All-ambiq ketel

Geupdate 6 dagen geleden in Mijn installatie
15 6 dagen geleden

Hallo allemaal, ik heb laatst een ketel gekocht van iemand van het merk All-ambiq komt uit Portugal, en nu heb ik daar een vraagje over, bovenop de hoed zit nog een soort disc, de verkoper zei dat dat was om een hoger percentage te stoken. Iemand hier ervaring mee of iemand die mij iets hierover kan vertellen. Kan helaas geen foto’s plaatsen krijg ze niet klein genoeg. Alvast bedankt

 
  • Geliked door
Antwoord
2 6 dagen geleden
Forum Lid
6 dagen geleden

of zoiets ?

Forum Lid
6 dagen geleden

Ik heb de onderste, afdichting van de hoed is een waterslot wat trouwens prima werkt

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 6 dagen geleden

Kan het kloppen dat ik m’n antwoord niet zie, lijkt me zo vreemd

Forum Lid
6 dagen geleden

toch gezien bert prima dat zijn dikke ketetels waarschijnlijk gaat robbert er meer uitleg over geven en je heb die ook met 2 schotels prachtige ketel dit zijn 2 van mijne 5 15 l alquitara en

Forum Lid
6 dagen geleden

30l alambik

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 6 dagen geleden

De mijne is 15 liter en ik ben er inderdaad erg blij mee, had hiervoor een zelfbouw potstill van 10 liter

Forum Lid
6 dagen geleden

mooie ketels daar maar nog iets bijkopen weet ik niet ik heb 900l fruit in vaten staan en cognac en wiskey ook nog 120 l dus nu even stoken denk ik en zeker als het koud wordt want wij verwachten nog sneeuw deze week

gr erik

Forum Lid
6 dagen geleden

heb ook noch een T500 een alquitara van 2.5l en een alambik van 0.5l en een smartstill van 4l shit dat zijn 6 ketels ja je weet het op het einde niet meer

gr erik

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 6 dagen geleden

Dat zijn inderdaad ook prachtige ketels, en trouwens ook indrukwekkende hoeveelheden om te verstoken

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 6 dagen geleden

Ik denk dat je met de disc een rectificatie lens bedoeld .
Deze is een soort ” kamer ” waarin een deel terug condenseert waardoor het percentage iets omhoog gaat .

(Soms ook wel raffinage lens genoemd ).

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 6 dagen geleden

Ja ik denk dat dat de juiste benaming is, de schotel kan ook bovenop gekoeld worden. Nou van de week maar eens een stook doen, thanks voor het meedenken

Forum Lid
6 dagen geleden

Heel handig ding zo een lens.
Bij vol smaak Stoken kun je hem weglaten.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 6 dagen geleden

Ik heb ook een 15L ketel uit portugal, 3 jaar. Had vorige week tijdens het stoken wel druppels onder de ketel. Ik stook buiten. Het leek condens, is dat normaal?

Forum Lid
6 dagen geleden

Dat kan inderdaad bij deze luchtvochtigheid dat een ketel druppelt .

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren