angosturabitter

Geupdate op 2 november 2019 in Recepten
2 op 1 november 2019

macereren 8-10 dagen (met smaak controle .
dus proeven tussentijds .)

 
  • Geliked door
Antwoord
1 op 1 november 2019

Ik heb ooit gelezen dat gentiaan vergist moet worden, maar zie hier op het forum dat het vaak gebruikt word bij marcereren zou iemand mij hier iets meer over kunnen vertellen ? 

Forum Lid
op 2 november 2019

gentiaan is een beetje een jekyll and hyde .
Het kan als maceraat en in vergisting beide toegepast .
Bij vergisten geeft het een soort gronderige of hop achtige smaak mee .
Bij maceraat bitter papaver achtig .
bij maceraat kun je wat tussendoor proeven of de smaken afdoende zijn en af filteren .
Na vergisting kan gentiaan smaken wanneer sterk aanwezig ook maar weinig ” uitgedistilleert” .

Gentiaan , hop en gember kun je wanneer overheerst corrigeren / acceptabel maken door soda toe te voegen

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren