Alcohol meten (gember) likeur

Geupdate op 27 augustus 2020 in Stookforum
3 op 26 augustus 2020

Hoi,

Ik heb van een deel van een neutrale suikerstook gemberlikeur gemaakt.

Beetje suiker, gember en 40% neutraal, en dat een maandje laten staan.

Echt heerlijk (een aanrader maar dat terzijde)!

Ik had eerst een liter gemaakt met te veel suiker die wij te zoet vonden. En dus nog een liter met beduidend minder suiker.

Die twee heb ik bij elkaar gedaan en het resultaat is zoals gezegd erg lekker.

Maar nu wilde ik het alcoholpercentage meten, maar de dobber geeft 0% aan.

Als ik neutraal of rum meet, geeft hij het juiste alcoholpercentage aan, maar dus niet met de gemberlikeur.

Is dat normaal/verklaarbaar?

 
  • Geliked door
Antwoord
2 op 26 augustus 2020

Zodra je suikerwater toevoegt is je dobber niet meer bruikbaar. Hoe laat het wel moet weet ik ook niet. Terugrekenen zou ik zeggen

Forum Lid
op 26 augustus 2020

Ah okay, dan weet ik dat voor de volgende keer, en dan weet ik ook dat het niet aan de dobber ligt.😂

Thanx!

Forum Lid
op 27 augustus 2020

https://www.stookforum.nl/thread/hoe-meet-je-het-alcohol-getal-in-een-likeur/ inderdaad terugrekenen is het makkelijkste, hier staan verschillende interpretaties omtrent terugrekenen en methodes👍

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren