Amylase temperatuur voor rum

Geupdate op 9 maart 2019 in Stooktips
4 op 9 maart 2019

Dag stokers,

Veel gelezen in de diverse rumtopics en het gaat ook vaak over de amylase om het meeste uit de melasse te halen. Nu snap ik dat het enzym ook aan de rumgist is toegevoegd, maar dat velen het ook al eerder toevoegen. Het product is los te koop hier, de ‘West Kin Look Amylase’, dat heb ik wel gezien. Echter snap ik niet hoe het werkt. De optimale temperatuur voor de amyloglucosidase is rond de 75 graden. Waarom zegt de handleiding dan 12 uur bij 20 graden?

Voor degenen die het product ook gebruiken, hoe doen jullie het? En heeft het merkbare voordelen?

 
  • Geliked door
Antwoord
3 op 9 maart 2019

Bij 75 graden hoeft het geen 12 uur. 75 graden is optimaal, maar bij 20 graden doet het zijn werk uiteindelijk ook wel, maar daar reken je dan wat meer tijd voor.

Ik weet overigens niet hoelang op 75 graden optimaal is bij rietsuiker melasse, maar we hebben een heel groot rum topic, daar komt het onderwerp regelmatig voorbij.

 

Forum Lid
op 9 maart 2019

bij 20 gr ( kamer temp. ) zou het proces rond 12 uur zijn .
Bij 75 gr 20 tot 45 min . hierbij is ph wel van belang . hoewel de handbreedte ruim is . ( uit mijn hoofd tussen 4,5 en 9 met meest optimaal 5,5 -7 )

Forum Lid
op 9 maart 2019

amyloglucosidase = Gamma-amylaseheeft een optimum pH van 3 vilgens wiki en 4 volgens:

http://www.ncbe.reading.ac.uk/materials/enzymes/amyloglucosidase.html.

Temp is idd ook 75 graden.

Dit enzyme kan je dus tijdens de vergisting zijn werk laten doen.  Zoals ook gebeurd bij de vergisting van sake met behulp van koji schimmel. 

 

Forum Lid
op 9 maart 2019

die pH heb ik even moeten naslaan maar het is inderdaad PH 4 – 4,5 . is optimaal

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren