Alcohol meters

Geupdate op 7 juli 2019 in Het Café (praathuis)
10 op 9 mei 2019


Laatst nog een paar zeer oude alcohol meters gekregen.
Is eer 1 bij van 1903

 
  • Geliked door
  • Arak
  • Nimrax
Antwoord
0 op 9 mei 2019

Erg leuk.ik gebruik ook zo iets.maar moderner,koop ik in Roemenie.deze zou ik mooi in een kastje inlijsten erg mooi.en zeldzaam,dat zegd een antiek boer.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 10 mei 2019

Leuk zeg! En het mooie is, je kunt ze nog steeds gebruiken. Ik wil wel eens weten of ze even acuraat zijn als de meters van nu. Kun je dat vergelijken?

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 10 mei 2019

Lastig lijkt me. Moet je eerst terugrekenen van euro’s naar guldens en dan corrigeren voor de inflatie van 1903 tot 2001.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
6 op 10 mei 2019

Er zitten ook certificaten bij van de glasblazerij, zelfs uit de nazi tijd met ondertekening en al.

Forum Lid
op 10 mei 2019

Goed bewaren.zijn er niet veel meer van.

Forum Lid
op 10 mei 2019

Ik ga ze binnenkort uitproberen als ik Moaneschien ga stoken.

Gelukkig hoef ik niet terug te rekenen wat ze kosten, maakt mij niets uit wat ze waard zijn.

En ja Chris ik ga ze goed bewaren, gewoon omdat ik dat leuk vind,

Groet, @ndré

Forum Lid
op 10 mei 2019

En de goede kennissen waar ik ze vandaan heb hebben nog 2 kisten vol van die meters, ik schat wel een stuk of 40, Ik mocht er een paar uitzoeken en de rest willen ze zelf graag houden.

Groet, @ndré

Forum Lid
op 10 mei 2019

Ik verzamel ook niets,maar ik hou van aparte en mooie dingen.heb dingen in huis staan van 200-250 jr.doe ik ook niet weg,heb kisten vol met pocelyne fles van af 1900 en mooi glaswerk en schilderijen ik koop nog wel af en toe iets,maar verkoop niets meer.ik laat dat liggen voor mijn zoon ben 10 jr.geleden gestopt met antiek,de markt is ook ingezakt..maar komt wel weer terug,als je plaats en tijd hebt is nu de goeie tijd om te kopen.veel gaat weg vanEuropa dus straks schaars.en duur.

Forum Lid
op 5 juli 2019

Mijn moeder had een antiekzaak in Soest. Ook ik ben er mee opgegroeid en heb heel wat in huis. Van echt oud koperen gebruiksartikelen, tin en klokken. Wat je zegt Chris, de prijs is enorm gezakt maar begint weer een beetje te komen omdat veel Aziaten westers antiek als statussymbool (gaan) zien. 

Die oude meters zij nu al flink wat waard zeker als je nog de documentatie erbij hebt👍

Forum Lid
op 7 juli 2019

Daarom verkoop ik niets meer ik koop nog wel,daar is nu de goede tijd voor,veel gaat nu inderdaad naar de Aziaten dus word dadelijk hier schaarser.dus duurder.antiek gaat op en neer maar nu is het anders er verdwijnen scheepsvrachten die niet meer terug komen.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren