Appels vergisten

Geupdate 14 uur geleden in Stookforum
0 op 3 november 2018

mooie machiene jan en nim tof fimpje van gemaakt s spijtig dat het zo ver is anders was ik wel naar deventer gekomen maar wie weet

 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 8 november 2018

Net even geproefd met mijn Ghanese vriendje en hij vond het sap smerig, ik kijk er anders na, een uitgegiste ton is niet mooi dus moet je destilleren om het goud eruit te krijgen daar doen wij stokers het voor maar leg het eens uit…

 

Dus effe de meter erin en inderdaad suiker is er nagenoeg uit. Stoken maar, tegelijk vraag ik me af of het wel zo handig is dit sap nog een keer te gaan gebruiken om graan te maischen. Word een kwestie voor morgen, eerst naar het bos. 

 

 

Admin
op 8 november 2018

Dan wordt het morgen een spannende dag! Ik vermoed een ronde met de Reflux en een met de Dome en dan maar vergelijken?

Mijn ervaring met fruit met de Dome is een 2e Keer stoken wel aan te raden. Ik heb nu een borrel van appel staan van 45% die toch een waterige smaak heeft, ik weet dat dit weg is als ik hem een 2e keer stook. Helaas heb ik daar te weinig voor. 

Je kunt natuurlijk ook de 1,5 keer stoken mehode gebruiken. https://www.stookforum.nl/thread/destilleer-anderhalf-keer/

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 9 november 2018

Loopt de ketel al Lummel?

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 2 dagen geleden

Lummel, hoe is het afgelopen met de appels? Heb je al een update?

Forum Lid
2 dagen geleden

zal kort zijn jan die zijn nog aan het vergisten en uitklaren denk ik

 

Admin
2 dagen geleden

Nee het was al klaar om verstookt te worden. Er was geen suiker toegevoegd. Maar ik denk dat Lummel druk is met werk 😁

Forum Lid
2 dagen geleden

mooi ik had ook 50l appels op de gist staan zonder suiker en pecto en 8 liter van 42° gekregen en met een lange nasmaak wel met de copperdome en 1 keer stoken morgen weer 25l suikermach ik wissel nu af

maar perfect 

Forum Lid
14 uur geleden

Nee het was al klaar om verstookt te worden. Er was geen suiker toegevoegd. Maar ik denk dat Lummel druk is met werk 😁

Van Stookforum

Hahahaha, inderdaad druk het is oogsttijd toch? Mooiste tijd van het jaar. Update appels, ze staan nog steeds lekker te staan. Als het overige verwerkt is ga ik stoken en lekker dronken worden. 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren