Alcohol in het nieuws

Geupdate op 9 juni 2019 in Het Café (praathuis)
5 op 11 december 2018

Persbericht van het forum ‘Thuisdestilleren’:

Na 8 jaar het belangrijkste Nederlandse forum op het gebied van hobby
destilleren te zijn geweest is het forum gestopt. Dank jullie allemaal voor
de inzet en veel plezier en succes met deze prachtige hobby


Met vriendelijke groet,

De beheerder(s)

Forum Lid
op 11 december 2018

Jan heeft toch het belangrijkste en leukste forum.? Ze hebben wel eigendunk.🤔😏

Forum Lid
op 11 december 2018

Had net een oud dametje in de taxi beetje slecht ter been,ik zeg tegen haar met uitstappen doe rustig aan,als je een tijdje gezeten hebt dan heb je geen gevoel in de benen,zij zegt hoe weet jij dat? zo oud ben je tog ook niet,ik zeg tegen haar uit ervaring,want als ik drie uur in de kroeg op een kruk heb gezeten,en dan vd.kruk kom dan voel ik vaak ook geen benen meer🙄

Forum Lid
op 11 december 2018

Lijkt me duidelijk Chris… Dat Jan het belangrijkste forum heeft. Als dat niet zo was, dan ging dit forum wel sluiten..🙄

Forum Lid
op 11 december 2018

En daarmee is alles gezegd Auke. 

Forum Lid
op 11 december 2018

Maar ook met serieuze leden,vind je niet zo vaak🙄🤪

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 13 december 2018

Vanavond een erg leuke uitzending gezien van De Keuringsdienst van Waarde. 

Gaat over Gin en hoe commerciele merken onduidelijk zijn hoe het gestookt wordt.

Aanrader. Grt

Forum Lid
op 13 december 2018
Vanavond een erg leuke uitzending gezien van De Keuringsdienst van Waarde. Van Koen777

De URL is: https://www.npo3.nl/keuringsdienst-van-waarde/12-04-2018/KN_1698290

 

Forum Lid
op 13 december 2018

Zo zie je maar hoe je genaaid word,en waar je s’morgens zo’n houte kop van hebt.ik drink niets uit de winkel van sterke drank.maar dat is niet alleen met drank,ons hele voedsel is vergiftigt,we hebben vandaag weer kaas gemaakt en 25 ltr melk van de koe in flessen gedaan.magere en halfvolle word troep bij gegooid om er een beetje smaak aan te krijgen.die troep zuip ik ook niet,ik hoef niets half,ook geen glas.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 31 december 2018
Forum Lid
op 31 december 2018

Die is leuk. Ben de cave aan het opruimen en dan kunnen de dozen van jan open en kunnen we eindelijk gaan brouwen, als het een beetje soepel gaat allemaal, een jaar later dan gepland hahaha.

 

Nog effe hop en graan bij Erik en een waterfilter. Weet niet precies welke ik moet kopen. Lees op bierbrouwen nl of zoiets allemaal gedoe met brouwzouten word er gek van. Wie weet het verschil tussen al die filters. 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 31 december 2018
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
8 op 9 januari 2019

Voor een fanatieke thuis-brouwer zal het nep en karakter-loos zijn. Maar er komt een biermachine op de markt, die mbv capsules in een paar weken 5 liter bier kan maken.  Lees meer op deze site: https://www.smarthomemagazine.nl/2019/01/lg-homebrew-brouwt-je-bier-thuis-met-een-capsule/

Brouwmaat
op 9 januari 2019

Die is er al …..

https://www.minibrew.io/

Nederlands product. 

Forum Lid
op 9 januari 2019

wel een duur speeltje en voor dat geld een grainfhater en iets van erik en dat gaat ook en veel meer voldoening volgens mij

 

Forum Lid
op 9 januari 2019
Forum Lid
op 9 januari 2019

Ik zeg PROOST.

Groet, @ndré

Forum Lid
op 9 januari 2019

Als je s’morgens wakker word is je bloed dikker.door een borrel te drinken gaat het sneller stromen,alcohol vreet vet op,daardoor krijg je na een paar dagen sterke drank gedronken te hebben soms last vd.maag (tast je maagslijm vlies aan)betekend dus ook dat een paar glaasjes het vet op vreet en is goed om je bloed dunner te maken.dus drinken met maten is niet zo slecht als men denkt,zeker als je daarbij goede voeding tot je neemt.in beweging blijft en je hersens bezig houd.en zo kun je 100 worden.

Forum Lid
op 10 januari 2019

Drinken met maten is gezellig. Dat compenseert.

Forum Lid
op 10 januari 2019

Nieuw TV programma in setup:
Zuip je slank! Met Sonja Bakker en ChrisV
Hatsikidee, ik doe mee!

Forum Lid
op 10 januari 2019

Die calorietjes werd ik wel met haar kwijt😉🐰

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 17 januari 2019
Forum Lid
op 17 januari 2019

Zo overleef ik elk weekeinde.🙄

Forum Lid
op 22 januari 2019

We hebben het vaker over de voorloop,ik spaar die altijd op,nu dat s’morgens mijn ruiten van mijn taxibus bevroren zijn ,ontdooi ik die daar mee,er drijft dan een alcohol coctail langs mijn bus als het nog een tijdje zo koud blijft heb ik mischien nog een voordeel dat er wat alcollisten dat ontdekken en mijn bus schoon likken,dan hoef ik in de winter niet naar de wasstraat,volgende voordeel mijn bus ruikt lekker en de kinderen zijn een stuk rustiger,als ik op het schoolplein kom ruikt ze wel als een kroeg,nadeel als het lang blijft vriezen gaan de kinderen niet meer naar school maar naar een afkickliniek.😜

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
10 op 26 januari 2019

Hoe het komt dat je (commerciële) biertje steeds duurder wordt.
Mooie uiteenzetting in een mini docu van de NOS.

https://www.youtube.com/watch?v=d6UR2L2mcGg

Forum Lid
op 26 januari 2019

Ja duidelijk verhaal. Het is dus een dubbel verdienmodel van de brouwers. Aan de ene kant ben je dus als horeca-ondernemer door koppelverkoop (pand,tap, frisdrank etc) afhankelijk van je leverancier. Tegelijk verhogen ze systematisch de prijzen van het bier. Je kunt meestal toch niet weg, en de concurrent is ook geen haar beter. Dus je zit er mooi aan vast. Zou verboden moeten worden. Ik snap ook wel dat banken horeca niet graag financieren. Te veel risico’s, te veel oplichting, te veel faillissementen…en paar maande later weer door. De goede uiteraard weer de dupe van de slechte ondernemers… Toch jammer. Voor de ondernemer, en de consument..

Forum Lid
op 26 januari 2019

Dus gewoon thuis brouwen stoken en drinken,Munckeric en Jan heefd het materiaal ,probleem van dure drank opgelost.

Forum Lid
op 30 januari 2019
Forum Lid
op 30 januari 2019

Ja alles word duurder,en mijn pensioen omlaag.dus blijf ik maar stoken want straks hebben ze ons in Den Haag zo uitgeknepen dat we de fles bij de slijter zo wie zo niet kunnen betalen.nu ze geen gas meer uit Groningen kunnen pompen hebben ze wat anders bedacht,onder het motto milieu.laat de kleine man maar betalen.

Forum Lid
op 31 januari 2019

Heb net 25 liter van het eiken gehaald,ruikt als cognac,moet op verzoek twee flessen naar een chirurg sturen in Roemenie,hij heefd gehoord in het dorp dat die Holandaise,goeie drank maakt.leuk compliment.hebben mij op het dorp al gevraagd of ik daar wil stoken en verkopen,€17-per fles goeie handel.kan ik daar van leven.

Forum Lid
op 1 februari 2019

Net op het nieuws,planten op de werkvloer,schijnt heel goed te zijn,wil nu mijn baas voorstellen om elke 8 – 9 weken een stuk of 30 planten op de werkvloer te zeten,het volgende nieuwsbericht was vlees en vliegen duurder,dus geen vliegen meer doodslaan,maar verkopen.🙄

Forum Lid
op 1 februari 2019

Jij wordt nog een burgemeester in dat Roemeense dorp! Planten op de werkvloer is goed nieuws voor ons:

 

Hier staan de pot narcissen alweer in de kwekerij

Forum Lid
op 1 februari 2019

Aukedebier,wat zal jij een rust hebben met al die potten om je heen,ik zou er nog wat anders bij zetten die geven ook heel veel rust,vraag maar aan Lummel 😂😂😂waar heb je de hokken met vliegen was ondertiteling bij rtl 7,vliegen en vlees word duurder,is ook een gat in de markt😂

Forum Lid
op 1 februari 2019

met al die potten..vraag maar aan Lummel Van ChrisV

Lummel adviseert waarschijnlijk een vingerplant erbij met al die potten…

 

Forum Lid
op 1 februari 2019

Wel dan vingerhoedje gebruiken😉

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 4 februari 2019
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
10 op 10 februari 2019

https://nieuws.vtm.be/vtm-nieuws/buitenland/zeker-72-doden-door-illegaal-gestookte-alcohol-india

En weer en reden en/of smoes om ons in een slecht daglicht te stellen. Er staat gelukkig wel in dat er gemengd werd /wordt met industriële alcohol. In het gewone nieuws melde men alleen maar dat er doden gevallen zijn ,door slechte kwaliteit. Dat er gifmengers bezig zijn voor winstbejag, wordt er in het gesproken , korte, nieuws niet verteld. Ik deel mijn drank tegenwoordig met niemand, en melden wat ik doe heb ik nog nooit gedaan. Komen er vrienden, dan krijgen ze winkel bocht te drinken, en zeg ik dat ik wijn maak. Niemand kan in mijn vaten kijken, en van buiten hebben de plastic vaten een donkere kleur, omdat ik nooit een sugar wash maak. Later in het jaar bied ik hen een goede, maar goedkope wijn aan, etiket er af gewassen, en met een zelf geplaatste rubber stop. Zelfs mijn wijn , deel ik alleen met familie.

Admin
op 10 februari 2019

Bij RTL nieuws hadden ze het over namaak alcohol en dubieuze ingredienten. En dat door deze praktijken wel 1000 doden per jaar vallen in India en dat dat in nederland nog nooit was gebeurd. Dat vond ik wel fijn dat het zo verteld werd, dan zijn mensen niet direct bang.

Forum Lid
op 10 februari 2019

Misschien snappen ze dit!

1: Print een etiket. (Bijna niemand kan daar lezen). 2.Plak het op een fles brandspiritus. 3: Meenemen en liefst verkopen op die bruiloft aan al die rottige [email protected]& familie die jou toch al nooit gemogen hebben…

Dit betreft een prank en illustreert het bovenvermelde nieuwsbericht als mogelijke oorzaak van etiketfraude. Wij betreuren de doden die erbij gevallen zijn door crimineel handelen van gewetenloze idioten die uitsluitend aan geld denken.

Forum Lid
op 10 februari 2019
Er staat gelukkig wel in dat er gemengd werd /wordt met industriële alcohol. Van william

Bij ons op het tv nieuws was ik denk den vrt zijden ze gewoon 39 (ik meen 39 gehoord te hebben jij scrijft 72)  doden door zelfgestookte drank.

grts.

 

Forum Lid
op 11 februari 2019

VTM zei dus 72 VRT had het over 36, RTBF misschien 18? Duidelijk een geval van, welke journalist, durft het meest te relativeren, of te overdrijven. De VRT had het in het korte nieuws, alleen maar over doden door illegaal alcohol stoken. Aantal heb ik niet mee gekregen. Alleen mijn partner die meteen in de paniek schiet. 😉 😉 . Straks wordt ze nog bezorgd om me.

Forum Lid
op 11 februari 2019

Ik drink al 16 jr. zelfgestookte uit Roemenie,Polen,Bosnie,Hongarijen,en die van mij zelf,nog zelfde sterkte van bril,lever nog perfect.dus geen paniek,maar moet wel zeggen zij drinken het zelf ook en verkopen niets net als ik.zodra er € voor gevraagd word drink ik het niet.want dan kan het gemengd zijn om volume te krijgen om zo meer te verdienen.

Forum Lid
op 11 februari 2019

Ja daar zeg je wat Chris. Geld is de bron van alle kwaad. Overigens ook met olie. Daar worden ook inferieure oplosmiddelen gebruikt en lekker lang in het oplosmiddel laten staan (geen nut maar trekt wel plantmateriaal mee en dat is gewicht) . Als het om geld gaat is de integriteit vaak het eerste slachtoffer. Goddank niet op dit forum want hier helpen we elkaar belangeloos, al weten we ook niet alles we doen ons best. 

Forum Lid
op 11 februari 2019

Lummel ik heb in het verleden kapitalen verdiend,mijn exen zijn niet met legen handen blijven zitten,was mijn keuze,het grootste plezier wat ik aan geld heb beleefd is om het te gebruiken voor minderbedeelde kinderen ouderen en arme mensen met een handecap,heb daar heeel veel voldoening van gehad,en heb ik nog,word op het kleine dorpje in Roemenie met open armen ontvangen,met mijn of Adriana’s verjaardag ,of feestdagen krijgen wij uit heel europa filicitatie’s.geld heefd mij nooit geintreseerd of mij gelukiger gemaakt,met mijn taxi rijden zie ik genoeg elende,ik ben gezond en dat is pas rijkdom.

Forum Lid
op 12 februari 2019

Ik ben toch benieuwd wat vooor gif het is. Ik neem aan dat het niet de voorloop is als het om honderden liters gaat

Daarnaast William ben ik juist wel van jet weggeven , dat heb ik geleerd van chrisv. Eerst drink ik het zelf voor een paar dagen, ook dat heb ik geleerd van Chrisv

Ik vind het juist leuk om weg te geven en te delen. Daar weer feedback op te krijgen en dan weer te verbeteren
Maar dit even terzijde

Forum Lid
op 13 februari 2019

2-propanol, oftewel industriële  alcohol , geschikt voor reiniging en ontsmetting. Naam ook wel bekend als IPA. Wordt als reinigingsmiddel ook gebruikt in de voedselindustrie, omdat de schadelijke stoffen snel verdampen. Of men heeft spiritus mee gedistilleerd, waar 2-propanol aan toegevoegd wordt om het ongeschikt te maken voor consumptie. Maar er zijn vast nog wel andere producten te vinden , IPA kom ik op het werk mee in “aanraking”. (speciale handschoenen, bril en masker)

Forum Lid
op 15 februari 2019

Wiliam,word jij dadelijk ook afgescheept met €7000-?als ze toe moeten geven dat het schadelijk voor je gezondheid is.?punt 1vertrouw de voedings industrie niet en al zeker de staat niet.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 17 februari 2019
Forum Lid
op 17 februari 2019

En dan te bedenken dat alle water op aarde ongeveer bestaat uit de zelfde inhoud. Namelijk elk water is ooit dinosaurus-zeik geweest 😉

Forum Lid
op 17 februari 2019

En nu komt dat van mij er nog bij.😋🤢

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 26 februari 2019
Admin
op 26 februari 2019

Jammer dat ze de uitslagen van de proeven nooit publiceren. Waarschijnlijk is er niet 1 methanol dode bij, maar zijn ze allemaal overleden aan een ander toegevoegd product waar de winst mee kon worden opgeschroefd. 

 

Het methanol verhaal zit zo diepgewortelt in de samenleving en niemand weet waar het echt over gaat. Er is ook werkelijk niemand die zich afvraagd waarom deze berichten altijd uit India komen en niet uit nederland.

 

Forum Lid
op 26 februari 2019

Die laatstem opmerking klopt niet helemaal: er komen ook dergelijke berichten uit andere landen, bijvoorbeeld Australië en zelfs België. Toen er flink illegaal gestookt werd in Brabant is er in België een geval geweest van methanolvergiftiging op grotere schaal. Was een gevolg van deels misverstand en deels winstbejag. Iemand was gevraagd om alcohol te leveren en hem was niet verteld dat die alcohol gedronken moest worden. Dus hij leverde goedkopere methanol. Zijn ook wat doden bij gevallen.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 26 februari 2019
Admin
op 26 februari 2019

Ik denk dat Kim Jong Un beter een T500 kan bestellen

 

 Nederlandse douane onderschept 90.000 flessen wodka voor Kim Jong-un 26 februari 2019 06:27Aangepast: 26 februari 2019 08:32   Een van de in beslag genomen dozen met flessen wodka.Beeld © ! (Douane heeft er al 1 fles uitgejat 😂)  

De Nederlandse douane heeft in de Rotterdamse haven een container met ongeveer 90.000 flessen wodka onderschept. De wodka, afkomstig uit Rusland, was bedoeld voor de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en zijn legerleiding.

 

Dat meldt het AD vandaag. De container lag in een schip verstopt onder de romp van een vliegtuig. De douane nam in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken de container vrijdag in beslag.

 

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is dol op luxegoederen zoals televisies, kaas, hoeren en champagne. Maar vanwege VN-sancties is er een wereldwijd verbod op de export van deze goederen naar Noord-Korea.

Forum Lid
op 26 februari 2019

VN sancties zijn toch geweldig. Kim laat zijn trein in Zuid-Korea weer volladen. En dan de exportverboden op: Televisies (het volk zou slimmer kunnen worden), Kaas (melk is overal te krijgen ), Champagne (stookforum ciderproject lezen) , Hoeren? (Nu zwijg ik beter). Overigens foto,s door Lummel geplaatst?

Brouwmaat
op 26 februari 2019

Overigens foto,s door Lummel geplaatst?

Van william

Onmiskenbaar hahaha

Admin
op 26 februari 2019

Hoeren? (Nu zwijg ik beter)

Van william

Was een test wie de text echt leest 🤣🤣🤣

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 26 februari 2019

Hierbij de beelden van TV Rijnmond.

https://www.youtube.com/watch?v=UI4Rk_eXmIg

 

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 28 februari 2019
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 28 februari 2019

Gist maar dan anders. 😉

Klik voor Cannabis gist.

 

 

Iets voor Stookwinkel?

Forum Lid
op 1 maart 2019
Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
9 op 13 april 2019

De verkoop van alcoholvrij bier is in 2018 opnieuw stevig gegroeid met ruim 32 procent. De verkoop van speciaalbier liet met een stijging van ruim 10 procent ook een sterke stijging zien, blijkt uit de jaarlijkse bierconsumptiecijfers van de Nederlandse Brouwers.

De groei van de verkoop van alcoholvrije bieren was in 2018 nog sterker dan voorgaande jaren. In 2016 en 2017 was er respectievelijk sprake van een groei van de verkoop van alcoholvrij bier van ongeveer 18 en 25 procent.

De bierconsumptie als geheel is in 2018 met 2,8 procent gestegen. De consumptie van pils steeg slechts met 0.3 procent.

 

Een groot deel van de groei in de bierconsumptie komt dan ook voor rekening van de speciaalbieren en de alcoholvrije bieren. Volgens de brouwers is inmiddels 1 op de 25 biertjes die geconsumeerd worden, een alcoholvrij biertje.

Opvallend is daarnaast dat consumenten ook steeds vaker een 0,0 procent speciaalbiertje kopen. Volgens de Nederlandse Brouwers neemt de productie van laag-alcoholische speciaalbieren om die reden ook steeds verder toe.

Alcoholhoudende speciaalbieren ook onverminderd populair

De speciaalbieren zijn de afgelopen jaren bezig aan een sterke opmars. Ook in 2018 is de consumptie van speciaalbier met 10 procent gestegen.

De Nederlandse Brouwers schrijven de verkoopstijging van de alcoholvrije en alcoholhoudende speciaalbieren toe aan het brede aanbod van smaken en een meer specifieke keuze van consumenten voor bijvoorbeeld lokaal gebrouwen bier.

Naast de binnenlandse consumptie van bier, is ook de export van het product sterk gestegen. Van al het in Nederlandse geproduceerde bier, is ruim 60 procent bedoeld voor het buitenland.

Forum Lid
op 13 april 2019

Speciaalbieren steeds populairder, is dat geen oud nieuws. Sinds Munckerik voor zichzelf begonnen is, zijn de vragen over bier hier met wel meer dan 10 % gestegen. En daar is geen theoretisch onderzoek voor nodig. Alkoholvrij bier mag voor mij geen bier heten, als een veggie hamburger geen hamburger mag heten, dan is alkoholvrij wort geen bier.

Forum Lid
op 13 april 2019

Ach William, voor mij is elk bier speciaal. En klopt wat je zegt, het is een update van een soortgelijk artikel vorig jaar(ook te vinden in dit topic).
Munckerik gaat het vast heel ver schoppen en als je echt bierbrouwen onder de knie hebt is er niets leuker dan zelf je speciaalbieren te vervaardigen.

Forum Lid
op 13 april 2019

Hoe alcohol arm of alc.vrij bier wordt gemaakt:
https://www.youtube.com/watch?v=gsm25bUJEfo

 

Forum Lid
op 13 april 2019

Nou dat begrijp ik niet welke debiel drinkt nu alc.vrij bier?waarom is er bier uitgevonden met alc.? danmoet je tog helemaal gestoord zijn.in mijn ogen zijn dat pas echt mietjes,die met een plastic opblaas wijf in bed liggen.want dat is zo ongeveer het zelfde.

Forum Lid
op 14 april 2019

@ChrisV die opblaasbare zijn sinds de jaren 70 veranderd in zacht silicone. En je kunt ze op maat bestellen. Het blijft nep, net als alcoholvrij wort, maar de Buckler smaak is tegenwoordig wel verdwenen. Maar het blijft als een vrouw die nooit klaagt. En wat hebben wij “echte” mannen nodig? Vrouwen en drank met karakter.

Forum Lid
op 15 april 2019

Wiliam,precies,waar leven we anders voor?👍👍👍

Forum Lid
op 15 april 2019

Kom ik vanmorgen bij de Aldie maaskantje op,ik vraag aan de kassa waar is het bier krijg tot antwoord kent u een zekere Nimrax?ik antwoord ja,zij ok die heeft alles gekocht en zei als er een ouwe vent met hoed komt voor bier zeg hem dan dat hij maar water zuipt.bedank Nimrax😂😂😂😂

Forum Lid
op 22 april 2019

Ik ben al drie dagen s’morgens een beetje misselijk,kun je van bier of zelfgestookte zwanger raken?heb geen buik en heb de fles alleen aan de mond.🤔

 

 

Forum Lid
op 22 april 2019

Pfff.Adriana zag dat ik met een probleem zat,ik heb haar dat uigelegd.ze heeft mij gerust gesteld,we hadden voor pasen een spuitbus met slagroom gekocht.normaal ga ik met haar na boven met mijn hoed zweepje en westernlaarsjes deze keren had ik ook de slagroom mee naar boven genomen,ik kan niet tegen vet dus daar was ik misselijk van,ik gebruik voortaan paardenbloesem siroop die is tevens goed voor de lever,maar wel goed verwijdern anders krijg je wespen op de slaapkamer.dus van drank raken mannen niet zwanger.van vrouwen weet ik nog niet,maar de kans is groter.😂😂😂😂🤪

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 22 april 2019

ChrisV pas maar op. Ken je het verhaal van de (paarde)bloempjes en de bijtjes? Voor je het weet zit je aan de mede (honingbier), en kun je je maaskantje wel vergeten. Mannen raken niet zwanger van de drank, wel van “den Brouwer”.

Forum Lid
op 23 april 2019
kun je je maaskantje wel vergeten.Van william

Krijg ik even “de Lummel toegespeeld”(stookforum jargon voor: “de zwarte Piet…”).
Chris, ik kan er niks aan doen dat de concentratie doorzuipers extreem hoog is in district Venlo en dat maaskantje,  triest genoeg, te vaak op is. 
Aldi verwijst telefonisch wel heel sportief door naar hun concurrent Lidl die altijd bier-voorraad heeft omdat zij ook wel weten dat die niet te zuipen is… 🙂
Maar zo te lezen hebben we een gezellige Pasen gehad. Lekker!!
En:  paardebloem met slagroom, is dus de voorjaar trend van 2019!

Forum Lid
op 23 april 2019

Weet je ook eens hoe dat voelt. 

Forum Lid
op 23 april 2019

Ja als je lief en serieus ben krijg je ze altijd op je kop.docters adviseren met dit weer voldoende te drinken,ben ik ees een keertje serieus en luister naar de docter,is het ook weer niet goed,weer moet het heen met deze wereld,wat nog erger was dat mijn schoonbroer op bezoek was en dronk alleen fietsers bier(radler)🤮

Forum Lid
op 23 april 2019

Dat heb je toch niet in huis? Geef die jongen dan een fanta of fristi. 

 

Zet zo de ketel maar aan om wodka te stoken. Kom vandaag toch nergens,  6 kilo suiker vergist met wodkagist van stookwinkel vergist op 21 graden nu al bijna 3 weken.  Toevallig gisteren de condenser schoon gemaakt dus dat wordt vast een lekkere borrel ook al is de grondstof suiker geweest en geen graan. Voor mixen met verse jus is het meer dan perfect. 

Forum Lid
op 23 april 2019

Ik koop die rotzooi niet,durft mij ook nooit iemand te vragen of ik zo’n flesje wil,dan nog liever water.maar je bent goed bezig zo,ik heb net wat flesjes gevuld en naar de kelder gebracht.ik raak na een weekeide depresief als ik in de kelder kom en zie lege plekken op het rek,nu heb ik weer rust rek weer aangevuld.ik heb weinig tijd om te stoken,staan nog 200 kg druiven te vergisten,moet morgen 50 kg mais koken voor de whisky,heeft mij nog iemand 10 ltr Turkse raky gebracht die mislukt is moet ik goed zien te krijgen,en elk weekeinde worden wij wel uitgenodigt voor feestjes.en net drie weken het huis geschilderd en getext en laminaat gelegd,en dan werk ik ook nog tussendoor.ik heb geluk dat Adriana het meeste doet,is volgens mij al 20 kg suiker halen.die is erger dan ik als het op stoken aankomt,zorgd dat ik druiven krijg,besteld mais in Roemenie,en drinkt bijna niet.perfect zo.😉

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 24 april 2019

https://www.ad.nl/koken-en-eten/bierminnende-duitsers-kiezen-steeds-vaker-voor-alcoholvrij~ada03bbf/

Als het zo doorgaat, dan moeten we straks alles zelf gaan maken. Waar moet dat heen met de jeugd? Ze roken niet, ze drinken niet, ze n..ken niet.

Forum Lid
op 24 april 2019

Niet naar het nieuws kijken wat niet weet niet deerd,en ach dat bier krijgen wij wel op dat roken gaat ook nog goed en mooie meiden om te verwennen zijn er nooit genoeg,dus dan springen we gewoon op alle fronten bij.je moet wat voor de mensheid over hebben.😜😋🙄

Forum Lid
op 24 april 2019

Een beetje vent ruikt naar alcohol en tabac heeft een paar tato’s en knijpt zijn vrouw regelmatig in haar kont.

Forum Lid
op 24 april 2019

Dat alc.vrij bier,ik noem het fietsers bier,radler betekend in Duits fietser,dat is dus voor oude mensen die op de medicijnen zitten,en op zondag gezellig gaan fietsen.niet voor  mij dus.ik fiets nooit.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 25 april 2019


Door: Soft Secrets, April 16, 2019

Hop (Humulus lupus) en hennep (Cannabis sativa) gaan prima samen

Het is een match from heaven voor culinaire lekkerbekken met verfijnde smaakpapillen; het huwelijk van humulus lupus en cannabis sativa. Met hop en hennep samengevoegd krijg je namelijk een heel geraffineerde combinatie. Je proeft het in gourmet bier van Sensunique dat in samenwerking met brouwerij De Schans in Uithoorn werd gebrouwen. Geen witbier maar wietbier.

Arthur Heine van Sensunique garandeert dat het om een 100% biologisch product gaat: “We hebben buitenwiet gebruikt die zonder bestrijdingsmiddelen is gekweekt.” Volgens Heine was het nog een hele klus om een goede mix te vinden, maar met het eindresultaat is hij meer dan tevreden: “Sensunique Wietbier is niet zomaar een cannabisbier. Kwaliteit staat bij ons altijd op nummer een. Daarom werken wij alleen met producenten die weten wat nodig is om iets hoogwaardigs te maken. Brouwerij De Schans is daar een van. Dit hoogwaardige bier bewijst dat. Het is gebrouwen met zongerijpte cannabis die volledig vrij is van pesticiden.”

Lees het hele artikel : <klik>

Forum Lid
op 25 april 2019

Heel interessant. Zeker ook over de canaboïden die zo genuttigd kunnen worden. 😉

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 25 april 2019

Rhubarb gin

Vandaag op de BBC, de revival van de rabarber.

http://www.bbc.com/travel/story/20190424-the-english-vegetable-picked-by-candlelight

Harrogate gin met rabarber

 

 

Forum Lid
op 25 april 2019

Kijk dat is tenminste een vent,die maakt een goeie combinatie,direct belasting verlaging voor zo’n bedrijf.niet zo’n gulp die het fietsersbier op de markt brengt die daar de samenleving mee verziekt.👏👏👏👏

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 7 mei 2019

Jongens en een enkele meid,

onze Jan Stookforum/winkel is jarig vandaag!

Jan van harte gefeliciteerd en maak er een leuke dag van,
Wij hebben tenminste een goede reden om te zuipen!
Cheers man! 😉

Admin
op 7 mei 2019

Bedankt man, heel leuk! 😁🥂

Forum Lid
op 7 mei 2019

Van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag Jan.

Cheers😎🥃

Forum Lid
op 7 mei 2019

Gefeliciteerd Jan!

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 7 mei 2019

Jan, een gelukkige toegewenst.

William

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 7 mei 2019

happy b day jan

Forum Lid
op 7 mei 2019

Jan nog vele jaren veel gezondheid en goeie zaken toe gewenst.Adriana en Chris.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 7 mei 2019

Bedankt allemaal! Ik vier het nooit, maar het blijft leuk om felicitaties te krijgen 🙂 !!

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 7 mei 2019


Jan van harte gefeliciteerd ik wens je vele goede jaren en een gezonde lever ! 🍻 cheers !

Admin
op 7 mei 2019

Thanks!!! 😜🍺

Forum Lid
op 8 mei 2019

Vandaag is onze zoon Alex 18 geworden,het voordeel,ik kan hem nu sturen voor bier en cigaretten.😂😂😂

Forum Lid
op 8 mei 2019

Gefeliciteerd Chris! Erg handig.

Forum Lid
op 8 mei 2019

Ja maar dadelijk zuip hij mijn bier ook op🙄 nix18 is voorbij😂😂😂 en ik maar stoken🙄maar we zijn erg trots op hem doet het erg goed op school,erg sociaal rookt niet en serieus bezig.gelukkig lijkt hij op Adriana😉

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 8 juni 2019

Lidstaten van de Europese Unie (EU) waren in 2017 gezamenlijk goed voor de productie van 116 miljoen liter gin en jenever, gemeten in pure alcohol. Dat is 62 procent meer dan in 2007, zo blijkt zaterdag uit cijfers van Eurostat.

De totale waarde van gin en jenever is in tien jaar tijd opgelopen naar 729 miljoen euro, meldt het Europese statistiekbureau.

Het Verenigd Koninkrijk is met een aandeel van 72 procent, oftewel 82,8 miljoen liter, verreweg de grootste ginproducent binnen de EU. Spanje volgt met een aandeel van 8,5 procent.

 

België, Duitsland, Nederland, Slowakije, Frankrijk en Italië completeren de top acht van de grootste producenten van de sterkedrank in de EU. Gezamenlijk nemen deze acht landen 95 procent van de productie voor hun rekening.
Bron: Nu.nl

Forum Lid
op 8 juni 2019

Gelukkig hoeven ze die producent in Venlo niet mee te tellen, Gin en Jenever is niet zijn ding.

Forum Lid
op 9 juni 2019

Onduidelijk bericht. Eerst gaat het over gin en jenever, en in de laatste alinea over sterke drank. Dat is een ruimer begrip dan gin en jenever.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 8 juni 2019

Gin is wel mijn ding. Ik wil dat zo snel mogelijk leren. Heerlijk

Forum Lid
op 8 juni 2019

Voordeel van maken van gin is .
Het is vrij simpel te maken .
Het basis beslag maken moet van granen en is in begin een goede oefening en je hebt heel snel een drinkbaar resultaat .

Forum Lid
op 8 juni 2019

Ga ik je dat recept morgen ook even middels app vragen. As week krijg ik 20 kilo maïs voor de whiskey. Ketel vanavond verwarmt met een sunblokje. Laat ik een avondje staan. Morgen omspoelen.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 9 juni 2019

Gisteren de mais gestookt,opbrengst viel tegen,maar nu weet ik hoe het moet,Adriana had mij al verteld dat ik te weinig suiker gebruikt had,ze had gelijk.maar ik wist niet welke mais ze gestuurd hadden zoete of gewone,heb met mijn eigewijze kop ook niet geproefd,volgende keer ook geen havermout er bij.de opbrengst was 8 liter mooi helder en goede smaak,nu elke 4 wkn.vat van 120 ltr vullen,en tussendoor nog wat druiven.alleen heb ik het probleem waar laat je de mais die je verstookt hebt,heeft er iemand een grote kip.😂met de drank heb ik geen probleem waar ik die laten moet.😋

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren