alcoholbrander

Geupdate op 27 augustus 2019 in Gist vragen
9 op 26 augustus 2019

Om wat Gistkweekjes te maken, heb ik een alcoholbrander gekocht. Steriliseren, van de naald. Ik dacht dat 70% alcohol genoeg was . Wat schetst mijn verbazing, de wiek gaat steeds uit. Branden doet de alcohol wel, maar niet genoeg om de wiek brandende te houden. Steek je het hele lont aan, dan verbrand je bijna je klauwen. Maar je kunt het gewoon uitblazen. Heb ik deze zomer, van Jan, voor mijn Graanvader een kolom ontvangen. Eigenlijk dacht ik , dat heb ik niet nodig, maar zal nu toch een suikerwasje moeten vergisten, en dan mag de Graanvader bewijzen wat hij waard is, met een grote rechte, strakke, kolom. Met helm , en voor bier is hij al geslaagd, en voor de 92% heb ik al genoeg getuigenverslagen gelezen. Wie van jullie gebruikt overigens wel eens een alcoholbrander, en dan bedoel ik niet om te vonduwen (fonduen). 

 
  • Geliked door
Antwoord
0 op 26 augustus 2019

Overigens “Dat heb ik niet nodig” vertel ik nooit tegen de chef des huizes, voor de heb erbij , leek het me wel wat. 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 27 augustus 2019

Hoi William, als ik het me goed herinner wordt daar normaal spiritus voor gebruikt.

Tijdens de opleiding bij microbiologie ook vaker de naalden etc. moeten steriliseren maar dat was met een bunsenbrander, is weer een gasfles etc erbij en een heel gedoe.

Forum Lid
op 27 augustus 2019

Spiritus is ethylalcohol met als toevoeging methylalcohol , zodat je het niet kunt drinken. 88% alcohol  https://nl.wikipedia.org/wiki/Brandspiritus Meteen de veiligheidsadviezen erbij.

Forum Lid
op 27 augustus 2019

Ik heb ook niet gezegd dat je alleen drinkbaar spul door zo’n brandertje moet doen 😉

Maar voor de prijs en het gemak zou ik voor de Spiritus gaan.

Forum Lid
op 27 augustus 2019

Voor gemak spiritus, voor de lieve vrede ,wegens geur, pure alcohol. Grainfather kolom is er niet voor niets, had die gekocht om alles wat niet door de smaaktest komt ,na 3e stook,  naar >90% te krijgen als reiniger/ontsmetter. En nu dus voor de alcoholbrander. Meteen mijn “zie je wel, dat het van pas komt” bewijs. (Ze bemoeit zich niet met de hobby, maar geur is een aspect, dat ik graag zoveel mogelijk uitsluit.

Crew member
op 27 augustus 2019

Je hebt de kolom nog niet gebruikt William? Dan is er toch meer gelukt dan mislukt 😉

 

En geuren….. al die lekkere mouten dat ruikt toch heerlijk.

Forum Lid
op 27 augustus 2019

De eerste 150ml ,van een rum stook (25L), is zo wie zo reinigingsmiddel, en alles onder de 35% ook. Ik ben niet bijgelovig maar gooi de eerste 50 ml hiervan over de grind als A.S., (Angels Share) Ik kan het me permitteren.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 27 augustus 2019

Ik gebruik nu en dan nog een spiritus brander . ( alcohol brander )
De lont moet niet te hoog eruit steken .
wanneer deze te hoog is ” zuigt ” hij niet goed op als het ware .
Ik gebruik altijd gewone spiritus erin .

Forum Lid
op 27 augustus 2019

Koop voor dat geld een flesje parfum,geef dat aan je partner met een kusje in de nek een tikje op de billen en zeg ik hou van jou.dan klaagt ze niet over stoken het geld is dan .beter besteed.😉

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren