Appelstroop meestal met suikerbietmelasse of toch ook zonder …………..

Geupdate op 7 juni 2017 in Recepten
1 op 7 juni 2017

Toch bestaat er appelstroop zonder suikerbietmelasse.

De appels worden gekookt en van de pulp wordt sap geperst. Het sap wordt ingekookt tot concencentraat.
Voor de verwerking tot stroop wordt ook suikerbietensap en perendiksap toegevoegd. Bij een onderzoek van de consumentenbond in 2011 bleek dat appelstroop vaak voor meer dan de helft uit bietenstroop bestaat. Alleen de appelstroop van Crombach was puur.
In Nederland wordt nog maar door een paar bedrijven stroop gemaakt, met name Frumarco (Beesel) en Canisius (Schinnen) zijn bekende producenten.
Het woord rins komt van “rijns”, smakend naar rijnwijn.

Te koop bij de appie

http://www.crombach.nl/beleven.html

 
  • Geliked door
Antwoord
0 op 7 juni 2017

Nog wat over appelstroop zoals die al gemaakt werd door de Romeinen.

Lees vooral het laatste stukje.

https://www.leontien.nl/artikel/1772/leontiennl/eten_en_drinken/ijzer_in_appelstroop.aspx

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren