Alcohol in het nieuws

Geupdate 59 min geleden in Het Café (praathuis)
3 op 15 augustus 2018
Forum Lid
op 17 augustus 2018

Druiven doen het hier goed ik heb witte en rode in de tuin staan,groeien goed en ik gebruik ze ook als overkapping zit je mooi in de schaduw met een mooi bladeren dak boven je,en kunt vanaf je tuinstoel druiven eten.

Forum Lid
op 30 augustus 2018

Ik heb pech gehad met mijn druiven dit jaar.  Mijn 2 druivelaars zijn onder hun eigen gewicht losgekomen van de muur en liggen dus op de grond ten prooi aan allerlei ongedierte en insecten.

Het is trouwens mijn eigen fout, ik heb de druivelaars in het voorjaar niet gesnoeid waardoor er een overdaad van takken en bladeren was.  Alweer een lesje geleerd.

Forum Lid
op 30 augustus 2018

Ja snoeien doet groeien en bloeien,de witte van mij hangen wel vol maar tijdens de vacantie hebben de vogels er zig tegoed aan gedaan,moeten ook eten ik heb nog blauwe hant ook goed vol,maar die eet ik met de buurt op,krijg straks wel een paar honderd kilo.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 30 augustus 2018

https://www.telegraaf.nl/entertainment/2497424/rockgroep-metallica-komt-met-bijzondere-whiskey

Er kwam de ervaring aan te pas van whiskeykenner en -maker Dave Pickerell met wie de rockgroep samenwerkte aan de drank. Bijzonder: de drank is gerijpt in vaten in ruimten waar Metallicamuziek schalt en is vernoemd naar een nummer van de groep op het album And Justice for All uit 1988: Blackened.

De drank zal in de herfst te koop worden aangeboden. De popgroep lanceerde in 1982 zijn eerste muziek, maar slijt nu ook andere waar, zoals horloges. De keuze voor sterke drank is geen slechte, afgaand op het zakelijke succes dat George Clooney bijvoorbeeld boekte met zijn Tequila.

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 30 augustus 2018

Wie gaan hier op forum stinkend rijk worden? https://www.rtlnieuws.nl/nederland/politiek/staatssecretaris-alcohol-duurder-einde-aan-drankaanbiedingen

 

Helaas nog steeds geen druiven en geen tap. Maar wel appelsap in overvloed. Daar zit gelukkig geen accijns op. 

In ieder geval behoor ik bij de elite,

 • In 2017 dronk 9,2 procent van de 18-plussers overmatig alcohol.
 • Dat betekent meer dan 21 glazen alcohol per week.

Dat doe ik in anderhalve dag. 

Forum Lid
op 30 augustus 2018

Gelukkig hebben ze onze naam niet genoemd Lummel,als bier duurder word,nou wat ik woon 1 km van de Duitse grens dat bier is zelfs lekkerder en nu al goedkoper dan het meeste Ned.bier,ze pakken dan de slijters aan de grens.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 1 september 2018

Ik zou het ook niet leuk vinden als dit doorgaat dat we dan een hele stroom nieuwe stokers krijgen die er een handeltje van willen maken.  Die wil ik echt buiten de deur houden. 

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 1 september 2018

Dat moeten we niet willen met elkaar, helemaal mee eens Jan, groet, @ndré??

Forum Lid
op 1 september 2018

Dan als het blijkt dat iemand er een handeltje van maakt van het forum verwijderen.want ze brengen onze hobby in gevaar.maar ik denk niet dat het zo’n vaart niet loopt.dat gaat niet door te veel tegenstand,maar ik ben er ook niet weg van dat er dadelijk mensen ziek of nog erger worden om dat een of andere prutser iets in elkaar brouwd om er geld mee te verdienen.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 2 september 2018

Pownews interviewt politici in Den Haag over de aankomende accijns verhogingen.

Zuipen gaat zeer doen. <klik>

Forum Lid
op 2 september 2018

Duitsland en Belgie gaat daar van profiteren,ik woon 10 min vd Duitse grens,en haal daar nu al boodschappen en bier,na de btw.verhoging was dat al de moeite waard,tevens wat rookwaar en tanken,de kleine man word kaalgeplukt onder het mom van gezondheid,stelletje hypocrieten in Den Haag,

Forum Lid
op 3 september 2018
Forum Lid
op 3 september 2018

Ja Skoldt. En eindelijk eens een positief verhaal over alcohol op die site.
https://www.jellinek.nl/vraag-antwoord/wat-zijn-de-positieve-gevolgen-van-alcoholgebruik/

 

Forum Lid
op 3 september 2018

Heb ik altijd al gezegd is een bloedverdunner,slaapmiddel,schatkist vuller zorgd voor werkgelegenheid,bij te veel gebruik werk in het ziekenhuis neemt toe,bezopen achter het stuur auto verkopen nemen toe rechtbank advokaten,verdienen sloperijen.gemeente nieuwe lantaarnpalen sleepdiensten verzekeringen ze profiteren op alle fronten?

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 1 oktober 2018
 

DUBAI – Zeker 27 mensen zijn in Iran overleden na het drinken van illegaal gestookte alcohol. Ook liepen meer dan driehonderd mensen vergiftigingsverschijnselen op. Het gaat om een van de ernstigste van dergelijke incidenten in een land waar het nuttigen van alcohol streng verboden is.
Link: https://www.telegraaf.nl/nieuws/2618977/doden-door-vergiftigde-alcohol-in-iran

 

Forum Lid
op 1 oktober 2018

Tja,dan krijg je dat,daar brengt de drank geld op,dus verdunnen ze hem met rotzooi,resultaat doden.en in de Koran staat niet dat je niet mag drinken,er staat dat het beter is om niet te drinken.alcohol komt van het arabisch woor alchol.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 4 oktober 2018

Wat wij nog niet allen samen tijdens ons leven vergisten, gaat hier op enkele uren tijd verloren :

https://www.hln.be/bizar/het-leukste-van-het-web/gisting-schuimwijn-in-gigantische-tank-loopt-mis-30-000-liter-prosecco-verloren~a3ecc323/

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 4 oktober 2018
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
12 op 4 oktober 2018
Admin
op 4 oktober 2018

Hahaha ja mooi he 🙂

Forum Lid
op 4 oktober 2018

Ja, leuk om te zien Jan. 

Forum Lid
op 4 oktober 2018

eindelijk een foto van jou jan 

mooi

Brouwmaat
op 4 oktober 2018

Mooi stuk Jan!

Forum Lid
op 4 oktober 2018

Dat er veel mis kan gaan bewijst dit wel weer,dat is ook de reden dat.als ik kom te overlijden,niemand naar het crematorium komt ivm.exploziegevaar ,staat dan in de krant,drank doden op crematie????

Forum Lid
op 4 oktober 2018

Jan mooi stukje,hehe,nu ben ik het niet geweest,vond de tex en uitleg heel goed,is tevens mooie reclame.????????

Admin
op 4 oktober 2018

Haha ja nu ben ik het een keer 😉

Er zijn zoveel mooie foto’s en filmpjes gemaakt, maar helaas kiest de redactie uit wat er in komt. Het had nog veel mooier kunnen zijn, maar ik ben tevreden hoor 🙂

Forum Lid
op 4 oktober 2018

Tof stuk Jan, en goed hoe je de hal al in gebruik hebt genomen.

Forum Lid
op 4 oktober 2018

Ik vind het mooi,is inderdaad dat je zelf meestal een ander keuze zou hebben gemaakt,maar zo is het ook mooi.?

Forum Lid
op 4 oktober 2018

Mooie tent Jan, daar kun je trots op zijn. Ook een mooi artikel + filmpje. Het laat in ieder geval zien dat het stoken een liefhebberij is en niets met alcohol misbruik te maken heeft, goed verwoord.

Forum Lid
op 4 oktober 2018

Leuk stuk Jan, en ik zie dat je al een mooi begin hebt gemaakt met het vullen van je hal ?. Groet, @ndré??

Forum Lid
op 4 oktober 2018

Het is ook zo,er zijn mensen op het forum die niet zo blij zijn met het naar buiten treden van stokers bv.mij ,maar als je het op de goede manier doet en er nadrukkelijk op wijst dat wij niets verkopen,en een oude ambacht in ere houden is er niets aan de hand,het is een hobby.zo haal je het uit de criminele sfeer.ik heb zelfs in Venlo bij de 1000 mensen gestaan gewone mensen uit onze stad,staat bij dat ik een moonshiner ben mijn hele buurt en slijter weet dat ik stook ,dat weten ze al 15 jr.mijn eerste inval moet nog komen,en ik stook min 1000 kg fruit per jr.kan ook 2000 kg zijn.ik vind het erg mooi dat Jan er nu ook in staat,hij heeft het heel mooi verwoord,??????

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 5 oktober 2018

Dronken vogels???? ???

https://www.usatoday.com/videos/news/nation/2018/10/04/officials-say-drunk-birds-flying-into-minnesota-windows/38049853/

Officials say ‘drunk’ birds are flying into Minnesota windows

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
13 op 5 oktober 2018

RTL belde net naar aanleiding van het bericht in de krant, ze wilden graag vandaag komen filmen. Ik heb het afgeslagen om te voorkomen dat het straks landelijk in de picture staat, het is mooi geweest 😉

Forum Lid
op 5 oktober 2018

Tja,dat komt op het nieuws,ben ik ook niet kapot van,een praatprogramma zou nog kunnen,komt het niet zo direct bij een grote groep,zou wel top reclame zijn.of de ondergang wat ik niet geloof.ik denk dat je er goed aan gedaan hebt.gr.Chris.?

Forum Lid
op 5 oktober 2018

Chris, moralisten moet je buiten houden. Die zure mensjes moeten niet eens weten dat dit bestaat. Laten ze het lekker bij de Appelsap van de Riedel houden. Kortom, kat niet op het spek binden. Maar ja dat is mijn adagium al mijn hele leven. En niet onverdienstelijk. 

Forum Lid
op 5 oktober 2018

Inderdaad Lummel, zie Paul Blokhuis van de C.U van volksgezondheid, die wil nederland rookvrij en het liefst ook drankvrij maken, maak je borstje maar vast nat met die engerd.

Forum Lid
op 5 oktober 2018

groot gelijk jan uw forumleden zullen u ook wel belangrijk zijn en er komen er elke dag bij ik maak ook reclame in belgie voor dit forum en de stookwinkel natuurlijk

gr erik

Forum Lid
op 5 oktober 2018

Column: Moonshine in het nieuws?

Ik maakte vroeger buiten in de tuin bij mijn ouders thuis op mijn 16e al “tuinslang-likeur”.. Tot mn moeder zei, ik heb ome Daan gevraagd of hij een koperen spiraal buis wilde maken die je in een teil water kan leggen om de stoom af te koelen. Dan gooi je die tuinslang lekker weg. Kan je ook een keer iets echt drinkbaars maken.
Het ging mij toen eigenlijk alleen om dat dat zomaar kan. Een emmer met water, kilo of 2 suiker erin roeren, gist erbij, afdekken die emmer en 3 weken wachten.
Dan stoken in de snelkookpan op een elektrische pit en ach weet je,
eigenlijk is er weinig veranderd in hoe we het nu doen. Waarom deze inleiding voor mijn statement:

Ik denk dat je moonshinen in je moet hebben zitten. Zoals met alle bijzondere dingen.
Scenario: Dan kijkt mijn overbuurvrouw Mien naar die TV docu over alcohol stoken, komt op een idee en denkt: owww nou dan gaat mijn vakantie geld daar naartoe. Ze koopt een ketel met toebehoren. Ok en dan?
Krijgen we een overkill aan vragen op het forum: Help, hoe maak ik stookwijn…bubbelt niet.. lek..error?? oww heb mn ketel laten aanbranden.. ik heb zonnepanelen! Kan ik wel stoken als de zon niet schijnt? 
Of we krijgen het sla-olie effect. Tot 2009 kostte slaolie 0,28cent per literfles.
De Telegraaf kopte toen: Dieselrijders vullen hun brandstoftank met slaolie.
(Ja, volgens Pino de Stoker had ik toen mijn eerste sjoemel-diesel).
De overheid reageerde door alle supermarkten op te roepen om de slaolieprijs op te schroeven naar 1,28. Terwijl diesel toen 1,32 kostte. De moeite niet meer! Dus nim ging ook maar weer gewoon diesel tanken aan de pomp.
Dus weet je, de mensen die echt interesse hebben in alcohol stoken komen vanzelf wel bij ons hier op het forum terecht. En zijn doorgaans de wat meer serieuze mensen.
En.. wij hebben ChrisV, onze eigen Sutton Popcorn. Wie doet ons nog wat?
Cheers mensen, geniet van deze prachtige nazomer week met 20+temperaturen.

 

Forum Lid
op 5 oktober 2018

ach als het een leuke?buurvrouw is wil ik ze wel op weg helpen met steken(type fout )ik bedoel natuurlijk stoken?

Forum Lid
op 5 oktober 2018

Eerst stoken en dan poken met ChrisV-workshop. Kan je een leuk centje voor vragen man!

Forum Lid
op 5 oktober 2018

chris ik wil altijd helpen maar dan moet de buurvrouw wel mooi zijn (hallo buurman wat doet u nu) en niet (klerelijders uit mijn huis) en hier is altijd iedereen welkom al je in de buurt bent

 

Forum Lid
op 5 oktober 2018

flodder voor wie het niet begrijpt

 

Forum Lid
op 5 oktober 2018
Forum Lid
op 5 oktober 2018

He ze stookt en rookt sigaren wat is daar mis mee,past wel bij de club,(voor te stoken) de rest is voor de liefhebbers van rubber laarzen???

Forum Lid
op 5 oktober 2018

chris ik rook niet meer al 30 jaar maar vind het een leuk wijk ik kijk die afl. graag aan altijd fav. van geweest

Forum Lid
op 5 oktober 2018

Evds3 dan mag jij ze hebben,doe dan effe een goed woordje voor mij voor de dochter.?

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 23 oktober 2018
Forum Lid
op 23 oktober 2018

Gelukkig dat we zelf stoken.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 24 oktober 2018

WOW, 1000m2?
Dat klinkt gigantisch maar is maar 33m X 33m.

Forum Lid
op 24 oktober 2018

Verdomd, je hebt gelijk! Dat is toch al gauw de overkant van de straat!

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 26 oktober 2018
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 26 oktober 2018

Dus wat kunnen we hier uit concluderen? 

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 26 oktober 2018

Vroeger kochten we voor Fl 10,- , een fles Bootz Rum, nu kunnen ze zich nog geen 12.50€

permitteren, vanwege hun 600€ telefoon en de extra kosten.

Dit kan pas als ze een baantje hebben.

De jeugd heeft zijn zakgeld nodig om zijn telefoon te betalen.

Ze drinken zich nu lazarus, voordat ze uitgaan, op kosten ouders,

omdat het in de kroeg/ disco/ of wat dan ook, niet meer te betalen is.

Forum Lid
op 26 oktober 2018

Goed zo William,en dan is mijn vraag nog hoe kunnen ze dat meten?ach ja door zondagmorgen aan de kerk te gaan staan,en die jeugd te vragen.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 26 oktober 2018

Als (mee)ouder van 7 kinderen tussen 26 en 16, hoor je nog wel eens iets.

 

Forum Lid
op 26 oktober 2018

Tja er word minder speelgoed verkocht,en dan vraagd dat simpel volk zich af waarom,daar halen ze geleerde bij om dat uit te zoeken,als ik de kinderen in de taxi vraag al is het 30 graden buiten wat ze gaan doen?gamen iplv spelen buiten of met de lego.daar hoef je geen geleerde voor te zijn wat de reden is dat er minder speelgoed verkocht word.helaas hebben veel ouders het niet door,maar de hele ontwikkeling,en het creatieve,en de sociale normale omgang verdwijnt bij onze jeugd door tel.en spelletjes.

Forum Lid
op 27 oktober 2018

Is het filmpje van Jan er ook met geluid of komt dat door mij ?

Forum Lid
op 27 oktober 2018

Is met geluid, maar je kunt dat gewoon uitzetten. 😉 😉 😉

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
6 op 29 oktober 2018

Als ik gewoon naar de prijs van het bier kijk tussen nu en 20 jaar geleden, dan is er een verhoging van 400%.  De Euro zou het leven niet duurder maken, zo was de belofte van onze politieke elite, maar zoveel jaar later is de realiteit toch wel even anders.  Het is normaal dat de jeugd gaat pre-drinken, als je de prijzen ziet die ze op fuiven en in café’s vragen is gewoon niet meer normaal ….

Forum Lid
op 29 oktober 2018

Skoldt, het kan nog erger…Dan nog het rookverbod(tabaks wetgeving) in NL voor onder meer de horeca. Zit je daar lekker in een kroeg te detoxen van tabak en betaal je de hoofdprijs met jackpot voor een simpel biertje. ..met te harde muziek die vaak niet jouw voorkeur heeft (geluids en milieu wetgeving)… een onder gekotste wc waar nog net iemand een lijntje coke in zijn neusgaten doet snuiven(drugs wetgeving) een norse, ongediplomeerde portier aan de deur die iedereen na 2uur s’nachts eruit veegt (sluitingstijden wetgeving)…
Eindelijk buiten de onverwacht hoge nood tegen een boompje oplossen en handhaving in je nek krijgen wegens wild plassen (apv)… 130euro boete…
Dan strompel je naar de auto en zie je dat het een lange nacht gaat worden. (wielklem wetgeving).

Forum Lid
op 29 oktober 2018

Dat is de reden dat ik doe wat ik denk wat goed is,zonder iemand te kwetsen,hebben gisteren 10 kg.paddestoelen geplukt in het bos,krijg je boete voor,bramen plukken €500 boete,drank stoken ook zo tabac zonder 70 gifstoffen mag je 10-10 mtr.voor eigen gebruik,anders boete,elke morgen word ik wakker met pijn in mijn kont om dat de staat mij weer genaait heeft.

Forum Lid
op 29 oktober 2018

Soms ben je een crimineel zonder dat je het weet.
https://www.koffietijd.nl/paddenstoelen-plukken-wat-mag-wel-en-wat-niet

Kort: Het in NL plukken van wilde paddenstoelen in de gebieden van Staatsbosbeheer is toegestaan, maar er zitten wel een paar eisen aan vast. Zo mag je alleen plukken als de paddenstoelen voor eigen consumptie worden gebruikt. Volgens professioneel wildplukker Edwin Flors mag er maximaal 100 gram geplukt worden per persoon. Let op: het plukken van paddenstoelen is op eigen risico! Giftig of niet? Het wordt altijd aangeraden om minimaal twee veldgidsen of boekjes over paddenstoelen bij je te hebben, zodat je precies kunt zien welke paddenstoelen je gevonden hebt. Zo kun je ook controleren of je niet per ongeluk een paar giftige paddenstoelen hebt geplukt. Daarnaast mag je nooit een soort kiezen die een giftige dubbelganger heeft. Dan heb je namelijk een grote kans dat je toevallig de giftige variant hebt geplukt.

Forum Lid
op 29 oktober 2018

Ik leef nog,Adriana is de expert,dus tegen de tijd dat ik merk dat ze mij moe is,eet ik ze niet meer,ongelukje zit in een klein hoekje??maar als het zo verder gaat dan mag er niets meer.eerst beginnen ze over pinnen mag nu pint iedereen en nu klagen ze daar weer over,komt te weinig zwart geld in omloop denk ik,brengen ze nu naar het buitenland.

Forum Lid
op 29 oktober 2018

Beste ChrisV

Denk je zeker te weten , dat ze je met pado’s wil vergiftigen als ze je beu is?

Groene zeep en een trap schijnt goed te werken. 😉 😉

Forum Lid
op 29 oktober 2018

Heb ik al overleefd ???

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
8 op 30 oktober 2018
Forum Lid
op 30 oktober 2018

Gelukkig is het Heineken,

Forum Lid
op 30 oktober 2018

Hertog Jan en Heineken,drink ik niet.dus niet erg,maaskantje dat was pas erg geweest.

Brouwmaat
op 30 oktober 2018

Gelukkig is het Heineken,

Van @ndré

Denk ook een beetje aan het milieu Andre 🙂

 

Chris, liggen de Maaskantjes niet helemaal onderop?

Forum Lid
op 30 oktober 2018

Ach, bier. Dat is toch voor het grootste deel water, dus dat is niet zo erg.

Forum Lid
op 30 oktober 2018

Hadden al last vd.droogte is dat ook weer opgelost.

Forum Lid
op 30 oktober 2018

Wel jammer van al die granen die zo verloren zijn gegaan.

Hadden we wel Whisky van kunnen maken. Groet, @ndré??

Forum Lid
op 30 oktober 2018

Drank gaat meer kapot, dan je lief is.

Kees22 het meeste is water? Je zal er maar in de buurt wonen, en 3 weken

lang komt er Hinniken uit je put, met een vleugje van de hertog.

Forum Lid
op 30 oktober 2018

Tja het leven kan hard zijn,ik zou het erger vinden als mijn 400 kg druiven daar gelegen hadden.nu stijgen de aandelen van Heineken weer.je kunt het ook een alcohol probleem noemen.ik zou die chaufeur direct ontslaan.cola ok maar bier er is totaal geen respect meer.????????

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 2 november 2018

Dan hier een uitzending van het NL tv programma “Keuringsdienst van waarde”,.
In navolging van de sjoemel diesels hebben we dus ook al heel lang :Sjoemel Rose.

Voor de wijnliefhebbers: Kijk hier hoe u wederom genaaid wordt door de wijnsjoemelaars…
Cheers 😉

 

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 2 november 2018
POP-UP BAR IN DE FAAM

Vanaf 1 november trekken wij officieel in de Faam. Dit is natuurlijk reden voor een feestje! Om het te vieren, draaien wij eenmalig een pop-up bar in de ruimte van het nieuwe proeflokaal! Wil je weten hoe de nieuwe locatie eruit ziet en wil je zien waar wij onze nieuwe proeflokaal en brouwerij gaan bouwen? Kom dan een kijkje nemen! We zijn om 13:00 open en gaan dicht rond 23:00. Er zal eten worden verzorgd door onze vrienden van FAIM / Het lekkerste boerderijwinkeltje van Breda. Van 16:00 tot 17:00 en van 18:00 tot 19:00 verzorgen de Paula V & Just Play livemuziek!

CROWDFUNDING EN RONDLEIDINGEN

In een maand tijd is er al voor €270.000 geïnvesteerd door ruim 200 investeerders. Vanwege het animo organiseren wij weer rondleidingen door de Faam! Op de dag zelf geven wij drie rondleidingen, om 15:00, 17:00 en 19:00. Je kan je hiervoor aanmelden door te mailen naar [email protected]

Let op: vol = vol (we hebben ruimte voor max 40 man per rondleiding).

Investeren kan via www.crowdaboutnow.nl/frontaal

HOE ONS TE VINDEN

Simpel! Je fietst naar de Faam en gaat door het hek aan de rechterkant, daar staat vervolgens Boerschappen/Frontaal op bordjes aangegeven. Je kan ook gratis parkeren voor de deur.

Cheers!

– Team Frontaal

 
Forum Lid
op 6 november 2018

Faam? Dat was toch van de snoepjes?

 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 6 november 2018

Nieuws uit Noord Europa / Finland:

De Finnen zijn het meest gelukkige volk ter wereld. Dat blijkt uit de World Happiness Index van de Verenigde Naties.

Alcohol is er peperduur. Veel Finnen nemen vanuit Helsinki de ‘booze-cruise’ naar Estland om goedkopere alcohol in te slaan. Alcoholgebruik was tien jaar geleden in Finland uitgegroeid tot de belangrijkste doodsoorzaak – nog voor hart- en vaatziekten, ongelukken en kanker.

De Finse overheid wil de bestaande alcoholwetgeving hervormen, opdat supermarkten in de toekomst zwaardere bieren en dranken mogen verkopen. Momenteel mogen die alleen worden verkocht in staatswinkels met beperkte openingstijden. Reguliere biertjes en dorstlessers zoals mixdrankjes met een laag alcoholpercentage zijn wel verkrijgbaar in supermarkten. Ook kortingsacties zoals ‘happy hour’ in de horeca zouden volgens het wetsvoorstel toegelaten worden. De wet is nog niet aangenomen.

Forum Lid
op 6 november 2018

Daar ga ik dus niet wonen,laat mij maar in Roemenie zitten daar heeft elk huishouden op het dorp een ketel.

Forum Lid
op 6 november 2018

Er is anders nog ruimte zat hier.. Gelukkig brouw en stook ik zelf wat. En dan gaat er nog wel eens het een en ander tussen de bloemen, die we importeren..

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 23 november 2018

Black Friday

Forum Lid
op 23 november 2018

Stout, stout, stout, stout, stout, stout, stout, stout, stout ,stout. 

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20181123_03977348

 

Forum Lid
op 24 november 2018

Komt straks ook in Nl voor????zal mijn naam wel vallen.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 25 november 2018

Moonshiners wife in the news!
Ja, jongens, vandaag is de vrouw van ChrisV, Adrinana jarig!
Zou leuk zijn als leden hieronder felicitaties plaatsen.
Chris en Adriana, leuke dag ervan maken en laat ze jullie smaken!!

Cheeerrrssss;-)
P.s. diep in andere topics zit ChrisV zijn 06 verstopt.
Als je een beetje moeite doet kun je hem zelfs even bellen.
Graag gedaan Chris! hahaha

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 25 november 2018

Chris gefeliciteerd met de verjaardag van Adriana.????. Groet, @ndré??

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 25 november 2018

Adriana:     felicitări și o zi frumoasă

Forum Lid
op 25 november 2018

gefeliciteerd adriana

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
11 op 25 november 2018

Gefeliciteerd met je vrouwtje Chris! Wees vandaag maar extra lief voor dr??????

Brouwmaat
op 25 november 2018

Chris, proficiat met Adriana, maak er een leuke dag van!

Forum Lid
op 25 november 2018
Forum Lid
op 25 november 2018

Chris, van harte gefeliciteerd met de verjaardag van Adriana.

Forum Lid
op 25 november 2018

Ik weet nu ook wat coma zuipers zijn.en jongen dank je wel,en Andre hoe kom jij aan die foto van Adriana?

Forum Lid
op 25 november 2018
Forum Lid
op 25 november 2018
Forum Lid
op 25 november 2018
Forum Lid
op 25 november 2018

wij hebben veel fotos van uw vrouw

 

Forum Lid
op 25 november 2018

Hahahahaha

Forum Lid
op 25 november 2018

Kleine update: Adriana krijgt zoveel felicitaties dat Chris aan zijn bestaan twijfelt bijna..
Mijn feest advies was om vooral bier te drinken en de lever iets te ontzien maar zojuist is carnavals vereniging De Deurzuupers uut Venlo binnengelopen en krijg ik nog een laatste noodkreet binnen van Chris: Het leven is hard voor de lever… Chris, Sterkte en have fun namens ons…holy fuk,.. 

Forum Lid
op 25 november 2018

Dank jullie allen ook namens Adriana ,ben net uit mijn coma ontwaakt tja en die foto’s moet ik Adriana eens vragen hoe die bij jullie terecht zijn gekomen?????

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
10 op 4 december 2018

Straks bij NPO op nederland1 bij 1 Vandaag:
Monniken brouwen bier met een missie en hebben daarbij een wereldprimeur!: Biologisch bier.
Munkerik, je bent je tijd ver vooruit.
Is nu live, zodra url beschikbaar komt plaats ik hem hier…

Brouwmaat
op 4 december 2018

Volgens mij was er eerst biologisch bier en kwamen vele decennia later pas de glyfosaat-rijke bieren 😉

Maar we zitten klaar voor de buis bedankt voor de tip!

Forum Lid
op 4 december 2018

Jammer weinig over bier,alleen en dat was belangrijk! kinderen kregen vroeger bier in plaats van water ivm kwalitijd.niet nix 18 nu is het water nog slechter  door medicijnen en drugs wat er niet uitgefilterd kan worden,dus? Zelf drink ik ook nooit water,waarom zou je water drinken als er bier is?

Forum Lid
op 4 december 2018

wil wel een geel hesje kopen,komen volgens mij in de mode.🤔

Forum Lid
op 4 december 2018

bedankt voor de tip!Van Munckerik

Graag gedaan 😉
Voor geïnteresseerden die het niet live gezien hebben:
klik: https://www.uitzendinggemist.net/aflevering/457567/Eenvandaag.html

Onderwerp 1: Nep webwinkels. Trap er niet in.
Onderwerp 2: Nieuwe regels OM, als je een strafbeschikking ontvangt beken je schuld als je betaald. Ga je in bezwaar blijkt de rechter altijd milder en seponeert vaak.
Onderwerp 3: Vrouwen helpen vrouwen bij anticonceptie pillen tekorten door elkaar pillen te sturen.
Onderwerp 4: Gele hesjes: Frankrijk gaf toe, krijgen we dit nu ook in NL?
Onderwerp 5: 21.07 sec.Bio Bier brouwende monniken. Met een unieke water zuiverings oplossing.

 

Forum Lid
op 4 december 2018

Chris, de Action verkoopt gele hesjes voor weinig! Wel snel zijn, ze gaan erg hard hoorde ik 😉

Deze heren zijn er al klaar voor. Gele hesjesss!!!

Forum Lid
op 4 december 2018

Discovery kaneellikeur. How its made

Forum Lid
op 4 december 2018

Gele hesjes of hele halzen? Sorry heb wat tegen medeburgers die anderen medeburgers controleren en bestraffen. Zeker als het halve militairen zijn. Waar zijn de gelakte schoenen en vouw in de broek? 

Forum Lid
op 4 december 2018

Ja maar de Fransen dragen ze ook,heel erg in de mode,begint hier ook in de mode te komen,vind ik ook niet gek met zo’n regering die voor de multinationals zijn,Shell een van de rijkste multinationals wil dadelijk compensatie ivm terugdringen co2 uitstoot de belasting betaler dus wij zullen dat moeten betalen.wij genaait zij gepaaid.

Forum Lid
op 4 december 2018

De Action?. Als je daar iets koopt is het al kapot als je de deur uitloopt.

Forum Lid
op 7 december 2018

Moet je ook niet bezopen naar toe gaan en het laten vallen.🙄

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 7 december 2018

Geen nieuws, wel actueel. De kerstboom staat 😀

Forum Lid
op 7 december 2018

Waar vind je een moderator als het nodig is. Ze hebben een Kerstboom neergezet in plaats van een Oranjeboom, of een ander drankje uit het nieuws. Of dit,

https://www.biojournaal.nl/artikel/7030637/er-zijn-weinig-leveranciers-van-bio-brouwspullen/

https://www.knack.be/nieuws/gezondheid/jongeren-drinken-later-alcohol-maar-het-blijft-meest-gebruikte-drug/article-normal-1403541.html?cookie_check=1544219482

Over “wat moeten we met de jeugd van tegenwoordig beginnen?” etc. Nee een boom met rand animatie.

 

Forum Lid
op 8 december 2018

Waar is de piek vd.boom gebleven?

Forum Lid
op 8 december 2018

Blijkbaar over zijn hoogtepunt heen. 😉

 

Forum Lid
op 8 december 2018

Hangen nog wel veel ballen in de boom.🤔

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren