
op 14 maart 2019

Dagelijkse stook?!? Amai, jij hebt grote dorst 😀

Forum Lid
op 14 maart 2019

ja papabeer ik had 1700l fruit in de tonnen staan en dan nog wat suikermash maar nu nog 400l en 200l drank in de kelder

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 6 dagen geleden

Ik heb een airstill kopie, en heb op ebay een vermogensregelaar gekocht voor een paar dollar. Snoeren en stekkers eraan zetten, dan kun je het apparaat voluit zetten, en met je regelaar het juiste druppelpunt opzoeken. De ventilator heb ik met een computersnoer rechtstreeks op het lichtnet aangesloten. Werkt prima!

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren