Alle vragen en antwoorden betreffende de Grainfather mogen hier

Geupdate op 8 december 2018 in Grainfather
2 op 4 september 2018

Grainfather spreekt over de copper inner coil bij de wortkoeler

Brouwmaat
op 4 september 2018

Voila, weer wat wijzer 🙂

Forum Lid
op 4 september 2018

Duidelijk, hij wordt zeker niet verkocht zonder inner coil, ik hou niet van koper, vraag mij niet waarom…

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 5 september 2018

Zijn er ook prijzen van onderdelen ? Ik kreeg 3 Grainfathers aangeboden voor loop of sloop door kennis in Engeland .De apparaten hebben alle drie bijna zelfde defecten.( Niet mogelijk van 3 een te maken . )Reparatie prijs in engeland zat rond £430 per apparaat .
gaat om pomp , verwarming , controlebox en een is lek .

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 4 december 2018

Ik heb een Grainfather opgebouwd van retourgekomen onderdelen en hij doet het fantastisch. Ik moet mij haast schamen dat ik hem zelf nog niet eerder in gebruik heb genomen 😉

Ik heb alles getest met water, een kind kan de was doen. En wat is die koeler snel zeg. Laatst een klant op bezoek gehad die de meegeleverde koeler zeker niet ging gebruiken omdat zijn platenkoeler zo’n hoeveelheid in een half uur kan koelen. Ik heb 20 liter in een kwartier naar 15 graden gebracht.

Nu wachten op het Pilsener Bio pakket van Bio-Brouwmaat 🙂 Eerdaags is de fermenter waar nu de tomatenwijn inzit weer beschikbaar en dan aan de slag!

 

Brouwmaat
op 4 december 2018

Ik ben nu voor je bezig Jan 😉

Wanneer Post.nl meewerkt heb je het morgen in huis.

Admin
op 4 december 2018

Heeft geen haast hoor, dagje later is ook prima. Morgen namelijk weer een begrafenis…. staat dit keer iets verder van me af gelukkig.

Als ik er niet ben komt het wel bij de buren hier, komt vast goed 😉 Bedankt Erik!

 

 

Brouwmaat
op 4 december 2018

Tjonge jonge Jan het houdt niet op zeg. Wederom mijn condoleances.

Admin
op 4 december 2018

Thanks, het is de 5e dit jaar….

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 7 december 2018

Hallo iedereen,

Ik heb al een hele tijd een grainfather, ben hier heel tevreden over, maar ik heb vandaag een probleem met de temperatuur, mijn grainfather stond op celsius en ik heb ergens opgedrukt en krijg ineens farenheit, nu wil ik deze terug zetten maar het lukt mij gewoon niet, ben al een hele namiddag bezig dit probleem op te lossen, maar het lukt mij niet. Dus mijn vraag is er hier iemand die mij kan helpen.

Groetjes Dany

Brouwmaat
op 7 december 2018

 How to switch your controller from Fahrenheit to Celsius 

NOTE: Grainfathers sold in the USA and Canada should come with a control box that displays in Fahrenheit. It may seem as though the temperature is reading in celsius as the third digit is in the subscript e.g 16 7. This is actually reading 167°F not 16.7°C. When it is set to Celsius the subscript digit is a point of a degree e.g 21.1 is 21.1°C. 

1. Press the Up and DOWN arrows together and hold for a few seconds until the screen displays 

“F01”. 

2. Press and release the SET key to enter Password. 

3. Change the value so that it displays “231” by using the UP and DOWN arrows. 

4. Press and the release the SET key. 

5. Press the UP arrow until it displays “uni” 

6. Press the SET key, it will display the item of either ‘C’ Celsius or ‘F’ Fahrenheit, press the UP 

or DOWN arrow to select either Celsius or Fahrenheit. 

7. Press the SET key, it will display “FAC”, then it will display “F01”. 

8. Press UP arrow until you select the “F04”. 

9. Press and release SET key. 

10. Press the UP or DOWN arrow to select “105”. 

11. Press the SET key. 

12. Press UP arrow until you select the “F05”. 

13. Press and release the SET key. 

14. Press the DOWN arrow to select “.5”. 

15. Press the SET key. 

16. Press UP arrow until you select the “F08”. 

17. Press and release the SET key. 

18. Press the DOWN arrove to reduce the number all of the way down until it reads “HOT”. 

19. Press the SET key. 

20. The controller will time out and return to normal operation. 

Forum Lid
op 7 december 2018

1. Druk de pijlen omhoog en omlaag tegelijkertijd in en houd ze een paar seconden vast tot “F01” op het scherm verschijnt.

2. Druk kort op de SET-toets om het wachtwoord in te voeren.

3. Wijzig de waarde zodat “231” wordt weergegeven met de pijlen OMHOOG en OMLAAG.

4. Druk op en laat de SET-toets los.

5. Druk op de pijl OMHOOG totdat “uni” wordt weergegeven.

6. Druk op de knop SET om het item van ‘C’ Celsius of ‘F’ Fahrenheit weer te geven. Druk op de pijl OMHOOG of OMLAAG om Celsius of Fahrenheit te selecteren.

7. Druk op de SET-toets, er verschijnt “FAC” en vervolgens verschijnt “F01”.

8. Druk op de pijl OMHOOG totdat u “F04” selecteert.

9. Druk op de SET-toets en laat deze weer los.

10. Druk op de pijl OMHOOG of OMLAAG om “105” te selecteren.

11. Druk op de SET-toets.

12. Druk op de pijl OMHOOG tot u “F05” selecteert.

13. Druk kort op de SET-toets.

14. Druk op de pijl OMLAAG om “.5” te selecteren.

15. Druk op de SET-toets.

16. Druk op de pijl OMHOOG totdat u “F08” selecteert.

17. Druk kort op de SET-toets.

18. Druk op de pijl OMLAAG om het aantal helemaal te verlagen totdat het “HOT” aangeeft.

19. Druk op de SET-toets.

20. De controller zal een time-out geven en terugkeren naar de normale werking         Dit was mijn bedoeling. 🙂

Admin
op 7 december 2018

Dit ziet er wel heel omslachtig uit 🤐

Forum Lid
op 7 december 2018

Of hou de setup knop eens 6 tot 8 seconde vast.

Brouwmaat
op 7 december 2018

We komen er wel 🙂

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
14 op 8 december 2018

jan ik heb nu de T500 met reflux en koperhelm ik wil alleen alcohol maken geen bier of wijn wat brengt de grainfather meer voor mij ????

Brouwmaat
op 8 december 2018

Even voor Jan antwoorden: je kunt ermee op vermogen stoken (maar volgens mij heb jij ook een vermogensregelaar). Je kunt e.e.a. op de app bijhouden…. en je kunt er mee maischen wanneer je met mout aan de slag gaat om bv een graanjenever, graan wodka of whisky te maken.

Oh ja en je kunt een vloeistof snel koelen.

Forum Lid
op 8 december 2018

Als je het half kan betalen gewoon doen en die kiwi,s zijn niet gek. Met de t500 moet je echt ervaring krijgen om de laatste druppel alcohol eruit te halen.  De Grainfather geeft je een piepje.  Hahaha zo simpel kan het leven zijn. Ding verdiend zichzelf terug in gemak en rendement. 

 

Ja Jan als jij het niet doe doe ik het wel.  Nee serieus het is waar. 

Forum Lid
op 8 december 2018

ok maar erik en lummel een beetje gemakzucht meer ok maar wat dan met de T500 kan ik de reflux en koperhelm er op gebruiken want eigenlijk moet ik ergens een nieuwe boiler hebben en erik er ligt al een paar weken iets op mijn tong nl als ik door mijn fruit zit heb jij pakketten waar je zo hoe moet ik het vragen ja alleen suiker en water bij moet doen ik weet het niet voor wisky of iets anders geen bier want daar begin ik nog niet aan later mss wel maar nu nog niet

gr erik

of erik groet erik en lummel

Brouwmaat
op 8 december 2018

Wil je whisky maken Erik, dan is dat een versimpelde versie van bier. Je hoeft het niet te koken (mag wel). Je verwarmt met de Grainfather  naar een bepaalde temperatuur, stort je geschrote mout en houdt het voor een uur tip die temperatuur. Vervolgens verwarm je het iets door zodat de viscositeit wat makkelijker wordt met spoelen. Dan trek je de moutkorf van de GF omhoog en spoelt de suiker uit het mout. Dan moet je het snel afkoelen. Bij de GF zit een koeler waarmee je snel je mash op de juiste temperatuur krijgt en dan hup het vergistingsvat in, gist erbij en uit laten gisten. De rest ken je 😉

Maar pas op, een maal whisky gemaakt….. dan ben je zo aan het bier brouwen. (Daarom kan Jan nu niet antwoorden…. hij is de boel aan het opruimen denk ik, heeft net Pilsener Bio gemaakt 🙂 )

 

Oh ja en de reflux en helm passen perfect op de GF

Forum Lid
op 8 december 2018

terwijl op de achtergrond een jenever uit de pijp komt.Als je het makkelijk wilt doen, gebruik je turbogist, suiker en water erbij: hopla – alcohol. Goede basis voor veel. in mijn ervaring net iets te scherp om echt lekker te zijn

Er is een recept voor een combi (odin’s easy vodka), daarbij gebruik je een beetje mout en de rest suiker, en hoef je niet eens wat te doen (behalve geduld hebben en uiteindelijk stoken). Met dit recept krijg je iets van de zachtheid van granen mee. Ik heb het in de planning staan voor ergens deze maand.

Zelf ben ik een groot fan van allgrain stoken. tis wat meer werk, tis wat duurder en de opbrengst is zeker wat lager. maar met kop en schouders boven veel. Goed om lekker van te drinken.

Je had het over fruit: erg vet.

Maar om terug te keren op je vraag: turbogist is waar je nu even naar zoekt (1 zakje, 6 kilo suiker, water)

EDIT: oja, dit doe ik allemaal op den GF, heerlijk apparaat waar je alles mee kan. ik heb de reflux EN de copperdome, beide goed

Forum Lid
op 8 december 2018

Wil je whisky maken Erik, dan is dat een versimpelde versie van bier. Je hoeft het niet te koken (mag wel). Je verwarmt met de Grainfather  naar een bepaalde temperatuur, stort je geschrote mout en houdt het voor een uur tip die temperatuur. Vervolgens verwarm je het iets door zodat de viscositeit wat makkelijker wordt met spoelen. Dan trek je de moutkorf van de GF omhoog en spoelt de suiker uit het mout. Dan moet je het snel afkoelen. Bij de GF zit een koeler waarmee je snel je mash op de juiste temperatuur krijgt en dan hup het vergistingsvat in, gist erbij en uit laten gisten. De rest ken je 😉

Maar pas op, een maal whisky gemaakt….. dan ben je zo aan het bier brouwen. (Daarom kan Jan nu niet antwoorden…. hij is de boel aan het opruimen denk ik, heeft net Pilsener Bio gemaakt 🙂 )

 

Oh ja en de reflux en helm passen perfect op de GF

Van Munckerik

Erik kan je het nog moeilijker uitleggen. Ding doet gewoon wat hij moet doen, er zit een handleiding bij en anders het forum en jij zal ongetwijfeld ook een handleiding meegeven

 

En anders hebben het forum, er zullen er niet veel zijn, misschien ben ik de enige maar ik gedij in blunders van anderen. Stopt het huilende stokerskind in mij. 

Brouwmaat
op 8 december 2018

Moeilijker… uh nee hahaha.

Het komt door mijn enthousiasme zullen we maar zeggen. Maar je hebt gelijk, ik lever er een goede handleiding bij.

Forum Lid
op 8 december 2018

dank u erik en carlos voor de feedback maar turbogist daar heb ik het mee gehad ik heb tonnen genoeg staan vol met fruit op dit moment maar volgend jaar niet meer dus dan iets anders zoeken omdat mijn bomen en struiken zo gesnoeit worden dat waarschijnlijk weinig fruit heb volgend jaar dus iets nieuw ja een mss een gf maar eens kijken als het fruit weg is ik denk dat ik nog 1500 liter nu heb staan en ik moet de kweeperen nog halen alhoewel ik weinig lust heb alle dagen stoken de volgende dag reinigen en weer stoken

gr erik

Forum Lid
op 8 december 2018

1500 liter!?! holy shit, dat klinkt goed, lekker bij de ‘kachel’ zitten deze winter

ik was al blij dat ik 80 kilo druiven kon scoren – en een klein beetje kweepeer (mooi adresje voor volgend jaar gevonden)

Forum Lid
op 8 december 2018

Moeilijker… uh nee hahaha.

Het komt door mijn enthousiasme zullen we maar zeggen. Maar je hebt gelijk, ik lever er een goede handleiding bij.

Van Munckerik

Kijk weer een Grainfather verkocht. Laten we toch de wereld blij maken. Of ben ik stoned? Dan ben ik hopelijk morgen weer een cynische lul . Maar vandaag dus lekker niet

Brouwmaat
op 8 december 2018

Ben maar lekker stoned, staat je goed 🙂

Forum Lid
op 8 december 2018

Je hebt geen idee hoe het je zintuigen open zet. Je ruikt en je proeft alles zelfs een cynische ondertoon. Maar op het appelforum zal ik melden wat mijn smaakbeleving is van de 2e keer stoken. Ik kan je verklappen dat het verschil enorm is. 

Forum Lid
op 8 december 2018

ok maar eerst mijn tonnen leeg stoken met de T500

Forum Lid
op 8 december 2018

ja erik en mss proberen en dan mss wat bier maar ik ben nog niet zover ok het kan snel veranderen mss wel

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren