Baileys

Geupdate op 27 mei 2019 in Likeuren
42 op 5 februari 2017

Hoy,

ik drink heel graag een drank als baileys, heeft hier iemand een recept  om dat zelf te maken, ik heb al in veel receptenboeken gelezen en niks gevonden.

Of heeft dat een andere naam.

 

Mvg

 
 • Geliked door
Antwoord
1 op 5 februari 2017
Forum Lid
op 5 februari 2017

ha, baileys is een merknaam.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 5 februari 2017

Benodigdheden voor ± 0.7L Baileys:

 • 250 ml slagroom
 • 1 blikje gecondenseerde melk
 • 1/2 theelepel vanille extract
 • 1 eetlepel oplosespresso
 • 1 eetlepel cacaopoeder
 • 1 eetlepel water
 • 200-250 ml Ierse whiskey

Bereidingswijze:

Doe de slagroom en de gecondenseerde melk met het vanille extract in een grote kom en roer alles goed los met een garde.

Meng in een apart bakje de oplosespresso (ik heb twee van die kleine zakjes instantespresso van Nescafé gebruikt) met het cacaopoeder en een klein beetje water tot een papje zonder klontjes.

Ik heb eerst 200 ml whiskey en de helft van het espressopapje toegevoegd aan het slagroommengsel (goed doorroeren met een garde) en toen geproefd of het lekker was. En dan naar smaak kijken of er misschien nog wat meer whiskey bij moet of ook nog wat espresso/cacao. Gewoon totdat het lekker is! Ik kwam uit op ongeveer 250 ml whiskey en bijna alle espressoprut; maar ik ben dan ook dol op whiskey en koffie… ?

 

Giet in een mooie (goed omgespoelde) fles en bewaar in de koelkast. Wie had gedacht dat zelf Baileys maken bijna net zo gemakkelijk was als gewoon een fles kopen! ?

In de koelkast wordt het best een dikke substantie, maar ik vind dat niet zo erg want ik drink mijn baileys toch met ijs, dan verdun je het toch al een beetje in je glas. Drink je baileys het liefst zonder ijs en vind je de baileys te dik kan je het altijd een beetje aanlengen door wat melk in de fles te gieten en even goed te schudden.

En uit ervaring kan ik je vertellen dat het zeker 3 weken goed blijft in de koelkast. Langer heeft die fles het niet volgehouden…

Forum Lid
op 5 februari 2017
En uit ervaring kan ik je vertellen dat het zeker 3 weken goed blijft in de koelkast. Langer heeft die fles het niet volgehouden…Van Betweter

 Bij mij gaat n’en gekocht ook niet lang mee wat gaat dat zijn als ik hem zelf maak.

Bedankt voor het recept, ga ik zeker proberen te maken, in eerste instantie met n’en gekochte whiskey want ik ben nog niet zo ver om hem zelf te stoken.

Forum Lid
op 6 februari 2017

Dumo dan word het tijd dat je gaat leren stoken,het werkt verslavend.gr?Chris.V

Forum Lid
op 6 februari 2017

Ik ben al goed bezig, k’ heb al meer dan ene ketel verstookt ze ne.

In t’ weekend mijn eerste bier gemaakt staat goed te gisten.

Groetjes 

Forum Lid
op 6 februari 2017

Dumo dan ben je goed bezig,ik begin deze week aan mijn 300kg druiven,staan nog een beetje te gisten,gr ?Chris.V

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 11 februari 2017

@betweter

ik heb deze namiddag uw recept gemaakt, ongelofelijk goed, ik heb er eigenlijk al een beetje teveel van op, en ik moet nog 4 uur werken (nogal een geluk dat ik de weg niet op moet) , k’ ga volgende week enkele vrienden laten proeven en hun gedacht vragen.

groetjes

 

Forum Lid
op 11 februari 2017

Hallo dumo, leuk te horen dat je mijn baileysrecept ongelofelijk goed vind.

Als wij bezoek hebben, vraag ik altijd of ze een zelf gemaakt likeurtje willen keuren.

Toevallig wil ik morgen een paar liter dikke advocaat gaan maken. Die is véél lekkerder dan die je in de winkel koopt en gaat bij ons heel snel op.

Forum Lid
op 12 februari 2017
Toevallig wil ik morgen een paar liter dikke advocaat gaan maken.Van Betweter

 We gaan daar verder of we zijn weer over iets anders aan het schrijven hier,   https://www.stookforum.nl/thread/advocaat-recept-gevraagd/

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 24 februari 2017

Hoy

En uit ervaring kan ik je vertellen dat het zeker 3 weken goed blijft in de koelkast. Langer heeft die fles het niet volgehouden…Van Betweter

Heb jij niet voor als je hem wat laat rusten, dat de koffie of/en de cacao een beetje uitzakt (neerslaat) in de fles , ik gebruik wel koud water om de koffie en de cacao poeder op te lossen.

Hij blijft wel lekker.

groetjes

Forum Lid
op 24 februari 2017

Als ik de Baileys uit de koelkast haal, zet ik hem eerst in de huiskamer en schud hem daarna. Verdunnen doe ik hem niet. Hij is ook lekker over een paar klontjes ijs.

 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 6 maart 2017

ik heb dit recept ook gemaakt,maar de klontertjes van de gecondenseerde melk zijn moeilijk weg te verwerken zelfs met de staafmixer . maar dat is geen probleem de smaak zit goed .

mvg gerdy

Forum Lid
op 6 maart 2017

gerdy, bij dumo was het wel een succes.

Ik heb zelf nooit problemen gehad met dit recept, maar je dient je wel aan de bereidings volgorde te houden, anders gaat het net als bij advocaat, klonteren.

Forum Lid
op 6 maart 2017

Hoy,

je moet goed kloppen, ik heb ene keer dat probleem ook lichtjes gehad.

Ik maak hem het wel in de kom van mijne keukenrobot in de kom met de klopper, ik heb dat probleem gehad als ik met de rubberen menghaak hem wou maken, omdat ik dacht dat dat zachter zou kloppen ( het was een beetje te zacht) .

Je moet wel zien dat je geen slagroom maakt van uwe room ( veronderstel ik toch volgens het recept).

groetjes

Forum Lid
op 6 maart 2017

er kan idd iets mis gelopen zijn tijdens het volgen van het recept.volgende keer beter opletten.maar zo erg was het toch niet de smaak was lekker dus np 😀

mvg 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
6 op 15 mei 2017

Ik twijfel er niet aan dat dit recept een heerlijk drankje oplevert, maar er zitten wel extreem veel Kcal in! Omgerekend naar een standaard hoeveelheid van 12 cc alcohol per consumptie kom je op 350 Kcal uit. Wordt het ook niet aan de zoete kant? In een blikje gecondenseerde melk zit 220 gram suiker, wat neerkomt op ruim 300 gram/liter.

Zelf maak ik ‘m zonder slagroom met meer whiskey (400 ml/liter). Voor 1 liter gebruik ik 1 blikje condens dat 2 uur in kokend water is gecarameliseerd (crema de leche). Dit bevat ongeveer 185 Kcal per standaard consumptie. Reactie van een baileys liefhebster: “Wat is dit voor een godendrank?”

 

 

 

Forum Lid
op 15 mei 2017

FYI gecondenseerde melk heb je ook zonder suiker 😉

Admin
op 15 mei 2017

Klinkt goed. Maar als je een lekkere Irish Cream wilt nuttigen maken de callorien niet zoveel uit, je drinkt er ook meestal geen sloten van weg. Wel leuk om van alles te proberen en zo je eigen godendrank samen te stellen.

 

Voor wat gemak hebben we ook voor Irish Cream een Top Up Kit. Hij is wat donkerder dan Baileys maar nog lekkerder (ook van horen zeggen door vrouwen die Baileys drinken) https://www.stookwinkel.nl/product/still-spirits-icon-liqueurs-irish-cream-icon-top-up-kit/

Dus alleen je eigen alcohol toevoegen en geen gerommel met room en suiker. En als je de alcohol zelf maakt is het net als bij Maggi, een beetje van jezelf en een beetje van Still Spirits ?

Forum Lid
op 16 mei 2017

dat ga ik zeker eens proberen 😉

Forum Lid
op 29 mei 2017
Voor wat gemak hebben we ook voor Irish Cream een Top Up Kit. Hij is wat donkerder dan Baileys maar nog lekkerder (ook van horen zeggen door vrouwen die Baileys drinken) https://www.stookwinkel.nl/product/still-spirits-icon-liqueurs-irish-cream-icon-top-up-kit/Van Stookforum

 Hoy,

ik heb hem gisteren gemaakt, hij smaakt wel lekker, maar ik heb de melkkleur niet zoals de foto op het pakje het is bruinachtig, caramelkleur.

Is dat zo of heb ik iets verkeerd gedaan.

grts.

Admin
op 29 mei 2017

Hoi Dumo, 

 

Klopt, dat heb ik ook gehoord. Ik heb hem zelf niet gemaakt. Maar je doet niets fout hoor, dat plaatje klopt gewoon niet helemaal denk ik 🙂

 

Hij schijnt wel heel goed te zijn 😉

Forum Lid
op 29 mei 2017

En ik, maar kloppen in de mengkom om er n’en andere kleur in te krijgen. 😉

 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 29 mei 2017

Spoed Baileys. Mijn 2 buurjongens klopten ooit aan op zaterdagavond 21uur.
Zij helpen mij met boodschappen doen(suiker halen;), tonnen en roeren, vinden het allemaal mega interessant. Ik laat ze binnen en de mededeling voor de vraag was: We hebben een feestje. Er zit een leuk bitchy (meisje) bij en die wil alleen maar beelies. Werd ze knuffelig van. Winkels zijn dicht en we hebben een lege fles. Dan is er sprake van een serieus alcoholprobleem. Ik aan de gang:
Nutricia chocomel. (Als hoofddrager)
Spuitslagroom uit een bus.
Snufje vanille suiker.
Klein scheutje creme-de cacoa essentie.(Had achteraf weinig meerwaarde)
40% zuivere suiker gegiste moonshine erbij, afgeregeld naar 17-20%
Fles schoonspoelen, bovengenoemde mix erin, dit aan de heren meegegeven en mevrouw had niet eens door dat het niet de originele was. Het bleef nog lang onrustig.

Ik ga zeker Betweters recept uitproberen!

 

 

 

Forum Lid
op 29 mei 2017

doen, is een goed recept.

meer wiskey in doen dan zijn  ze rapper knuffelig. 😉

Grts.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 29 mei 2017

Ohhhh… dat is een soort etiket fraude,hahaha
Sticker erbij plakken: Maakt u extra knuffelig!
Dan mag het vast wel…

 

Admin
op 29 mei 2017

Wel jammer dat de kleur niet klopt. Want deze pakketjes hebben een afneembaar etiket dat je op je eigen fles kunt plakken. Dat de kleur dan niet overeenkomt is niet zo netjes van still Spirits.

 

Het draait uiteindelijk om de smaak, en ik denk niet dat veel mensen het etiket zullen gebruiken op een zelfgemaakte fles drank 🙂

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 29 mei 2017

Bij moonshiners met veel verschillende soorten en smaken in de kelder is het vaak een handgeschreven soortvermelding met pen geschreven op een zelf plakkend etiketje.
Vaak lees je dan: ms cb. (Wat dan weer staat voor moonshine citroen brandewijn),

Je stookt voor jezelf.Hoop ik dan.. Waarom zou je al die moeite doen om te etiketteren als je het toch niet verkoopt. …

 

Admin
op 29 mei 2017

Is ook zo, het is een extraatje dat je niet hoeft te gebruiken, bij Still Spirits besteden ze veel aandacht aan de grafische afwerking van de verpakkingen, en dit is zo’n extraatje dat ze bedacht hebben. Maar dan moet de kleur natuurlijk wel kloppen…

Forum Lid
op 29 mei 2017

Liever zo dan dat ze er kleurstoffen bij doen, als ze er kleurstoffen bij doen doet dat toch niks aan de smaak.

Mischien eens proberen met een scheutje room in een glas te doen. 🙂

grts.

Admin
op 29 mei 2017

Varieren met room lijkt mij lekker, gewoon een beetje proberen! 

 

Heb je eindelijk een vrije dag Dumo? Geniet er van!

Forum Lid
op 29 mei 2017

af en toe een beetje binnen komen om te drinken en een beetje te lezen, ’t is te warm om hard in te hangen.

grts.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 29 mei 2017

Typisch gevalletje van: We wilden wel, We konden het technisch ook, Alleen ’t is zooo mislukt?

 

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 23 juni 2018

Ook ik heb vandaag Baileys gemaakt van whisky die ook mee naar de BBQ gaat. Echt verassend goed. Ik voel hem al hahaha. Dit wordt een blijvertje. 

 

Crew member
op 23 juni 2018

Houd je wel wat over voor volgende week om te proeven? (ik vrees het ergste 🙂 ) 

 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 24 juni 2018

Verklaar me maar gek maar weer Baileys gemaakt. Ja de eerste 0,7 liter is al op. Maar nu half whisky en half rum. De espresso moet er nog bij die staat af te koelen maar dit is nu al geweldig. God wat is dit simpel om te maken. Moet dit zo duur zijn in de winkel? 

 

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 14 januari 2019

juist mijn eerste maal 2 flessen baileys gemaakt en in de koelkast gezet 

Forum Lid
op 14 januari 2019

En? Is gelijk te drinken. Sterker niet te lang laten staan maar dat gaat niet gebeuren vrees ik. 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 14 januari 2019

Wat een heerlijk forum toch. Bijna elke dag worden er oudere topics geupped waardoor de heerlijkste recepten tevoorschijn worden getoverd. Nog eentje voor mijn receptenboekje met  notie van hoogdringendheid

Mijn bestelling van Stookwinkel is vandaag geleverd en had toevallig die Irish Cream van Still meebesteld. Als test ga ik beide maken en mijn vrouw als proefkonijn gebruiken, is namelijk 1 van haar lievelingsdranken, en misschien erna haar wel een beetje misbruiken 😀

Forum Lid
op 14 januari 2019

 en misschien erna haar wel een beetje misbruiken 😀

Van Papabeer

Dat is logisch. Maar het recept is echt simpel en kan niet mislukken. Wel een kopje sterke koude espresso er door als je vrouw dol is op koffie. 

Forum Lid
op 14 januari 2019

lummel en het is lekker zelfs met vodka

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 27 mei 2019

ooeii. das zo lekker.. dat maak ik nooit meer.. 

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren