Allereerste stook …

Geupdate op 27 november 2018 in Mijn installatie
2 op 27 november 2018

Eindelijk ertoe gekomen mijn allereerste stook te doen uit een Sugarwash (Turbo Yeast) die toch al een 8-tal jaar op vat stond. Ik heb de T500 met koperen helm. Ik heb gekozen voor een “Stripping run” en heb als resultaat zo een 6 liter van +/- 60 %.

Ik weet niet of dit een goed resultaat is maar ik denk van wel … 

Ik beschik nu nog over zo een 600 liter stookwijn van fruit (appel, pruimen, …) die ik ook wil verstoken. Zou ik deze op dezelfde manier verstoken ? Dus ook via eerst een Stripping run en daarna een Spirit run ?

2de bedenking : Ik beschik nu over 6 liter aan 60 % ABV. (Gestripte spirit) afkomstig van die Turbo Yeast. Kan Ik deze gewoon verdunnen tot 40% (d.w.z. ongeveer 3 liter water toevoegen) en dan een langzame spirit run doen met de T500 of is die 9 liter een te kleine hoeveelheid vloeistof voor de stookketel ? 

Of zou ik deze bijvoegen bij de spirit die ik zal verkrijgen na het verstoken (Stripping run) van 25 liter fruitwijn (appel bv.). 

Is, voor mij als beginner, wel een leuke uitdaging en toffe hobby lijkt me  …. 🙂 

Thx voor enig advies !

 
  • Geliked door
Antwoord
0 op 27 november 2018

Ik stook fruit gewoon een keer,en 9 liter is geen probleem,als je bij 20% stopt is je ketel niet droog.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 27 november 2018

Of het rendement goed is met 3,6 liter gerekend naar 100% hangt af van de hoeveelheid gebruikte suiker. Turbo kan meer leveren.  9 liter doe ik ook wel in t500. Soms minder. Ik zou nooit turbo met fruit mixen. Dat is vloeken in de kerk. 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren