Appelstroop Snaps

Geupdate 7 dagen geleden in Recepten
4 7 dagen geleden

Ik liep door de PLUS, zag appelstroop staan en dacht ‘godzegenedegreep’:

  • 5 bekers appelstroop
  • 750 gram rietsuiker
  • in het vergistingsvat, aangevuld met water tot 11 liter en even mixen
  • rumgist erbij (had even niets anders)

    Vergistte driftig. Na 2 weken 1 keer gestookt in de alambiek. Versneld gerijpt door 3x een nacht in de diepvries en overdag bij de CV. Smaakt niet slecht; zacht, beetje calvados-achtig. Zou nog meer aroma in kunnen: volgende keer 6 bekers appelstroop.

 
  • Geliked door
Antwoord
1 7 dagen geleden

Paar potten appelmoes erbij . ( Wel even kijken of er geen stabilisator in zit )

Forum Lid
7 dagen geleden

Lekker met pannekoek😂😂😂

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 7 dagen geleden

Rumgist kan goed, je hebt kans dat er een groot deel melasse in zit.

Echte pure stroop, dus enkel ingedikt sap heb je denk ik niet voor dit geld. Maar leuk om te proberen 😉🥃

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 7 dagen geleden

Geen gek idee eigenlijk . Het bietenaandeel zal waarschijnlijk wel hoog liggen in deze stroop maar de gisting zal vast erg prettig verlopen. Anders een paar echte appels erin macereren om het aroma wat op te vijzelen?

groeten Catnip

 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren