Asperges likeur

Geupdate op 23 april 2019 in Recepten
32 op 27 mei 2017

Recept voor asperge likeur:

voor de medestokers die van asperges houden

De schillen van de asperges op alcohol zetten een een tijd laten staan.

Daarna verdunnen tot drinksterkte.

Succes er mee.

groet, @ndré

 
  • Geliked door
Antwoord
2 op 27 mei 2017

Wel de schillen er uit halen,ik had Adriana verteld dat je van de schillen soep kon trekken,ze had het gedaan maar de schillen in de soep gelaten en ook nog klein gesneden goed bedoeld maar niet te vreten,voor de rest kan ze heel goed koken maakt lekerdere erwtensoep dan mij.gr.??Chris.V.

Forum Lid
op 27 mei 2017

Haha, al doende leert men?

Admin
op 27 mei 2017

Helemaal tot snot koken, staafmixer er in en door een fijne zeef wrijven.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 27 mei 2017

Asperges niet koken, gewoon bij de alcohol en later uitzeven?

Forum Lid
op 27 mei 2017

Ja Jan achteraf maar ik zat die schillen uit mijn nek te trekken,en eens houd het op.gr??Chris.V.

Admin
op 27 mei 2017

Asperges niet koken, gewoon bij de alcohol en later uitzeven?

Van @ndré

 Haha voor de likeur inderdaad, maar ik wilde Adriana een goede tip geven voor Chris zijn aspergesoep 🙂

Forum Lid
op 27 mei 2017

Jan ze maakt nu een perfecte aspergessoep,ik eet nooit in restaurants ik vind het lekkerst wat zij kookt.maar asperges is in Roemenie niet bekend dus ze wist er niets vanaf,ik leer het haar en zij maakt het beter dan mij.gr.??Chris.V

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 28 mei 2017

Neem aan dat er ook wat suiker aan te pas komt?? (likeur 😉 ) zal m zelf niet maken…… Maar andere?

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 28 mei 2017

Hoi Oengabunga, 

volgens mij hoeft er niks meer bij dan de asperge schillen.

natuurlijk kun je zelf de smaak zo maken dat je het misschien ook lekker vind.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 28 mei 2017
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 4 juni 2017

likeuren: Zijn dranken die in hun samenstelling gebruik maken van 50 grammen suiker of meer per liter drank. Meestal is dit tussen 200 en 350 gr/ltr.

Forum Lid
op 4 juni 2017

gerdy, suiker voeg ik altijd met kleine beetjes tegelijk, als laatste toe.

Veel recepten van likeuren zijn meestal te zoet.

Forum Lid
op 4 juni 2017

idd rob, om een goed recept te bekomen moet je vaak puzzelen met suiker.maar om het een likeur te noemen zou er toch een 200 gram moeten in zitten. anders is het geen likeur,maar bv een kruidendrank. zoals dit vind ik geen recept,maar eerder marceren . ik heb hier al nog wat de revue zien passeren,als ze konden  staken ze hun oude sokken op alcohol om maar een recept te hebben. alles moet geleerd worden met vallen en opstaan. maar een echt goed recept zijn er tientallen flessen vertrokken in de gootsteen . dan hebben ze nog niet gepraat over de dichtheid van een likeur bv verkregen door glucose, arabische gom ,kandij suiker en zo verder.

maar ja wie ben ik? 

mvg gerdy

Forum Lid
op 4 juni 2017

gerdy, veel mensen volgen blindelings een recept zonder tussentijds te proeven en willen het liefst hun drank in een dag klaar hebben.

Ik ben bijvoorbeeld bij een bierproeverij geweest waar de echte bierbrouwers bij het proeven je precies kunnen vertellen welke gist en hop er in het bier is gebrouwen.

Dat moet je natuurlijk leren en vergt ook tijd en een brede kennis van alle ingrediënten.

Datzelfde is ook het geval bij het proeven van likeuren en moet je voor openstaan.

Probeer eens wat minder suiker in je likeuren en maak het wat stroperiger met het bindmiddel agar agar (heb je héél weinig van nodig)

 

Forum Lid
op 5 juni 2017

Rob,

Hoe gebruik je agar agar, lees overal dat je het eerst moet verwarmen klopt dat en hoeveel gebruik je ongeveer.

is nogal sterk spul als ik het goed begrijp.

Groet Ger

 

Forum Lid
op 5 juni 2017

Van “agar agar” heb je nog niet de helft nodig van onderstaand recept als je alleen maar de drank ietwat stroperiger wilt maken.

https://www.pit-pit.com/agaragar.html

http://www.culy.nl/inspiratie/alles-over-agar-agar/

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 5 juni 2017

en wanneer is een likeur een likeur: 

Likeur is een type sterkedrank, die vaak zoet van smaak is en om en nabij de 20% alcohol bevat hoewel het alcoholpercentage van sommige soorten likeuren tot 71% (een Chartreuse-soort) oploopt. Likeuren worden gebruikt als digestief bij de koffie en als ingrediënt in gemengde dranken (cocktails en longdrinks).

Voor alle likeuren geldt een minimum alcoholgehalte van 15 procent en een minimale hoeveelheid suiker van 100 gram per liter. Crèmelikeuren zijn nog zoeter, en dienen minimaal 250 gram suiker per liter te bevatten. Echte limieten aan het gebruik van suiker zijn er overigens niet. De crème de cassis bijvoorbeeld bevat 400 gram suiker per liter bij een alcoholgehalte van 15 procent. Daarnaast zijn er ook nog likorettes. Dit zijn op likeuren lijkende producten die een lager alcoholgehalte hebben dan 15 procent. In Nederland mogen deze ook in supermarkten verkocht worden, terwijl likeuren alleen in een slijterij verkrijgbaar zijn.

Een likeur is altijd gemaakt van de volgende ingrediënten:

  • Gedestilleerd water
  • Een vorm van alcohol (dat kan neutrale alcohol zijn, maar ook bijvoorbeeld een gedistilleerde drank zoals whisky of brandewijn)
  • Suiker (of een andere zoetstof zoals honing)
  • Smaakstoffen. Soms geven de smaakstoffen ook de kleur aan de likeur.
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 5 juni 2017
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
11 op 23 april 2019

Ik ga zo fietsen en asperges halen in Otterlo bij de boer en dacht toch eens kijken of er nog iets mee te maken valt. Maar geloof dat ik de likeur van asperges maar oversla. Kan me er niks bij voorstellen. Bovendien vind ik ze alleen maar lekker uit het knuisje met beenham. Deze sla ik voorlopig over maar wie weet gaat iemand anders hem maken dus zet het artikel even boven. Ik ben benieuwd. 

Forum Lid
op 23 april 2019

Krijg asperges altijd gratis maar om er likeur van te maken ik weet niet,krijg morgen weer 50 kg bio mais die vind ik wel lekker.zacht koken 4 pakken havermout 6 pakken fries rogge brood en 20 kg suiker en natte bakkers gist,en op snippers laten rijpen,daarna gooi ik het nog een keertje op gebruikte snippers die ik voor de druiven gebruikt heb,en laat het dan weer een twee wkn.in de zon staan.😋

Forum Lid
op 23 april 2019

Fietsen gaat helaas niet door. Ben al weer druk met allerlei gedoe. 

Forum Lid
op 23 april 2019

Arme jonge,ik zou moeten werken,maar is niet druk dus zit thuis wat te prutsen,en op het forum iedereen in de gaten te houden,trouwens Nimrax is erg stil of zwaar paasfeest gehad of zit wat uit te broeden🤔zal even een drone boven zijn stulpje sturen.🙄

Crew member
op 23 april 2019

drone boven zijn stulpje sturen.Van ChrisV
Is goed hoor, ik app je de GPS coördinaten.
Kijk <KLIK> hier hoe die vlucht eruit ziet

 

Forum Lid
op 23 april 2019

Jaja linke vogel dat was op je geheime locatie.ik zag je wel op dat karretje de tulpen slopen zo dat de touristen geen foto’s meer kunnen maken van de bloeiende velden.🙄

Crew member
op 23 april 2019

Ja, zag je me? Weg met die rommel… kan hier momenteel, door duizenden,  vooral aziaten en toeristen, met smartfoon in de hand, mijn bunker niet eens verlaten wegens verkeerschaos. Bloembollen…ooit zelfs een betaalmiddel. Als je het mij vraagt is de bollenteelt een verspilling van grond waar op bruikbare, eetbare producten de (wereld)bevolking zouden kunnen voedden.
Een bollenveld is zo giftig gemaakt met pesticiden (Monsato,bedankt ook hier weer!) waardoor oppervlakte water vervuild en de voor de bloembolletjes totaal verpestte grond het 8 jaar duurt voordat er weer groenten op kunnen groeien. Verder is door genetische manipulatie van de tulpen het mogelijk om kleuren zelf te ontwikkelen. Maar ook verschrikkelijk mooi… ok, nog eentje dan voor bij de middagborrel 😉 https://www.youtube.com/watch?v=_Yg1Ltp5SSk

 

Forum Lid
op 23 april 2019

Heel mooi,ik weet dat de grond daar ontzettend vervuild word door de chem.troep.wat nog leuker is,de tulp komt van oorsprong uit Turkijen,de Asperges uit China,en wij spelen er mooi weer mee,tja dat is de handels geest van de Nedelanders.ze hebben er bij mij in Roemenie zo’n 100 bij gezet.ze zijn gek op tulpen.de hele wereld komt er voor naar hier,fietsen tulpen hoeren en drugs.en dan heb ik het nog niet over mij gehad,dat noemen ze een natuurramp😂😂😂daarom lig ik s’achts in een hok aan de ketting👹

Forum Lid
op 23 april 2019

Arme jonge,ik zou moeten werken,maar is niet druk dus zit thuis wat te prutsen,en op het forum iedereen in de gaten te houden,trouwens Nimrax is erg stil of zwaar paasfeest gehad of zit wat uit te broeden🤔zal even een drone boven zijn stulpje sturen.🙄

Van ChrisV

Heb ook medelijden met mezelf Chris, maar de schoorsteen moet roken en de ketel staat aan. Kan alleen niet proeven want moet mijn kop erbij houden. Gek genoeg belemmerd olie mijn creatieviteit ( en geduld, niet onbelangrijk) niet. Dus ben weer in de olie. Morgen dan maar asperges, vandaag Chinees denk ik of de Jap wil Lummelientje maar heb geen zin in susi na een goede pan bouillabaisse. Hoef geen vis meer in een restaurant. Toch 9 van de tien keer diepvries. 

 

Ja ben stoned. Verraad me zelf. Ga weer ouwehoeren. 

Forum Lid
op 23 april 2019

Heb ook niet hoeven werken,dus ook thuis wat klusjes gedaan,en wat drank in flessen gedaan dus de kelder is weer bijgevuld,nog een beetje Nimrax in de gaten gehouden,want dat is maatschappelijk niet verantwoord als ik of Lummel dat niet doen.😉

Forum Lid
op 23 april 2019

Heb ook niet hoeven werken,dus ook thuis wat klusjes gedaan,en wat drank in flessen gedaan dus de kelder is weer bijgevuld,nog een beetje Nimrax in de gaten gehouden,want dat is maatschappelijk niet verantwoord als ik of Lummel dat niet doen.😉

Van ChrisV

Ja inderdaad voor je het weet gaat Nimrax de fout in met zijn fascinatie voor Kim Holland. Moet Stookforum gaan handhaven!

Echt een lelijk wijf als je het mij vraagt. Zo’n centenbakkie, dat is ze toch? Misschien kan Nimrax helderheid geven. Het liefst met een foto want dat wordt gewaardeerd op Stookforum. Zo was het toch Jan? 

Forum Lid
op 23 april 2019

lummel je hebt weer gelijk,goed dat er meer zo over denken😜

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 23 april 2019

Rot bloemen ! krijg je alleen maar hooikoorts van .

Asperges zijn trouwens heerlijk te verwerken in een truffel room likeur .

Forum Lid
op 23 april 2019

Ik ga het met een beetje proberen,halve fles offer ik wel op.ben benieuwd.ik laat het wel weten.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren